• Haberler
  • Siyaset
  • 'Avrupa Birliği ırkçı, şımarık ve ahlaksız çocuklarına sahip çıksın'

'Avrupa Birliği ırkçı, şımarık ve ahlaksız çocuklarına sahip çıksın'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda Türk Bayrağı'nı yırtan ırkçı Yunan Milletvekili Loannis Lagos’u en şiddetli şekilde kınadıklarını belirterek, 'Avrupa Birliği ırkçı, şımarık ve ahlaksız çocuklarına sahip çıksın. O yırtıp çöpe atmaya kalktığınız bayrak, bizim şehitlerimizin kefen örtüsüdür' dedi   Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık [&hellip]

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Türk Bayrağı’nı yırtan ırkçı Yunan Milletvekili Loannis Lagos’u en şiddetli şekilde kınadıklarını belirterek, “Avrupa Birliği ırkçı, şımarık ve ahlaksız çocuklarına sahip çıksın. O yırtıp çöpe atmaya kalktığınız bayrak, bizim şehitlerimizin kefen örtüsüdür” dedi

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, gündeme dair konular ele aldı. Toplantıya İl Başkan Yardımcıları Mustafa Dağhan ve Selahattin Uğur ile Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysalda katıldı.
Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurları tarafından yoğun topçu atışı neticesinde Sandıklı İlçesi Kusura Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Orhan ve 8 askerimizin şehit olduğunu kaydedenBaşkan Suna, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemiller dileriz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Afyonkarahisar’ın ve milletimizin başı sağolsun.” dedi.
“O BAYRAK, BİZİM ŞEHİTLERİMİZİN KEFEN ÖRTÜSÜDÜR”
Türk Bayrağı’nı yırtan Yunan Milletvekili Loannis Lagos’u kınayan Başkan Suna, “Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekili Loannis Lagos’u en şiddetli şekilde kınıyoruz.Avrupa Birliği ırkçı, şımarık ve ahlaksız çocuklarına sahip çıksın. O yırtıp çöpe atmaya kalktığınız bayrak, bizim şehitlerimizin kefen örtüsüdür. Yunanistan devleti, Türkiye Cumhuriyeti’nden ve milletimizden özür dilemelidir.” ifadesini yer verdi.
“İŞGAL MEŞRULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”
“ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun“Yüzyılın Anlaşması” olarak isimlendirilen sözde barış planıyla Filistin’de yapılan işgal meşrulaştırılmaya çalışılıyor.” ifadesiyle yapılan anlaşmayı eleştiren Başkan Suna, “Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasıyla Filistin’deki Müslüman varlığı sona erdirilmek isteniyor. Plan ile orası İsrail’e ait olacak. Kurulmasını planladıkları büyük İsrail’in merkezi Kudüs ve Mescid-i Aksa olacaktır. Ele geçirdikleri Mescid-i Aksa’yı tamamen yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni inşa edecekler. Söz konusu yüzyıllık plan, 5 bin yıldır hayalini kurdukları büyük İsrail yolunda atılmış bir adımdır. Filistin halkının geleceğini tayin etme hakkı Trump ve Netanyahu’ya değil, Filistinlilere, Mescid-i Aksa’nın üzerindeki söz hakkı ise doğrudan doğruya İslam Âlemine aittir. Filistin halkının geleceğini tayin etme hakkı Trump ve Netanyahu’nun değil, ancak ve ancak Filistinliler’indir. İşgalci İsrail Devleti’nin yetmiş yıllık sorunu görmezden gelerek çözüm adı altında çözümsüzlük önermesi konuyu iyice içinden çıkılmaz bir noktaya getirecektir. ‘Amerika İsrail’i bu kadar seviyorsa, kendi eyaletlerinden bir tanesini İsrail’e versin.” şeklinde konuştu.
“SENİNLEYİZ KUDÜS
MİTİNGİMİZ VAR”
Sakarya’da Filistin ve Kudüs için miting yapacaklarını belirten Başkan Suna, “Yeniden Refah Partisi olarak 9 Şubat 2020 Pazar günü Filistin ve Kudüs için Sakarya Kent Meydanı’nda Saat 14.00’de Seninleyiz Kudüs Mitingi vardır.Afyonkarahisar merkez ve ilçelerimizden ücretsiz otobüsler kaldırılacaktır. Tüm halkımız davetlidir. Aziz milletimiz var olduğu müddetçe, milli görüş var olduğu müddetçe, Siyonizm hedefine ulaşamayacak inşallah.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme