• Haberler
  • Genel
  • Avrupalı Türk gençleri Afyon’dan mutlu ayrıldı

Avrupalı Türk gençleri Afyon’dan mutlu ayrıldı

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik (GSGM) Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor” projesi kapsamında bir grup genç, Afyonkarahisar’a geldi Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik (GSGM) Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor” projesi kapsamında bir Grup [&hellip]

Avrupalı Türk gençleri Afyon'dan mutlu ayrıldı

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik (GSGM) Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor” projesi kapsamında bir grup genç, Afyonkarahisar’a geldi

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik (GSGM) Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor” projesi kapsamında bir Grup Genç, Afyonkarahisar’a geldi. 500 Türk gencin, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa ve Bilecik’in ardından altıncı durağı Afyonkarahisar oldu. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik (GSGM) Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor” projesi kapsamında 500 genç, Afyonkarahisar’a geldi.
Cumhuriyetin kazanıldığı
toprakları gezdiler
500 Türk gencin, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa ve Bilecik’in ardından altıncı durağı Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar oldu. Kocatepe ile Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistlik yerlerini gezen gençlerin, yaşadıkları ülkelere döndüklerinde dolaştıkları yerleri anlatarak gönüllü kültür elçisi olması hedef-leniyor. İkbal Termal Otel’de konaklayan gençler, sabahın erken saatlerinde otobüslerle Kocatepe’ye çıktı. Atatürk’ün ilk taarruz emrini verdiği Kocatepe’de, Binbaşı Özkan Çam tarafından öğrencilere bilgi verildi. Binbaşı Çam’ın anlattıklarını dikkatlice dinleyen gençler, anavatanda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını, duydukları ve gördükleri karşısında şaşkın olduklarını ifade ettiler. Gençler, Kocatepe’de bulunan Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezi Ankara’da sona erecek

Proje hakkında bilgi veren GSGM Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü Hasan Kılınç, projenin amacının, yurt dışında yaşayan Türk gençlerin Türkiye’nin tarihini ve kültürünü tanımaları olduğunu söyledi. Türkiye’yi tanıyan gençlerin, yaşadıkları ülkelere döndüklerinde Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunacaklarını dile getiren Kılınç, gezinin 18 Temmuz’da Ankara’da sona ereceğini bildirdi. Kılınç, 18 Temmuz’da Ankara’da Anıtkabir ziyaretini yaparak gençlerin Türkiye özlemlerine gidermiş olacaklarını kaydetti.

Sıcak bayılttı

Mevlevi Camii ziyaretinin sonuna doğru gençlerden birisi kısa süreli bir baygınlık geçirdi. Genç kızın baygınlık geçirmesiyle diğer gençler de kısa süreli panik yaşadılar ancak baygınlık geçiren genç kız kısa sürede ayağa kalkmayı başardı.

“Buraları görmelerini istedik”

Kılınç şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’ın temel teması kurtuluş mücadelesi. Bir şekilde gençlerimizin bu mücadele içerisinde yer alan önemli bir faktör olan Kocatepe’ye görmelerini sağlamaktı. Gençler burayı görünce de duygulu anlar yaşadı. Burası Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden birisiydi. Buraları görmeleri onlar için çok güzel oldu. ”

“Kültürümüzü yakından gördük”

Gençler ise duygularını, “Türkiye’de olmaktan çok mutluyuz. Bizi anavatana getirenlere çok teşekkür ederiz. Türkiye çok güzel bir ülke. Tarihi ve kültürü daha yakından öğrendik. Yeni arkadaşlar edindik. Tarihi yerleri ziyarette çok duygulandık. Proje sayesinde tarihimizi, kültürümüzü daha yakından öğrenmiş oluyoruz. Afyonkarahisar da güzel bir şehir. Buradaki tarihi yerler çok güzel. Okumak başka kendi gözlerinizle görmek çok başka oluyor. ” sözleriyle dile getirdiler.

Mevlevihane’ye hayran kaldılar

Kocatepe’deki ziyaretin ardından şehir merkezindeki tarihi ve turistik mekanları gezen gençler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret eden gençler, burada Müze Müdürü Lokman Solmaz’dan bilgi aldı. Gençler daha sonra Ulu Cami’yi gezerek ziyaretlerini tamamladılar. Gençler, proje kapsamındaki Konya’ya gitmek üzere Afyonkarahisar’dan ayrıldı.

Uzunçarşı’dan geçtiler

Kocatepe’de düzenlenen geznin ardından Afyonkarahisar merkeze gelen gençler, Anıtpark önünde araçlardan inerek Uzunçarşı istikametinden Mevlevihane’ye doğru yürüdüler. Tarihi evlerin arasından geçerken şaşkınlıklarını gizleyemeyen gençler, bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Halkın ilgisi de yoğundu

Afyonkarahisar’a gelen 500 yabancı ülkelerde yaşamını sürdüren Türk genci kendi kültürlerini tanımak için Türkiye’ye geldiler. Dün de Afyonkarahisar’ı gezen gençler Afyon halkının da ilgisiyle karşılaştı. Mevlevi Camii’den ayrıkdıktan sonra Ulu Camii’ye doğru yol alan gençlere mahalleli de büyük ilgi gösterdi. Gençleri görmek için kapılara çıkan mahalleleriler ve çocuklar, gençlere ‘hoşgeldiniz’ dediler.

Bakmadan Geçme