• Haberler
  • Genel
  • AVM'de 'çevreye duyarlılık' sözü – Kocatepe Gazetesi

AVM'de 'çevreye duyarlılık' sözü – Kocatepe Gazetesi

Afyon Girişim A.Ş. tarafından Eski Otogar'a yaptırılacak Alışveriş Merkezi'nin inşaat ve sonraki aşamalarında çevreye duyarlı bir yol haritası izleyeceği belirtildi Afyonkarahisar'ın önemli işadamlarının bir araya gelerek kurdukları Afyon Girişim A.Ş. tarafından Eski Otogar'a yaptırılacak olan Alışveriş Merkezi ve Rezidans projesinin, kente ve çevreye zarar vermeyecek şekilde planlandığı belirtildi. Afyon Girişim A.Ş. ve projenin Çevresel Etki [&hellip]

AVM’de “çevreye duyarlılık” sözü

Afyon Girişim A.Ş. tarafından Eski Otogar’a yaptırılacak Alışveriş Merkezi’nin inşaat ve sonraki aşamalarında çevreye duyarlı bir yol haritası izleyeceği belirtildi

Afyonkarahisar’ın önemli işadamlarının bir araya gelerek kurdukları Afyon Girişim A.Ş. tarafından Eski Otogar’a yaptırılacak olan Alışveriş Merkezi ve Rezidans projesinin, kente ve çevreye zarar vermeyecek şekilde planlandığı belirtildi. Afyon Girişim A.Ş. ve projenin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nu hazırlayan firma olan MGS Proje yetkililerinin verdiği bilgiye göre Alışveriş Merkezi ve Rezidans’ta doğalgaz kullanılacak.
BELEDİYE İLE İŞBİRLİĞİ
Edinilen bilgiye göre inşaat aşamalarında oluşacak katı atıkların toplanması, biriktirilmesi ve uzaklaştırılması Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtildiği üzere yapılacak; şantiye alanı içerisinde ağzı kapalı konteynırlarda biriktirilecek ve düzenli olarak, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından alınarak sahadan uzaklaştırılacak. Evsel nitelikli katı atıklar içerisinde; değerlendirilebilir (kağıt, cam, plastik, metal kutular vb.) sınıfına girenleri tekrar kullanılabilirlikleri göz önünde bulundurularak çevre lisansı almış firmalara verilecek. İnşaat sırasında meydana gelen evsel nitelikli atıksular, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı kanalizasyon sisteminde verilerek bertaraf edilecek.
TIBBİ ATIK, TOZ, ATIK YAĞ…
Tıbbi atıklar konusunda düzenleme yapılacak AVM’nin inşaat aşamasında oluşması muhtemel tıbbi atıklar sızdırmaz tıbbi atık poşetlerinde biriktirilerek, lisanlı ve çevre izni almış tıbbi atık bertaraf-tıbbi atık sterilizasyon tesislerine verilecek. Proje inşaat aşamasında şantiyede çeşitli noktalarında bulunacak olan atık pil kumbaralarında toplanacak ve belirli aralıklarla çevre lisansı almış Atık Pil Geri Kazanım tesislerine gönderilecek. Projenin inşaat çalışmaları sırasında yapılacak kazılardan çıkarılacak hafriyat malzemesi; Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gösterilecek hafriyat alanlarına götürülerek bertaraf edilecek.
Toz çıkışını engellemek amacıyla kuru dönemlerde arozözler ile sulama yapılacak, şantiye araçlarının hız limitlerine uyması sağlanacak ve savurma yapmadan yükleme-boşaltma yapılacak. İş makinelerinin bakımları düzenli olarak yapılacak, iş makinelerin aynı anda çalışmamalarına dikkat edilecek. İnşaat aşamasında meydana gelecek atık yağlar, şartiye alanlarında yer alacak makine parkında sızdırmaz zemin üzerinde yer alacak atık yağ tanklarında biriktirilecektir ve ve çevre Iisansı| almış bertaraf tesislerine verilerek bertarafı sağlanacaktır.
PROJENİN FAYDALARI NELER?
Afyon Girişim A.Ş. yetkilileri, Alışveriş Merkezi Projesi’nin faydalarını şöyle açıklıyor:
“Faaliyet alanı olarak seçilen eski otogar alanı çevresinde çimento fabrikası, küçük sanayi sitesi, Güvenevler ve Örnekevler Mahalleleri yer almaktadır. Proje alanı çevresinde kentsel dönüşüm projeleri planlanmaktadır. Bölgede yapılacak Kentsel Dönüşüm kapsamında yeni yapılacak konut alanları ile bölgedeki yerleşik nüfusun hızla artacağı ve bölgede alışveriş alam ihtiyacı doğacağı ön görülmektedir. Aynı zamanda proje alanı il merkezinde ve insanların kolayca ulaşabileceği bir konumdadır. Bölge halkının ihtiyaçlarım hızlı ve kolay bir şekilde karşılama imkanı sağlamaktadır. Proje kapsamında yapılması planlanan Rezidans alanı ile de bölgeye nitelikli ofis ve konut alanlarının kazandırılması sağlanacaktır.”
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme