Attila'dan teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Maliye eski Bakanı İsmet Attila, gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret ederek merhum amcası Osman Attila için düzenlenen törenlere katılan tüm hemşehrilerine teşekkürlerini iletti. Attila Afyonkarahisar için gösterdikleri çabalardan da örnekler verdi Maliye ve Tarım eski Bakanı, Afyonkarahisar eski Milletvekili İsmet Attila gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Ağabeyi Cafer Attila ile birlikte gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret eden eski Bakan Attila, [&hellip]

Attila’dan teşekkür

Maliye eski Bakanı İsmet Attila, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek merhum amcası Osman Attila için düzenlenen törenlere katılan tüm hemşehrilerine teşekkürlerini iletti. Attila Afyonkarahisar için gösterdikleri çabalardan da örnekler verdi

Maliye ve Tarım eski Bakanı, Afyonkarahisar eski Milletvekili İsmet Attila gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Ağabeyi Cafer Attila ile birlikte gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret eden eski Bakan Attila, merhum amcası Osman Attila’nın vefat yıldönümü nedeniyle gösterilen hassasiyet ve haberlerin veriliş tarzına, ailesi adına teşekkür etti. Attila törenlere katılan tüm Afyonkarahisarlılar’a da ayrıca teşekkür etti.
Kocatepe Gazetesi’ni Afyonkarahisar basın camiasına kazandıran ve uzun yıllar basın yoluyla Afyonkarahisar’a hizmet eden merhum İbrahim ve Şükrü Küçükkurt kardeşlerin kendileri açısından özel önemi olduğunu belirten İsmet Attila, “Rahmetli İbrahim ağabey, ağabeyimin arkadaşı ve bizim de değerli bir büyüğümüzdü. Merhum Şükrü kardeşim ise benim çocukluktan itibaren yakın arkadaşımdı. Öyle ki, lise yıllarımızda ben Afyon Lisesi’nin, Şükrü kardeşim de Sanat Okulu’nun bayraktarlığını yapardı. Bu görevi uzun süre taşıdık. Her ikisiyle de özel anılarımız vardır. Afyonkarahisar için önemli hizmetleri olmuştur. Ruhları şad olsun” dedi.
Afyonkarahisar’ın geçmişten bu güne büyük gelişim gösterdiğini belirten Bakan Attila, Kocatepe mensuplarının soruları üzerine Afyonkarahisar’a kazandırdıkları yatırımlara da kısaca değindi. 25 Nisan 1993 tarihinde Maliye Bakanlığı görevine başladığında Maliye Bakanı olarak ilk işinin Afyonkarahisar’ın yol ve ulaşım sorunlarına temas etmek olduğunu belirten İsmet Attila, şunları söyledi: “Hizmetlerimizi tekrar tekrar anlatmaya gerek duymuyoruz. Ancak sorunuz üzerine şunları söyleyebilirim. Maliye Bakanı olarak ilk önemli icraatımız Afyonkarahisar Çevreyolu projesinin Yüksek Planlama Kurulu kararı ile Devlet Planlama Teşkilatı’nın 1993 yılı Yatırım Programı’na alınması olmuştur. 1991 milletvekili genel seçimlerinde Afyon Milletvekili olmamızın ardından Partimiz Doğruyol Partisi de iktidar olunca hemşehrilerimize verdiğimiz Çevreyolu vaadimizi yerine getirme imkanını yakaladık. O yıllarda Afyon’un trafiği, özellikle de şehirlerarası trafiği had safhadaydı. Çevreyolu büyük ihtiyaç halindeydi. Bugün bile Çevreyolunun trafik yükü ortadadır. 25 Nisan 1993 günü Bakanlar Kurulu toplantısına giderken yolda Başbakan Sayın Tansu Çiller’e Afyonlulara Çevreyolu sözümüz olduğunu, bunun il için büyük ihtiyaç olduğunu belirttiğimde kendileri de madem ki söz verdik, hep beraber yerine getireceğiz diyerek bizi destekledi. Böylece Sayın Çiller’in, Bakanlar Kurulu’ndaki arkadaşlarımızın ve benim imzalarımızla Afyonkarahisar çevreyolu ilk icraatımız olarak Yüksek Planlama Kurulu’nun kararı ile DPT’nin Yatırım Programı’na alınmış oldu. Bu projenin yapımında tamamlanana kadar emeği geçen herkese teşekkür etmek de bizim boynumuzun borcudur” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme