Avrupa'yı Görmek İsteyen Gençlerin Uğrak Noktası

Erasmusdays etkinlikleri kapsamında Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası, Park Afyon AVM'de gençlere yönelik bilgilendirme standı açtı. Eurodesk Türkiye'nin irtibat yetkilileri ve gönüllü gençler, Avrupa'daki ücretsiz projeler ve katılım süreçleri ile ilgili ayrıntılı bilgi aktarımı yaptı

Eurodesk Afyonkarahisar İrtibat Temsilcisi Ayşe Tortop, 14–19 Ekim tarihleri boyunca devam edecek olan Erasmusdays etkinlikleri kapsamında Park Afyon AVM'de açılan gençlere yönelik bilgilendirme standında Eurodesk hakkında bilgiler verdi. Tortop, Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası’nın, Avrupa fırsatları hakkında gençlere rehberlik sunarak, gençlerin bilgiye kolayca erişmesini sağladığını belirtti.
Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi'nde faaliyet gösteren Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası’nın, 2019'dan itibaren Türkiye Ulusal Ajansı’nın akreditasyonu ile gençlere ve gençlerin projelerine destek verenlere Avrupa'daki sağlanan imkanlar  hakkında bilgi sunmakla görevlendirildiğini ifade eden Tortop, “Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası, gençlerin Avrupa’daki eğitim ve gençlik programlarına katılımı için önemli bir köprü görevini üstleniyor.” dedi.

Avrupa'yı Görmek İsteyen Gençlerin Uğrak Noktası
AVRUPA GENÇLİK PROJELERİ HAKKINDA DANIŞMANLIK
Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Ayşe Tortop, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları gibi Avrupa fırsatlarına erişmek isteyen gençlere yönelik bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri yapıldığını ifade etti. Tortop, “Gençler; ofisimizde, yurtdışı projeleri hakkında detaylı bilgi edinebiliyor ve katılım süreçlerinde destek alıyorlar. Temas noktası olarak, her ay çeşitli projelerle gençlerin yurtdışı deneyimi yaşamasına katkı sağlıyoruz.” diye konuştu. 

Avrupa'yı Görmek İsteyen Gençlerin Uğrak Noktası
GENÇLERE ÜCRETSİZ YURTDIŞI DENEYİMİ İMKÂNI
Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası’nın irtibat sorumlusu Ayşe Tortop, gençlerin yurtdışına katılabileceği projelere dair açıklamalarda bulundu. Tortop, "Gençlerimiz, Türkiye Ulusal Ajansı’nın finansman desteğiyle yeme, içme, konaklama gibi tüm giderleri karşılanarak ücretsiz şekilde yurtdışına çıkabiliyorlar" şeklinde konuştu. Tortop, ayrıca, yurtdışında deneyim kazanan gençlerin Türkiye’ye döndüklerinde ülkelerine olan sevgilerinin daha da arttığını belirtti.

Avrupa'yı Görmek İsteyen Gençlerin Uğrak Noktası
EURODESK’İN GENÇLERE SUNDUĞU ÜCRETSİZ HİZMETLER
Tortop, açıklamasına şöyle devam etti:
“Eurodesk’in Afyonkarahisar Temas Noktası’nda, gençlere dijital tanıtımlar, eğitimler, seminerler ve Avrupa Gençlik Portalı'na kayıt süreçlerinde destek gibi çeşitli hizmetleri ücretsiz olarak sağlanıyor. Özellikle, gençlerin Europass CV hazırlamaları ve uygun projelere başvuru yapmaları konusunda rehberlik ediyoruz.”

Avrupa'yı Görmek İsteyen Gençlerin Uğrak Noktası
AVRUPA’YA AÇILAN YOLCULUKLAR
Eurodesk Afyonkarahisar İrtibat Temsilcisi Ayşe Tortop, “2019’dan bu yana yaklaşık 200 genç, Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası aracılığıyla yurtdışı projelerine katılma fırsatı buldu. Katılımcılar, 59 günlük kısa veya 1 yıllık uzun dönemli projelerde yer alabiliyor. Yabancı dil seviyesi düşük olan katılımcılar bile projelere dahil olabiliyor ve bu süreçte dil gelişimleri destekleniyor. Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası, gençlerin uluslararası deneyimlere erişiminde önemli bir rol oynuyor.” dedi.

Avrupa'yı Görmek İsteyen Gençlerin Uğrak Noktası
GENÇ DOSTU OFİS VE EĞİTİM İMKÂNLARI
Tortop, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası’nın gençlerin kendilerini rahat hissedebileceği ve Avrupa fırsatlarına kolayca ulaşabileceği bir "genç dostu" ofis olarak tasarlandığını ve Avrupa’ya açılmak isteyen gençlere yön göstermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Türkiye genelinde 106 temas noktası arasında Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası olarak sayılı örnek ofislerden birisi olduğu belirten Tortop, “Burada, gençler başvuru süreçlerini öğrenip, Europass hazırlıklarını tamamlayarak projelere katılma fırsatı elde ediyor. Eurodesk Afyonkarahisar Temas Noktası, gençlerin Avrupa’yla buluşma noktası olmayı sürdürecek. Tüm gençlerimizi ofisimize bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Avrupa'yı Görmek İsteyen Gençlerin Uğrak Noktası

Bakmadan Geçme