• Haberler
  • Genel
  • Avrupa bileklerimizi bükemedi – Kocatepe Gazetesi

Avrupa bileklerimizi bükemedi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Şampiyonasında başarılı sonuçlar alan bilek Güreşçilerimiz Avrupa Şampiyona’sında Türkiye’yi oldukça başarılı temsil etti. İki Avrupa şampiyonluğu alan millilerimiz şampiyonayı takım olarak ikinci sırada tamamladı 1-7 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan Sofya’da gerçekleştirilen 25. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na Afyonkarahisar’dan da milli takımda yer almaya hak kazanana 5 sporcu ve 1 antrenör katıldı. Gerçekleşen müsabakalara Afyonkarahisar Vücut [&hellip]

Avrupa bileklerimizi bükemedi

Türkiye Şampiyonasında başarılı sonuçlar alan bilek Güreşçilerimiz Avrupa Şampiyona’sında Türkiye’yi oldukça başarılı temsil etti. İki Avrupa şampiyonluğu alan millilerimiz şampiyonayı takım olarak ikinci sırada tamamladı

1-7 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan Sofya’da gerçekleştirilen 25. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na Afyonkarahisar’dan da milli takımda yer almaya hak kazanana 5 sporcu ve 1 antrenör katıldı. Gerçekleşen müsabakalara Afyonkarahisar Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyon Temsilcisi Suat Gökçimen’in antrenör olarak katılmasının yanı sıra, Türkiye şampiyonluğu elde eden sporcularımızdan Sultan Sivrihisarlı, Fadime Ürküt, Cemile Birlik, Gökhan Taşpınar ve Beytullah Gökhasan Türkiye’yi temsil etmek için Bulgaristan’da rakipleriyle karşı karşıya geldi. Hem sağ hem de sol kolda Türkiye şampiyonluğu elde ederek Afyonkarahisar’ı gururlandıran Sultan Sivrihisarlı’nın başarısının Bulgaristan’da da devam ettirdiğini vurgulayan Milli Antrenör Suat Gökçimen, “Sultan ilimizden sonra ülkemizin de gururu olmuştur. 70 kilogram hem sağ hem de sol kolda Avrupa şampiyonluğu elde eden sporcumuz, her iki kolda da Rus rakiplerini birer birer yenerek bu başarıyı elde etmiştir.” dedi.
Gökçimen, iki Avrupa Şampiyonluğu, üç Avrupa beşinciliği ve bir Avrupa altıncılığı elde etmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Gerçekleşen müsabakalarda Türkiye Milli takımının Avrupa ikincisi olduğunu belirten Milli Antrenör Suat Gökçimen, hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade etti.
Gökçimen, Sultan Sivrihisarlı’nın her iki kolda da ayrı ayrı Avrupa Şampiyonu olmasının yanı sıra, Cemile Birlik’in 65 kilo hem sol hem de sağ kolda Avrupa beşincisi, Fadime Ürküt’ün 45 kilo sol kolda Avrupa beşincisi, Gökhan Taşpınar’ın 65 kilo sol kolda Avrupa altıncısı olduğunu sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme