• Haberler
  • Genel
  • Avcılık eğitimleri devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

Avcılık eğitimleri devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün doğal hayatın korunmasını, iyileştirilmesini, av ve yaban hayatı yönetiminde sürdürülebilirliğin sağlanmasını ve av kaynaklarının millî ekonomi açısından faydalı olacak şekilde kullanılmasını amacı doğrultusunda toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi için yapmış olduğumuz eğitim faaliyetleri hızla devam ediyor. İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Mehmet Tahan, avcılık konusunda eğitim verdiklerini belirterek, 'Doğal hayatın [&hellip]

Avcılık eğitimleri devam ediyor

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün doğal hayatın korunmasını, iyileştirilmesini, av ve yaban hayatı yönetiminde sürdürülebilirliğin sağlanmasını ve av kaynaklarının millî ekonomi açısından faydalı olacak şekilde kullanılmasını amacı doğrultusunda toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi için yapmış olduğumuz eğitim faaliyetleri hızla devam ediyor.
İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Mehmet Tahan, avcılık konusunda eğitim verdiklerini belirterek, “Doğal hayatın korunması ve sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetiminin sağlanması, toplumun bilinçlenmesi ve özellikle avcılık yapan kişilerin eğitimli olması amacıyla Avcı Eğitim Kursları düzenlenmektedir. Kursa katılarak sertifika almayan kişilere Müdürlüğümüzce avcılık belgesi ve-rilmemektedir. Bu Kapsamda Müdürlüğümüz ve Halkeğitim Merkezi Müdürlüklerince ilimizde ortaklaşa düzenlenen avcı eğitim kurslarına 2011 yılında da devam edilmektedir. İlimizde 2007-2011 yılları arasında toplam 51 Kurs düzenlenerek 1656 Kursiyere Avcı Eğitim sertifikası verilmiştir” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme