• Haberler
  • Genel
  • Avcıoğlu, tecrübelerini İngiltere’de anlatacak – Kocatepe Gazetesi

Avcıoğlu, tecrübelerini İngiltere’de anlatacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü iken yapılan puanlama sonucu müdürlük görevinden alınan Erol Avcıoğlu, 24-27 Eylül 2014 tarihleri arasında İngiltere'nin Manchester şehrinde gerçekleştirilecek olan Leonardo Da Vinci ortaklık Projesi'nin 4’üncü Toplantısı’na katılacak 2013 yılı teklif çağrısı kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu [&hellip]

Avcıoğlu, tecrübelerini İngiltere'de anlatacak

Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri
Meslek Lisesi Müdürü iken yapılan puanlama sonucu müdürlük görevinden alınan Erol Avcıoğlu, 24-27 Eylül 2014 tarihleri arasında İngiltere’nin Manchester şehrinde
gerçekleştirilecek olan Leonardo Da Vinci
ortaklık Projesi’nin 4’üncü Toplantısı’na katılacak

2013 yılı teklif çağrısı kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ninde ortağı olduğu ‘Taxonomies& Repositoryfor VET andCopyrightand Data Protection (REVETAX) isimli Leonardo Da Vinci ortaklık Projesi’nin 4. toplantısı Türkiye- İngiltere- İspanya ve Macaristan ortakların katılımı ile 24-27 Eylül 2014 tarihleri arasında İngiltere’nin Manchester şehrinde gerçekleştirilecek.
KALİTE ALGISI GELİŞECEK
Projenin amaçları hakkında bilgi veren Erol Avcıoğlu; şu bilgileri verdi:
“Eğitim ortamında kullanılması düşünülen web sitelerinin analiz edilmesi, proje ortağı tüm ülkeler için ortak sınıflandırma modelinin oluşturulması, veri tabanında depolanan kaynakların telif hakları içeriklerinin incelenmesi, verilerin korunmasının mümkün olup olmadığının analiz edilmesi, mesleki eğitimde kalite algısını geliştirmesi üzerinde durulacak.”
TEKNOLOJİ GELİŞTİ
Teknolojinin hızla geliştiğini söyleyen Erol Avcıoğlu, “Artık sınıflarda dersler teknolojiyle paralel olarak işlenmektedir. Bu nedenle öğretmenler, öğrencilerin daha kaliteli eğitimi için web tabanlı eğitim kaynaklarını her gün derslerinde kullanmalıdır. Bu amaçla öğretmenler için sınıfta kullanmak amacıyla web tabanlı eğitim kaynaklarını araştırma ve kendi eğitim kaynaklarını oluşturma gereksimi ortaya çıkmıştır” dedi.
YENİ NESİLLER 21’İNCİ YÜZYILA HAZIR
Avcıoğlu, “Yeni nesilleri 21’inci yüzyılın iş ve eğitim hayatına hazırlamada yardımcı olan ve yaratıcı ve kritik becerilerinin gelişmesini destekleyen Web 2.0 konsepti ile tasarlanmış siteler başta olmak üzere farklı web sitelerinin çalışmaları analizleri edilecektir. Analizleri yapılan bu siteler oluşturulacak bir veri tabanında depolanacaktır. Gerektiğinde yeniden kullanılmak üzere eğitim kaynakları kategorilerine göre sınıflandırılacaktır. Bu sınıflandırmalar pilot olarak tespit edilen 3 farklı mesleki eğitim alanında (Bilişim Teknolojileri, Dil Eğitimi ve Durum/Oyun Odaklı Öğrenme) test edilecektir. Seçilen pilot alanların sınıflandırması ve test aşaması proje kapsamında geliştirilecek web tabanlı bir ortam sayesinde gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme