• Haberler
  • Gündem
  • 'Avrupa, Orta Çağ karanlığında' – Kocatepe Gazetesi

'Avrupa, Orta Çağ karanlığında' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Yücel Seleoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya'ya Avrupa'nın bazı ülkelerinde yapmak istedikleri toplantıların iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da düzenlemek istediği toplantıların otopark olmadığı gerekçesiyle iptal edilmesinin utanç verici olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Merkez [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Yücel Seleoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya’ya Avrupa’nın bazı ülkelerinde yapmak istedikleri toplantıların iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’da düzenlemek istediği toplantıların otopark olmadığı gerekçesiyle iptal edilmesinin utanç verici olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Yücel Seleoğlu, “Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde yaşanmayacak kepazelikler yaşanmıştır. Avrupa Birliği’nin merkezi konumunda olan Almanya’nın böyle basit gerekçelerle Sayın Çavuşoğlu’nun programlarını iptal etmesi utanç vericidir” dedi.
Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’da düzenleyeceği konferansın ırkçı kafa yapısıyla iptal edildiğini söyleyen Seleoğlu, “Özgürlükler ülkesi olduğunu iddia eden Hollanda’nın Bakan Kaya’ya yaptığı insanlık dışı davranışı kınıyoruz. Sözde demokratik olduğunu iddia eden bu ülke Bakanımızın kendi toprağımız sayılan Büyükelçilik binasına dahi girmesine izin vermemişlerdir. Orta Çağ düşüncesinin tüm özellikleri Almanya ve Hollanda’da yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.
Yaşanan olaylara siyasi olarak bakılmamasını isteyen Seleoğlu, “Tüm siyasi partilerin ve devletin üst düzey yetkililerinin ortak hareket ederek yapılan bu rezalete acil olarak cevap vermelerini istiyoruz. Her iki Bakanın siyasi düşüncesinin bir önemi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanlarına karşı böyle ahlaksızca, çağ dışı şekilde muamele yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Diplomatik olarak gereken adımların acil olarak atılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme