Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

AVM’LERE DÜZENLEME GETİRİLSİN

Hani bir çoğumuzun gezelim, dolaşalım diye gittiğimiz, boş vaktimizi değerlendirme aracı olarak gördüğümüz, hiç aklımızda ve ihtiyacımız yokken dahi birçok şeyler alarak borçlandığımız alış veriş merkezlerini yazma ihtiyacı hasıl oldu.
Dünya ekonomik dengeleri gereği ortaya çıkmış olduğunu kabul etsek de AVM’ler orta ve küçük esnafa büyük darbe vurmaktadır. Bir AVM nin açılışı, yüzlerce küçük esnafın kapanışı demektir. Bölgede uzun yıllar esnaflık yapanlar işine son vermektedir. Bu durum ekonomik ve sosyal olarak büyük yaralar açmaktadır. Rekabeti önleyici bir durum söz konusudur.
Bir diğer problem özellikle büyük şehirlerde AVM’lerin büyük oranda Allah korusun olası bir depremde toplanma bölgelerine yapılmış olmasıdır. Malumunuz imar değişikliği ile böyle olmaktadır. Bu da akla farklı düşünceler getirmektedir. Yani hem can güvenliğimiz, hem de mülklerimiz elden gitmektedir.
Plansız şehirleşme, trafik kargaşası, hava kirliliği ve yüksek rant ile sonuçlanmaktadır.
Yine tarım arazisi vasfındaki yerlerimiz de AVM ler sebebiyle azalmaktadır.
15 yılda AVM sayısı yüzde 2.800 artmıştır.
Buna son vermek ülkemiz için çok önemlidir. İmar değişiklikleri mutlaka mahkeme kararıyla yapılmalı, haklı nedene dayanmalı, şehir dışına izin verilmeli, milli servetimiz ziyan olmamalı, kayırmacılık son bulmalı, yasalar doğru uygulanmalıdır.
Yoksa ülkemiz büyük bir AVM çöplüğüne dönüşecek.
Küçük ve orta esnafın yıllardır süregelen feryadına kulak verilmelidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER