• Haberler
  • Spor
  • Avantaj Keçilerde 2-0 – Kocatepe Gazetesi

Avantaj Keçilerde 2-0 – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final serisi 2. maçına çok etkili başlayan Afyon Belediyespor, rakibine pota altını adeta kapattı ve 6-0 seriyle rakibine erken bir mola aldırdı. Moladan istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanmaya devam ederek dönen Bahçeşehir, ilk sayılarını 3,5 dakika sonra Yiğit Can Turna’nın üçlüğüyle kaydetti. Ardından ritm bulmaya başlayan ekip Kerem Gönlüm ve Dixon [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final serisi 2. maçına çok etkili başlayan Afyon Belediyespor, rakibine pota altını adeta kapattı ve 6-0 seriyle rakibine erken bir mola aldırdı. Moladan istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanmaya devam ederek dönen Bahçeşehir, ilk sayılarını 3,5 dakika sonra Yiğit Can Turna’nın üçlüğüyle kaydetti. Ardından ritm bulmaya başlayan ekip Kerem Gönlüm ve Dixon ikilisiyle farkı eritmeye başladı ve 03:30 dakika kala farkı eriterek karşılaşmada ilk kez öne geçtiler (12-11). Cevap vermekte gecikmeyen Afyon, kısa sürede tekrar liderliği eline aldı. İyi hücum etseler de yaptıkları basit hatalarla sayıyı bulamayan Bahçeşehir, skorun gerisinde kalmaya devam etti ve ilk çeyrek 16-12 Afyon üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci çeyreğe Afyon, Cevher Özer’in üçlükleriyle hızlı bir başlangıç yaptı ve fark bu sayılarla çift hanelere çıktı (22-12). Rakibini iyi savunan Afyon, 2,5 dakika boyunca sayı bulmalarına izin vermedi. Yakaladıkları seriyle farkı açmaya devam eden Afyon karşısında Bahçeşehir, tekrar molaya gitmek zorunda kaldı. Moladan tutuk dönen Bahçeşehir’in aksine Afyon yakaladıkları ritmi kaybetmeyerek skoru 32-13 taşıdı. Çeyreğin ikinci yarısında daha iyi savunmaya başlayan Bahçeşehir, arka arkaya sayı kaydederek rahat bir nefes aldı. Kalan dakikalarda Dixon’la reaksiyon gösteren Bahçeşehir, farkın daha da açılmasını önlediler. İkinci çeyrek 42-30 Afyon’un üstünlüğüyle tamamlandı.
İlk yarı sonunda Afyon’da Cevher Özer 12 sayıyla (3/3 üçlük) ve Bahçeşehir de ise Dixon 14 sayıyla ilk yarının skorerleri oldular.
Bahçeşehir üçüncü çeyreğe arkaya arkaya kaydettiği basketlerle hızlı bir başlangıç yapsa da Afyon’dan cevap gecikmeden Hagins’den geldi. Savunmada bu çeyrekte de açıklar vermeye devam eden Bahçeşehir’e cezayı Altan Erol kesti ve Afyon, 7 dakika kala farkı tekrar çift hanelere taşıdı (47-37). Bu dakikalarda bir seri yakalayan Bahçeşehir, farkı eritmeye başladı. Ancak arka arkaya üçlüklerle iyi reaksiyon veren Afyon, rakibinin moralini bozarak farklı üstünlüğü elinde tutmaya devam etti. Son saniyede Ahmet Fatih Cantitiz’le üçlüğü kaydeden Bahçeşehir, farkı tekrar tek hanelere çekmeyi başardı. Üçüncü çeyrek 63-54 Afyon’un üstünlüğüyle tamamlandı.
Son çeyreğe Kerem Gönlüm’le hücumda çok iyi başlayan Bahçeşehir, farkı da 5’e çekerek Afyon’a erken bir mola aldırdı. Moladan sayıyla dönemeyen Afyon karşısında Bahçeşehir seriye devam ederek skora dengeyi getirdi (63-63). Afyon bu çeyrekte ilk sayılarını 4 dakika sonra Cevher Özer’le kaydederek liderliği korumaya devam etti. Bu dakikalarda Bahçeşehir özellikle Dixon ve Kerem Gönlüm’le hücumda çok etkili olsa da rakibini geçmeyi başaramadı. 1 dakika kala Hagins ile çok kritik bir baskete imza atan Afyon farkı 6’ya çıkararak büyük avantaj yakaladı. Karşılaşmayı 78-70 skorla kazanan Afyon, seriyi 2-0 getirdi.
Karşılaşmayı Afyon’da Cevher Özer 17 sayı, Pullen 16 sayı, Altan Erol 12 sayı ve Hadi Özdemir 11 sayıyla tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadı. Bahçeşehir de ise Dixon 30 sayı, DJ White 14 sayı, 15 ribaund ve Kerem Gönlüm 12 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar.

