Attila 40. ölüm yıl dönümünde anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’e yazdığı şiirler ile tanınan Afyonkarahisarlı şair, yazar, basın şeref kartı sahibi, folklor araştırmacısı ve milletvekili Osman Attila, ölümünün 40. yıl dönümünde Afyonkarahisar Belediyesi Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Kuran-ı Kerim okunarak duaların edildiği törene Osman Attila’nın yeğeni ve eski Maliye Bakanı İsmet Attila, resmi kurum, kuruluş temsilcileri, ile siyasi parti, sivil toplum [&hellip]

Mustafa Kemal Atatürk’e yazdığı şiirler ile tanınan Afyonkarahisarlı şair, yazar, basın şeref kartı sahibi, folklor araştırmacısı ve milletvekili Osman Attila, ölümünün 40. yıl dönümünde Afyonkarahisar Belediyesi Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Kuran-ı Kerim okunarak duaların edildiği törene Osman Attila’nın yeğeni ve eski Maliye Bakanı İsmet Attila, resmi kurum, kuruluş temsilcileri, ile siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sevenleri katıldı.
Osman Attila mezarı başında dualarla anıldıktan sonra, adını taşıyan Osman Attila İlköğretim Okulu’nda anma programı düzenlendi.


“AFYONKARAHİSAR’I ÇOK SEVMİŞ”
Attila’nın doğup büyüdüğü çok sevdiğini vurgulayan Osman Attila İlköğretim Okulu Müdürü Uzm. Öğr. Ahmet Yavaş, “İçinde bulunduğumuz bu güzel okulumuza adı verilmiş olan, hem Afyonkarahisar hem de ülkemiz için büyük hizmetlerde bulunmuş, şair, yazar, basın şeref kartı sahibi, folklor araştırmacısı Afyonkarahisar eski milletvekillerimizden Osman Attila’yı ölümünün 40. yılında bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyoruz. Osman Attila, doğup büyüdüğü Afyonkarahisar’ı çok sevmiş, bu sevgisini şiirlerine net bir şekilde yansıtmış, yüreği hep memleketi için atmış ve bu yönüyle de ilimiz ve ülkemiz için büyük bir değer olmuştur. Osman Attila, ilimiz ve ülkemiz için yaptığı hizmetlerin yanı sıra Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında memleketçi şair sıfatıyla mümtaz bir yer edinmiş ve aynı zamanda önemli bir folklorcu olmuştur. Milletvekilliği döneminde Romanya’ya gitmiş, Romanya Folklor Enstitüsünde incelemeler yapmıştır. Osman Attila’nın içinde yetiştiği kültürü ve toplumu koşulsuz sevmesi, adının verildiği bu okulun idareci ve öğretmenleri olarak, öğrencilerimizi eğitirken bizlerin önünde kıymetli bir örnek olarak durmaktadır. Okulumuzda bugüne kadar emeği geçmiş ve şu anda da çalışmakta olan bütün arkadaşlarım, çalıştıkları her okulda olduğu gibi burada da ülkemizin her güzel değerini çocuklarımıza öğretmenin gayreti içerisinde olmuşlardır. Bu gayretlerimiz bundan sonra da eksilmeden devam edecektir. Bu vesileyle Osman Attila’yı tekrar Şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.
“AFYON’DA BİR DAM ÇÖKSE YÜREĞİM PARÇALANIR”
Amcası Osman Attila’nın dizelerini dile getiren Eski Bakan Attila, “Merhum Amcam ve Okulumuzun adını taşıyan Osman Attila’nın ölümünün 40. Yılını idrak ettiğimiz bugünde onun kişiliği, edebiyatı, Afyon ile ilgili düşüncelerini yansıtan bir program izledik. Osman Attila’nın her şaire nasip olmayacak, doğduğu büyüdüğü topraklara olan sevgisini hasretini dile getiren şu dizeleri gerçekten her şairin söyleyebileceği içinden gelebileceği dizeler değildir. Bir defa daha ben bunu tekrar etmek istiyorum. Merhum Şair Osman Attila diyor ki; ‘Belki çoğunuz beni Ankaralarda sanır, Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır.’ Kendisi Afyon’da bulunmadığı halde, memuriyet nedeniyle Ankara yaşadığı halde bu şekilde içinden gelen Afyon ile ilgili dizeleri de gerçekten Afyon’da yaşayan Afyonlu olan herkesin gönlünde yer etmesi gereken dizeler olduğunu bir defa daha ifade etmek istiyorum. Bir Afyonkarahisarlı olarak özellikle Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bir ilin çocuğu olarak her zaman her yerde hepimizin gurur duymamız gerekiyor. Yüce Atatürk 26 Ağustos’ta Büyük Taarruza başlamış daha sonra 27 Ağustos’ta Afyon’un kurtuluşu,daha sonra da Dumlupınar’da meydan muharebesiyle İzmir’e kadar giden ve İzmir’de 9 Eylül’de işgale kalkanlara gerekli dersi vererek denize döken Atatürk’ü minnetle, rahmetle saygı ile anmak ve onun izinde yürümek hepimizin görevi olmalıdır. Atatürk her şeyimizdir, Atatürk Kocatepe’dir, Atatürk Çanakkele’dir, Atatürk Dumlupınar’dır. Bu programda görev alan ve bu programı organize eden başta kıymetli Müdürümüz Ahmet Yavaş beye öğretmenlerimize, öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Eski Bakan İsmet Attila’nın konuşmasından sonra devam eden programda Okul Öğrencilerinden Beyza Özkara sunumuyla, Sudenaz Düzgün, Attila’nın Afyon Türküsü Şiirini, Halime Kocakurt Attila’nın Atatürk Hep Kocatepe’de Şiirini, Hasan Hüseyin Öztürk Attila’nın Dumlupınar’da Şehit Askerin Mezarı Başında Şiirini ve Muhammet Kerem Baştürk ise yine Attila’yı anlattı.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme