'ATSO'nun işlettiği Gecek'ten şikâyet yok'

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO şirketi tarafından işletilen termal tesis Gecek'te bugüne kadar hiç şikâyet almadıklarını belirtti   İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantının ilk bölümüne Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban başkanlık etti. Toplantı Çoban'ın başkentte bir toplantıya katılacak olması nedeniyle Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet [&hellip]

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO şirketi tarafından işletilen termal tesis Gecek’te bugüne kadar hiç şikâyet almadıklarını belirtti

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantının ilk bölümüne Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban başkanlık etti. Toplantı Çoban’ın başkentte bir toplantıya katılacak olması nedeniyle Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık’ın Başkanlığında tamamlandı.
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıya gündem dışı bir madde hakkında meclis üyelerine bilgi vererek başladı. Özel İdare İşhanı 6. katta mülkiyetleri İl Özel İdaresine ait 71-72 bağımsız işyerlerinin ihaleyle satış talebi rapor hazırlanmak üzere oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantı gündemin 6. maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi ve Sandıklı Hüdai Termal Turizm Merkezi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri dâhilinde faaliyet gösteren turizm belgeli tesislerden 2022 yılında alınması gereken jeotermal su kullanım metreküp birim bedeli belirlenmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Konu hakkında söz alan MHP Çay İGM Üyesi Faruk Kökcür, önceki fiyat ve artış istenen rakam hakkında bilgi talep etti.
“TERMAL TESİSLER
ARTIK DAHA POPÜLER”
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Faruk Kökcür’ün bilgilendirilme talebine yazılı cevap verileceğini kaydetti. Termal mülklerle ilgili kiralamalarda iki türlü usulün olduğunu belirten Çoban, “Birincisi ihaleye çıkararak kiralama yapılır. İkincisi de örneğin boş bir yer var burada sıcak su var deniliyor. Buraya şu sayılarda villa ve hamam yapacak, 25-30 yıl işleteceksiniz diyerek hem Ömer Termal hem de Gecek Termal bu şekilde ihale edilmiştir. Mevcut bir yer varmışta bunu 10 bin TL’ye kiraya verilmiş gibi düşünmemek lazımdır. Buralara zamanın paralarıyla ciddi düzeyde paralar harcanıldı. Birde o paranın bugüne çevrilmesiyle ya da o paranın getirisini de düşünmek lazımdır. Her şeyi hazır bitmiş bir şekilde müstecire verilseydi tabi 10 bin TL belki çok komik bir rakam kalabilirdi. İkinci bir konuda 1990’lı yıllardaki ekonomik şartlarla, insanların hayat standartlarıyla bugünü ölçmemek lazımdır. O günlerde kaplıca-termal turizmi günümüzdeki ölçüde rağbet görmüyordu. O dönemde günlüğü 300-500 TL fiyatlı konaklamalar mümkün zordu iyi biliyorum. İnsanların refah seviyeleri ve termal turizme olan ilgi artınca bu tesisler biraz daha popüler hale gelebilmektedir.” dedi.
“ATSO’NUN İŞLETTİĞİ GECEK’TEN
HİÇ ŞİKÂYET ALMADIK”
Ömer Termal’le ilgili fiyatların düşük olduğu yönünde görüşler olduğunu belirten Çoban, “Ömer Termali alan belki beş şirket var biliyorum hiçbiride para kazanamadı, iflas ettiler. Bir işletmeci para kazanmıyorsa ne kendi rahat eder ne de mal sahibi de rahat etmiyor. Para kazanılacak ki rahatça kira ödenebilsin, tesise bakılabilsin. Ancak ATSO’nun işlettiği Gecek Termal gerçekten şimdiye kadar Özel İdaremize hiçbir şikâyet getirmedi. Sözleşme şartlarının yerine getirip getirilmediği zaten ilgili birimimizce takip edilmektedir. Söz jeotermal enerjiden açılmışken jeotermal ısınma hizmetini sunan şirketimiz AFJET A.Ş.’nin Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, Perşembe günü meclis üyelerimize AFJET ve Gazlıgöl bölgesiyle ilgili bilgi verecektir.” diye konuştu.
BAŞMAKÇI’DA MÜDÜRLÜK BİNASI
APIMI İÇİN TAHSİS TALEP EDİLDİ
Burhanettin Çoban’ın başkente gitmek üzere salondan ayrılmasıyla toplantı Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık’ın başkanlığında devam etti. Başmakçı İlçesi’nde mülkiyeti Özel İdareye ait olan, 109 ada, 2 parselde 990,84 metreküp yüzölçümlü taşınmaz üzerine Halk Eğitim Merkezi Müdürlük binası yapmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis talebi komisyonlarda görüşülecek. Çobanlar ilçesinde Özel İdare İş Merkezi 1. katında mülkiyetleri İdareye ait 20-21 ve 25 numaralı bağımsız bölümlerin sağlık hizmetinde kullanılmak üzere giderleri İl Sağlık Müdürlüğü’nce karşılanmak üzere tahsis talebini ilgili komisyonlar değerlendirecek.
13 ADET KADRO DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNU KOMİSYON DEĞERLENDİRECEK
5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 10/L ile İl Özel İdaresi Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddeleri gereğince 13 kadro değişikliği konusunu ilgili komisyonlar inceleyecek. Sultandağı ilçesinin Akbaba köyünde 107 ada, 25 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde Karayolları kamulaştırma sınırına esas olacak kamulaştırma sınırında düzeltme amaçlı hazırlanan imar plan değişikliği ve eklerinin onaylanması talebi Bayındırlık ve İmar Komisyonunda değerlendirilecek. Meclisin Ocak ayı 3. birleşimi bugün sabah meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme