• Haberler
  • Gündem
  • ATSO'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI: Ekonomik Durum Ortada, Her Şeyi Devletten Beklemeyin!

ATSO'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI: Ekonomik Durum Ortada, Her Şeyi Devletten Beklemeyin!

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın sigorta işletmelerine yönelik komitesi olan 24. Meslek Komitesi, vatandaşları zorunlu deprem sigortası hakkında uyardı. Komite'den yapılan açıklamada dikkat çekici vurgular yer aldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 24.Meslek Komitesi’nden yapılan açıklamada “11 Temmuz 2024 tarihinde sabah 06.24’te İl merkezimizde meydana gelen deprem; ülkemizin deprem gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Her köşesi cennet vatan topraklarının maalesef biz bireylere de bu zorluklar karşısında çeşitli tedbirler almamızı ve hayatımızı disipline etmemizi her defasında hatırlatmaktadır. Bir kısmı 1’inci, bir kısmı 2’nci deprem bölgesi olan İlimizde meydana gelen deprem, konutlarımıza ve işyerlerimize kalıcı ve telafisi zor sonuçlar ile karşılaşabileceğimiz zarar verebilir; bir ömürlük birikimlerle elde ettiğimiz taşınmaz varlıklarımızı bir anda kaybedebilir durumda da olabilirdik. Bizler bireyler olarak konutlarımızı işyerlerimizi sigortaya konu olan değerlerimizi ‘Basiretli Tüccar’ tanımından yola çıkarak her türlü emniyeti ve tedbiri almak zorunda olduğumuz bilincini hiç unutmamalıyız” denildi.

“ACENTELERİMİZDEN BİLGİ ALINABİLİR”

Açıklamada şu vurgular yer aldı:

“Deprem gerçeğinin vurgulanması için Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 24. Sigortacılık Meslek Komitesi olarak, İlimiz merkezinde faaliyet gösteren profesyonel sigorta acentelerimizden, ‘Zorunlu Deprem Sigortası ve Konut Sigortaları’ hakkında her türlü bilgi ve teknik destek yardımı alınabileceğini vurgulamak isteriz. Tüm sigortacılık işlemlerinizde profesyonel acentelerimizi tercih etmenizi öneriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumlar da göz önüne alınarak her şeyi devletten beklemek yerine küçük miktarlar ile tedbirler alarak Devletimizin yükünü de hafifleterek gerçek bir vatandaşlık görevimizi de yerine getirmiş olmanın gurur ve bilincinde olmamız gerektiğini de belirtmek isteriz.”

Bakmadan Geçme