“Seriyi İstanbul’da bitirmek istiyoruz”

Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, final maçlarının zorlu geçtiğini söyledi. Çok iyi savunma yaptıklarını söyleyen Sevim, seriyi İstanbul’da bitirmek istediklerini dile getirdi

Zorlu final maçları oynadıklarını söyleyen Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, “Karşıda çok yüksek bütçeli iyi oyunculardan kurulu bir takım var. Ama biz çok iyi savunma yapmaya çalışıyoruz ve yapıyoruz. Bu seviye de bunları yapmak kolay değil, oyuncularımı bu kadar özverili bir şekilde mücadele ettikleri için tebrik ediyorum. Evimizde maç kaybetmek istemiyorduk, ilk hedefimize ulaştık bunu başardık. Şimdi İstanbul’da maç kazanmak istiyoruz ve seriyi orada bitirmek istiyoruz.
Rakip takım oyuncusu Dewayne seriyi yüzde yüz buraya getirmek istediklerini söyledi. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz? Sorusuna cevap veren Koç Sevim; “Mutlaka yani onlar orada 2-0 gerideyiz, maçı bırakalım havasında olmayacaklarını biliyoruz zaten. Ama bizim onların ne yapacağı değil, bizim ne yapacağımıza konsantre olmamız lazım. Biz hücumda aynı mücadeleyi verdikçe, aynı kararlılıkla olduğumuz sürece kendi basketbolumuzu oynadığımız sürece oradan biz şampiyonluğu alarak geleceğimize inanıyorum” dedi.
MÜCADELEYİ HİÇ BIRAKMADIK
Afyon Belediyespor’un başarılı oyuncularından İbrahim Yıldırım, elde ettikleri skordan dolayı oldukça mutlu olduklarını söyledi. Yıldırım; “2-0 buradan ayrıldığımız için mutluyuz. Maçlarda ne olursa olsun hiçbir zaman mücadeleyi bırakmadık, maçların inişlerinin çıkışlarının olacağını biliyorduk zaten. Ama planladığımız gibi buradan 2-0 ile ayrıldığımız için mutluyuz. Şimdi aynı şekilde mücadele edip savaşarak bir maç daha kazanarak şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Seriyi yeniden lehimize getireceğiz”

Bahçeşehir Koleji Koçu Stefanos Dedas, “10 gün içinde seriyi tekrardan buraya getireceğiz” dedi

Müsabaka sonrasında değerlendirmede bulunan Bahçeşehir Koleji Koçu Stefanos Dedas; “Bugün maç içinde tekrardan geri gelmek için çok uğraştık, kesinlikle maç hakkında konuşmayacağım. Çünkü konuşursam ceza alırım, herkes maçı izledi, ben de tekrardan izleyeceğim, sizler de izleyin yorumunu kendiniz yapın. 10 gün içinde seriyi tekrardan buraya getireceğiz” dedi.
Bahçeşehir Koleji oyuncusu Dewayne White Jr, “İlk iki maçta kesinlikle istediğimiz sonuçları elde edemedik. Afyon ev sahibi olma avantajını kullandı. Serilerde genelde böyle olur ve ev sahibi avantajını kullanmanız gerekir, şimdi bizim de İstanbul’da aynısını yapmamız gerekir. Bu seri henüz bitmedi ve bitmekten çok uzakta. Bizde İstanbul’da işimizi en iyi şekilde yapıp buraya beşince maç için geleceğiz. Şu an bizim tek yapmamız gereken işimize konsantre olup İstanbul’da seriyi eşitleyip, tekrardan buraya gelmek. Bunun içinde konsantre olmak ve endişelenmemek lazım. Çünkü ben daha önce böyle serilerde yaşadım. Bunlarda endişelenecek bir şey yok. Dediğim gibi odaklanıp işimize bakacağız ve seriyi buraya getireceğiz” dedi. Seriyi eşitleyip, tekrar Afyon’a gelmek için ve burada da kazanıp üst lige çıkmak için kendilerine yüzde kaç şans veriyorsunuz sorusuna cevap veren Dewayne, “Yüzde yüz. Bunlara inanmasam söylemezdim. Basketbol olduğunu düşünüyorum inandığım işin.” dedi. 

Bakmadan Geçme