Attila 39'ncu ölüm yıldönümünde anıldı

Afyonkarahisar eski Milletvekili, Şair, Folklorcu Osman Attila ölümünün 39'ncu yıldönümünde önce kabri başında dualarla daha sonra adını taşıyan ortaokulda düzenlenen programla anıldı.Merhum Osman Attila'nın kabir ziyaretine Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, siyasi ve esnaf camiasından çok sayıda kişi katıldı. Kabir ziyareti akabinde Merhum Attila'nın ismini taşıyan Orta Okul'da anma programı gerçekleştirildi. Saygı [&hellip]

Afyonkarahisar eski Milletvekili, Şair, Folklorcu Osman Attila ölümünün 39’ncu yıldönümünde önce kabri başında dualarla daha sonra adını taşıyan ortaokulda düzenlenen programla anıldı.
Merhum Osman Attila’nın kabir ziyaretine; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, siyasi ve esnaf camiasından çok sayıda kişi katıldı. Kabir ziyareti akabinde Merhum Attila’nın ismini taşıyan Orta Okul’da anma programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Osman Attila Orta Okul Müdürü Ahmet Yavaş yaptı.
YÜREĞİ HEP MEMLEKETİNDE ATTI
Afyonkarahisarlı şair, yazar, basın şeref kartı sahibi, folklor araştırmacısı ve eski Milletvekili Osman Attila’yı vefatının 39’ncu yılında şükranla ve rahmetle andıklarını belirten Yavaş; “Osman Attila, Afyonkarahisar’ı her şeyiyle çok sevmiş, gönlü ve yüreği hep memleketinde atmış, ilimiz ve ülkemiz için büyük bir değerdir. Bu sevgisini ve tutkusunu şiirlerinde net bir şekilde ve defalarca dile getirmiştir. Afyonkarahisarımız için ve ülkemiz için yaptığı hizmetlerin ve yazdığı güzel şiirlerin yanı sıra özellikle değinmemiz gereken bir yönü de folklorumuza verdiği önem ve bu konuda yaptığı araştırmalardır” dedi.

ATTİLA ÖRNEK OLUŞTURUYOR
Ahmet Yavaş, merhum Osman Attila’nın içinde yetiştiği kültürü ve toplumu koşulsuz sevmesinin okul idarecileri ve öğretmenlerince öğrencileri yetiştirirken canlı örnek teşkil ettiğini belirtti. Eğitimciler olarak Atilla’nın adını taşıyan okulda ve görev yaptıkları her okulda öğretimin yanında Türkiye’nin her güzel değerini çocuklara kazandırma gayretinde olacaklarını söyleyen Yavaş, Osman Attila’yı şükran ve rahmetle andığını sözlerine ekledi.
OSMAN ATTİLA
MEMLEKET ŞAİRİ
Osman Attila’nın yeğeni Maliye eski Bakanı İsmet Attila, aile adına konuştu. Amcası Osman Attila’yı 39’ncu ölüm yıldönümünde rahmet ve saygı ile anan İsmet Attila, anma programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Amcası Osman Attila’nın doğup büyüdüğü Afyonkarahisar’a tutku ile bağlı olduğunu belirten Attila; “Rahmetli amcam bir memleket şairidir. Memleketini baştan aşağı seven, özellikle doğup, büyüyüp, yetiştiği topraklara sevgi ile bağlı bir kişi. Nitekim bu alanda memleketçi şair olarak 40 yıldır hizmet vermiştir. Bu nedenle memleket şairi diyebiliriz. Bir yazısında ‘Toprak bizim anamızdır. Ecdadımızın mezarıdır, analarımızın yadigârıdır. Toprak bizim her şeyimizdir. Özellikle biz Afyonlular olarak iftihar edeceğimiz husus milli mücadelenin başladığı, cumhuriyetin kurulmasına neden olan şehrin Afyon olmasıdır. Kocatepe’de büyük taarruzla başlayan harekât daha sonra devam ederek Dumlupınar’da, İzmir’de 9 Eylül tarihinde devam eden mücadele ile Cumhuriyet bu topraklarda kurulmuştur. Bu topraklarda doğup büyümüş olmak bizler için gurur vericidir. Bununla iftihar etmeliyiz. Bu sebeple de Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anmak hepimizin boyun borcudur. Allah huzur içinde yatırsın” diye konuştu. Anma programı; Osman Attila’nın hayatı ve kişiliğinin anlatımı, “Afyon Türküsü” ve “Atatürk Hep Kocatepe’de” isimli şiirin okunması ile tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme