Avcılar dikkat – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü yetkilileri Afyonkarahisar'daki avcılara uyarılarda bulundu 11.07.2003 tarihinde yürürlüğe giren, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yeni düzenlemeler yapıldığını ve av yapabilmek için Avcılık Belgesi almak ve Avlanma İzin Ücretini yatırarak avlanma hakkına sahip olmak şartı arandığını belirten yetkililer 2013-2014 av sezonunda yapılması gerekenlerle [&hellip]

Avcılar dikkat

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü yetkilileri Afyonkarahisar’daki avcılara uyarılarda bulundu

11.07.2003 tarihinde yürürlüğe giren, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yeni düzenlemeler yapıldığını ve av yapabilmek için; Avcılık Belgesi almak ve Avlanma İzin Ücretini yatırarak avlanma hakkına sahip olmak şartı arandığını belirten yetkililer
2013-2014 av sezonunda yapılması gerekenlerle ilgili olarak avcılara uyarıda bulundular. İlk defa avcılık belgesi alacakların başvurularında avcı eğitim kursu bitirme belgesinin aslı veya noter tastikli suretinin, nüfus cüzdan fotokopisinin, iki adet vesikalık fotoğrafın ve avcılık belgesi harcının yattığına dair makbuzun istendiğini belirten yetkilileri, 2013 yılı için Avcı derneği’ne üye olanlardan 135,50 TL, Avcı derneğine üye olmayanlardan da 148,10 TL harç alınacağını bildirdiler. Ayrıca müracaatlarda yerleşim belgesi, sabıka kaydı, yivsiz tüfek ruhsatnamesi de istenecek.
Avcılık izin kartı yani avlanma pulu için de başvuru şartları şu şekilde belirlendi: Avcılık Belgesi Aslı ve Avcılık Belgesi İlk Sayfası ve Vize Sayfası Fotokopisi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı T.C. Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi 57361121 – 5001 no’lu Döner Sermaye İşletme Hesabına TC.No’su yazılacak ve neden veya neye yatıldığı yazılacak 2013 – 2014 Av Dönemi Avlanma İzin Ücreti Bedeli’nin yatırıldığına dair Banka Makbuzu Aslı.
İl genelinde avlanma izin ücreti ise 20 Eylül 2013 tarihine kadar dernek üyeleri için 50 TL, dernek üyesi olmayanlar için 100 TL olarak belirlerdi. Bu ücret 20 eylül Cuma günden sonra dernek üyelerine 80 TL, dernek üyesi olmayanlara 150 TL olarak uygulanacak.
Avcılar aldıkları avcılık belgesini her yıl ocak ayı sonuna kadar vize ettirmek zorundalar. Vizesi yaptırılmamış belgelen geçersiz sayılaçam. Türkiye genelindeki avlanma izin ücreti ise dernek üyesi olanlar için 110 TL, dernek üyesi olmayanlar için 220 TL olarak belirlendi. 20 eylül’den sonraya kalan başvurularda da bu ücret 150 ve 300 TL olarak uygulanacak.
Avcılık belgesi vizesi başvuru şartları ise şu şekilde sıralandı:
Avcılık belgesi Harcı’nın Yatırıldığına Dair Makbuz Aslı, (2013 yılı için; Avcı Derneği’ne üye olanlar 135,50 TL. Avcı Derneği üye olmayanlar 148,10 TL yatıracaktır.) Varsa; Faal Dernek Üyesi Olduğunu Kanıtlayıcı Belge Aslı ve Fotokopisi veya Derneklere Üye Olamayan Kamu Görevlileri için Kanıtlayıcı Belge Aslı ve Fotokopisi, Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi Aslı, Belgeler yenilendiğinden 2 Adet vesikalık fotoğraf belgeleri istenecek.
Hobi amaçlı olarak kınalı keklik satışı ve bulundurulmasıyla ilgili olarak da bilgi verildi. Buna göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı T.C. Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi’ndeki Döner Sermaye işletme hesabına keklik başına KDV Dahil 37,80 TL yatırılarak banka dekontu ve kimlik fotokopisi Müdürlük’e götürülecek. En Fazla 5 Adet satış yapılabilecek.
2013 yılı Avcı Eğitimi Kursu Katılım ücreti de 93.30 TL olarak belirlendi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme