• Haberler
  • Genel
  • ATSO'dan üç öneri: Otoyol, Lojistik Köy, Gümrük

ATSO'dan üç öneri: Otoyol, Lojistik Köy, Gümrük

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 7'nci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Afyonkarahisar'la ilgili sorun ve çözüm önerilerini paylaştı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, 7'nci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Afyonkarahisar'ın çözülmesi gereken sorunlarını gündeme getirdi. Serteser, 'Sektörün sorunlarının daha hızlı çözümü için Madencilik Bakanlığı kurulması talep edilmiştir. [&hellip]

ATSO’dan üç öneri: Otoyol, Lojistik Köy, Gümrük

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 7’nci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Afyonkarahisar’la ilgili sorun ve çözüm önerilerini paylaştı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, 7’nci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Afyonkarahisar’ın çözülmesi gereken sorunlarını gündeme getirdi. Serteser, “Sektörün sorunlarının daha hızlı çözümü için Madencilik Bakanlığı kurulması talep edilmiştir. Ayrıca maden ruhsatlarının alınması çok uzun zaman almakta ve süre standardı bulunmamaktadır. Bu sebeple ihracat yapan firmalarımızın sıkıntılarının giderilmesi için maden ruhsatlarının hızlı bir şekilde incelenip verilmesi sektörün önünü açacaktır” dedi.
OTOYOL AFYON’DAN GEÇMELİ
Serteser, Ankara-İzmir Otoyolu’nun Afyonkarahisar’dan geçmesi gerektiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
“Yapılması planlanan Ankara–İzmir Otoyolu projesi yapılırken, ilimizin konumu dikkate alınmalıdır. İlimiz tarihinin her döneminde yolların kesiştiği ve bölgeler arası ulaşım olanaklarının en rahat olduğu bir yerleşim noktası olması ve ilimiz ekonomisinde bunun önemli yer tutması göz önüne alınarak, yapılması planlanan Ankara-İzmir Otoyolu, Afyonkarahisar merkez kavşaklarından bir veya birkaçına çıkış verilecek şekilde mutlaka Afyonkarahisar’dan geçmelidir.”
LOJİSTİK KÖY KURULMALI
Afyonkarahisar’ın lojistik durumuna dikkat çeken Serteser, Lojistik Köy kurulmasını da önerdi. Serteser, “Afyonkarahisar’ın lojistik konumu ve ulaşım imkânlarına bağlı olarak, çeşitli sektörlerde lojistik üs haline getirilmesi gerekmektedir. İlimizde, ulusal veya uluslararası düzeydeki nakliye, lojistik ve eşya dağılımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işleticiler tarafından yürütüldüğü belli bir bölge niteliğinde Lojistik Köy kurulmalıdır. Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki 4 demiryolu hattının birleştiği tek merkez konumu dikkate alınarak kara-demiryolu dağıtım ve aktarma merkezi niteliğine sahip olacak Lojistik Köy kurulmalı ve Büyük Anadolu Lojistik Projesi-BALO ile entegre olmalıdır. BALO projesi kapsamında Bandırma Limanıyla, konvansiyonel demiryolu hatlarının entegrasyonu sağlanmalıdır. BALO ve İpek Yolu projeleri birleştirilmelidir” diye konuştu.
ACİLEN GÜMRÜK KURULMALI
Zafer Havaalanı’nın da etkin hâle getirilmesi gerektiğinin altını çizen Serteser, “Hükümetimizin ilk Bölgesel Havalimanı olan Zafer Havalimanı aktif şekilde faaliyet göstermelidir. Bölgesel havaalanının verimli çalışması için gün içinde gidiş-dönüş seferleri olmalıdır. Bölgede özellikle Emirdağ ve çevre illerde yoğun şekilde gurbetçi nüfusu vardır. Brüksel başta olmak üzere, yurtdışına tarifeli uçuşlar açılmalıdır. Havaalanında acilen gümrük kurulmalıdır. Ayrıca Bölgesel Havalimanının konumu dikkate alınarak, lojistik merkez olarak değerlendirilmelidir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Serteser işadamlarının isteklerini Başbakan’a iletti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen 7. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 5 farklı başlıktan oluşan ilimizdeki işadamlarının sektörel sıkıntılarını ve isteklerini belirten bir dosyayı takdim etti.

Bakmadan Geçme