• Haberler
  • Genel
  • ATSO’nun enerjisi güneşten – Kocatepe Gazetesi

ATSO’nun enerjisi güneşten – Kocatepe Gazetesi

Özel sektöre örnek olmak isteyen ATSO’nun yeni binasının enerjisi güneş enerjisinden sağlanacak. Yaklaşık 1.5 milyon liralık projenin yarıya yakın maliyetini Zafer Kalkınma Ajansı karşılayacak ATSO ile Zafer Kalkınma Ajansı arasında, ATSO’nun yeni binasının enerjisinin güneş enerjisi ile sağlanmasına yönelik projenin imzaları atıldı. 400 KWp elektrik enerjisi üretecek olan sistem toplamda 1 milyon 456 bin 845 [&hellip]

ATSO'nun enerjisi güneşten

Özel sektöre örnek olmak isteyen ATSO’nun yeni binasının enerjisi güneş enerjisinden sağlanacak. Yaklaşık 1.5 milyon liralık projenin yarıya yakın maliyetini Zafer Kalkınma Ajansı karşılayacak

ATSO ile Zafer Kalkınma Ajansı arasında, ATSO’nun yeni binasının enerjisinin güneş enerjisi ile sağlanmasına yönelik projenin imzaları atıldı. 400 KWp elektrik enerjisi üretecek olan sistem toplamda 1 milyon 456 bin 845 TL’ye mal olacak. Bu maliyetin 721 bin 662 TL’lik kısmını Zafer Kalkınma Ajansı karşılayacak.
Ön fizibilite çalışmaları bittikten sonra T.C. Zafer Kalkınma Ajansı Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP) kapsamında ATSO tarafından projenin devamı niteliğinde “ATSO Enerjisi ile İşletmelere Işık Tutuyor” projesi destek almaya hak kazandı. T.C. Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’nde, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül ve ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy tarafından sözleşme imzalandı.
Proje ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasının elektrik enerjisi tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi kullanılması amaçlanarak 400 KWp elektrik enerjisi üretim kapasitesi olması hedefleniyor. Projenin toplam bütçesi 1.456.845 TL olarak belirlenirken, bunun 721.662,92 TL’si Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile sağlanacak. Örnek proje ile ATSO Hizmet binasının enerji ihtiyacı yenilenebilir enerji ile sağlanması hedefleniyor. ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy konuyla iglili olarak şu bilgileri aktardı:
“Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı tüm dünyada hızla artmaktadır. Bunun zorunlu sebebi her geçen gün artan enerji ihtiyacının karşılanması konusundaki kaygılardır. Bu doğrultuda; T.C. Zafer Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde Odamızın hak kazandığı “Afyonkarahisar’daki İşletmeler Gücünü Güneş Enerjisinden Alıyor” projemiz kapsamında Afyonkarahisar’da önemli bir güneş enerjisi potansiyeli ve kurulum maliyetinin karşılanabilir olduğu görülerek ön fizibilite raporu hazırlanarak yayınlanmış ve güneş enerjisi sistemi kurulması için Odamızca bir ön hazırlık yapılmıştır. Yapılan bu çalışmada, 25 KWp, 50 KWp ve 100 KWp güçlerde yatırım fizibilite raporu ile, mermer ve gıda sanayinin oldukça gelişmiş olduğu Afyonkarahisar’da, çoğunlukla ısı ve elektrik enerjisi şeklinde görülen enerji ihtiyacının, elektrik kısmının bir bölümü veya tamamını yenilenebilir enerjiden sağlama konusunda halkı ve sanayiciyi bilinçlendirerek, yenilenebilir enerjilerin kullanımının daha fazla arttırılması amaçlanmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme