• Haberler
  • Genel
  • ATSO’ya örnek ve teknolojik bina teşekkürü

ATSO’ya örnek ve teknolojik bina teşekkürü

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasını inceledi. Balkanlıoğlu ve Çoban, örnek bir binanın Afyonkarahisar’a kazandırılacak olması nedeniyle ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e teşekkür ettiAfyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Afyonkarahisar-İzmir Karayolu’nda inşası süren [&hellip]

ATSO'ya örnek ve teknolojik bina teşekkürü

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasını inceledi.

Balkanlıoğlu ve Çoban, örnek bir binanın Afyonkarahisar’a kazandırılacak olması nedeniyle ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e teşekkür etti
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Afyonkarahisar-İzmir Karayolu’nda inşası süren yeni hizmet binasını inceledi. ATSO’nun yeni binasının her oda ve salonunu gezen Vali Balkanlıoğlu ile Başkan Çoban, Afyonkarahisar’a modern ve örnek bir bina kazandırılması nedeniyle ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e teşekkür etti.
PEYNİR KALIBI GİBİ DEĞİL
Ziyarette basın mensuplarına bir açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Değerli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımı Hüsnü Serteser, kendisi İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu bir inşaat mühendisi. Meslek bir nevi babadan oğla tevarüs etmiş. İnşaatın bütün inceliklerini bilen bir kişi. Bu bizim için ve Afyon için bir şans. Beraber Hollan’daya gitmiştik, orada özgün mimari eserleri görünce ‘Bizde neden binalar peynir kalıbı gibi dümdüz yapılır’ diye sormuştu. Bulunduğu yere güzellik katan binalar var demişti. Bu binaya şekil verilmiş. Estetik bir zevk mahsulü bu” dedi.
AFYON ÖN PLANA ÇIKACAK
Afyonkarahisar’ın önümüzdeki yıllarda ön plana çıkan bir il hâline geleceğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar. yolların kesiştiği bir yer. Her gün yüzlerce binlerce araba geçiyor. Bazı sezonlarda 100 bin aracı buluyor. Afyon da büyük iddia sahibi bir il. Gelecekte Afyon’un sesi turizmde, sanayide, ticarette daha çok çıkacak. Afyonkarahisar dış ticaretini yüzde 10 artırdı. Bina inşa halinde ama bize güzel fikirler verdi. Afyon’a prestij katan güzel bir Ticaret ve Sanayi Odası. Belki Türkiye genelinde ilk 5 ile girecek. Biz de onur ve gururla buraya geleceğiz. Kendilerini tebrik ediyoruz. Akıllı bir bina, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılmış, azami tasarruf ilkesine de riayet edilmiş” diye konuştu.
TÜM KURUMLAR
YARARLANACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise binayı daha önce dışarıdan gezdiğini, ancak içerisindeki projenin de güzel olduğunu kaydetti. Çoban, “Dışından binayı görüyorduk, ancak içeriden görmemiştik. Projeyi detaylarıyla incelememiştik. Hem projeyi, hem de yapılanları görmek bizi çok mutlu etti. Sanıyorum Afyonkarahisar’da değil, Türkiye’de örnek bir bina. Bu bina bittiği zaman buradan sadece Ticaret Odamız değil, tüm kamu kurumlarımız, Belediyemiz, Valiliğimiz, sivil toplum kuruluşlarımız faydalanacak” ifadelerini kullandı.

Yarışma açılsa ilk 5’e girer

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Vali Balkanlıoğlu ile Başkan Çoban’a ATSO’nun yeni hizmet binasını gezmeleri dolayısıyla teşekkür etti. Binanın son derece modern bir şekilde tasarlandığına dikkat çeken Serteser, “İnşallah açılışını da hep birlikte yaparız. Biz diğer illere örnek bir bina yapıyoruz. Gerek mimarisi, gerek teknolojisi, gerek tasarımı ve fonksiyonelliği bakımından iddialıyız. TOBB bir yarışma açsa kesinlikle metrekare büyüklüğünü arındırırsak ilk 5’e gireriz diye düşünüyorum” dedi.

Birçok mimar bu projeyi beğenecek

ATSO binasının mimarı Erdal Zafer Başer, binanın örnek olacağını kaydetti. Başer, “Bina yaklaşık 8 bin 500 metrekare. Bina teknolojik olarak Türkiye’nin sayılı binalarından bir tanesi. Binanın gerek iklimlendirme sistemi, gerek içinde barındırdığı fonksiyonlar açısından son derece teknolojik bir bina. Konferans salonumuz 4 dile aynı anda simültane tercüme yapabilecek boyutta. Kazan dairesi de son derece güzel ve verimli. Tasarım olarak ilginç ve iyi bir bina. Birçok mimar arkadaşımızın bunu beğeneceğini düşünüyorum. 600 metrekarelik bir restoranımız var. 400 metrekarelik lokalimiz var” ifadelerini kullandı.

Birçok işleve sahip olacak

Çakırköy mevkii Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde yapılacak ATSO’nun yeni hizmet binası yaklaşık 5 milyon liraya mâl olacak. Hizmet binası içinde meclis salonu, sergi salonu, hizmet birimleri, restoran, VİP restoran, lokal, banka şubesi, noter yerleri. ABİGEM, Zafer Kalkınma Ajansı birimi ve Türk Standartları Enstitüsü İl Temsilciliği gibi bölümler bulunacak. Binada 1000 ve 150 kişilik iki adet salon da yer alacak.

Yeni binada ilk toplantı yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu’nun yeni hizmet binasındaki ilk toplantısını yaptığını söyledi. Serteser, toplantı yapılan odada Balkanlıoğlu ve Çoban’a projeyi tanıttı.

Bakmadan Geçme