• Haberler
  • Genel
  • Avrupa Üniversiteler Birliği, AKÜ'yü ziyaret etti

Avrupa Üniversiteler Birliği, AKÜ'yü ziyaret etti

Avrupa Üniversiteler Birliği'nden bir heyet Afyon Kocetepe Üniversitesi'ni ziyaret etti. Heyet, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Rektör Yardımcısı Belkıs Özkara ve diğer yetkililerle görüştü Üniversite yönetimi tarafından hazırlanan “Kurumsal Özdeğerlendirme Raporu”nun 15 Şubat 2010 tarihinde EUA’ya gönderilmesinin ardından, EUA’nın yetkili komisyonlarınca bu rapor incelenmiş ve ilk ziyaretin 15 Mart 2010 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı.Dış Değerlendirme [&hellip]

Avrupa Üniversiteler Birliği, AKÜ’yü ziyaret etti

Avrupa Üniversiteler Birliği’nden bir heyet Afyon Kocetepe Üniversitesi’ni ziyaret etti. Heyet, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Rektör Yardımcısı Belkıs Özkara ve diğer yetkililerle görüştü

Üniversite yönetimi tarafından hazırlanan “Kurumsal Özdeğerlendirme Raporu”nun 15 Şubat 2010 tarihinde EUA’ya gönderilmesinin ardından, EUA’nın yetkili komisyonlarınca bu rapor incelenmiş ve ilk ziyaretin 15 Mart 2010 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştı.
Dış Değerlendirme sürecinde AKÜ’ye ilk ziyaret, aralarında İspanya-University Autonoma de Barcelona öğretim üyesi Prof. Carles Sola, Polonya-The Technical University of Lodz öğretim üyesi Prof. Edward Jezierski, Almanya-University of Bielefeld öğretim üyesi Prof. Dieter Timmermann, İngiltere-Anglia Ruskin University öğretim üyesi Prof. Robin Smith ile İsviçre Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Rahel Imobersteg’in yer aldığı 5 kişilik heyet tarafından gerçekleştirildi.
3 gün süreyle AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, rektör yardımcıları, 4 fakültenin dekan ve dekan yardımcıları ile seçilen öğretim elemanı ve öğrencilerle birer saatlik görüşmeler yapıldı. İlk günkü görüşmeler, Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş, AKÜ Kurumsal Özdeğerlendirme Raporunu hazırlayan komisyon, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi ile ayrı ayrı gerçekleştirildi. İkinci gün Çarşamba Sabah Toplantısına davet edilen 2 üye, Prof. Carles Sole ile Prof. Robin Smith, “Türkiye ve Avrupa Perspektifi”nin ele alındığı toplantıya katıldılar. Sabah toplantısının bitiminde AKÜ dış paydaşlarıyla bir toplantı gerçekleştiren heyet, Eğitim ve Mühendislik Fakültelerindeki görüşmelerini de tamamlamalarının ardından AKÜ’nün stratejiden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belkıs Özkara ile görüşerek, ziyaretlerini tamamladılar. Tüm görüşmelerin ardından ikinci ziyareti 2 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirmeye karar veren EUA Heyeti, 17 Mart 2010 tarihinde değerlendirme toplantısı halinde gerçekleştirilen akşam yemeği sonrasında 18 Mart 2010 tarihinde Afyonkarahisar’dan ayrıldılar.
Avrupa
Üniversiteler Birliği – European University
Association (EUA) nedir?
Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Avrupa’nın 46 ülkesindeki üniversitelerarasında işbirliğini geliştirme, eğitim ve araştırma konusunda ortaya çıkan değişim ve gelişmeleri tartışma ve paylaşmaya yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü bir platform. Birliğe üyelik ile Afyon Kocatepe Üniversitesi, çeşitli konferans ve toplantılarda temsil edilme, EUA yayınlarında ve araştırma-geliştirme veri tabanlarında yer alma imkânı kazandı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Avrupa’da çok sayıda önemli ve saygın üniversitenin üye olduğu Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA-European University Association) 15 Ocak 2009 tarihinde üye olmuş; hemen ardından 2009 yılı Mayıs ayında EUA’dan “Dış Değerlendirme” talebinde bulunmuştu.

Bakmadan Geçme