ATSO'dan duyurular – Kocatepe Gazetesi

ATSO Meclis Başkanı Hancıoğlu aylık değerlendirmede bulundu ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO'nun aylık olağan Meclis toplantısı sonrasında değerlendirmede bulunarak Oda üyelerine hatırlatmalarda bulundu.Kapanışa herkes davetliOdamızın görevleri arasında sadece ticaretle ve ekonomi ile ilgilenmesinin yanında sosyal sorumluluklarının da olduğu ve bu sosyal sorumluluk neticesinde üyelerimizin manevi duygularına ve ortak değerlerine de hizmet ederek, sanayici ve [&hellip]

ATSO’dan duyurular

ATSO Meclis Başkanı Hancıoğlu aylık değerlendirmede bulundu

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO’nun aylık olağan Meclis toplantısı sonrasında değerlendirmede bulunarak Oda üyelerine hatırlatmalarda bulundu.
Kapanışa herkes davetli
Odamızın görevleri arasında sadece ticaretle ve ekonomi ile ilgilenmesinin yanında sosyal sorumluluklarının da olduğu ve bu sosyal sorumluluk neticesinde üyelerimizin manevi duygularına ve ortak değerlerine de hizmet ederek, sanayici ve tüccarlarımız ile çalışanlarının birlikteliğinin ön plana çıktığı Odamızın düzenlemiş olduğu Spor Oyunlarının bu yıl 6.sı Atatürk Spor Salonu’nda 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü açılış töreni ile gerçekleşti. Törene ilimiz Protokolü, Odamız üyeleri ve sporcular katıldı. Spor oyunları protokolün basket atışı ve ardından halat çekme yarışı ile başladı. Oyunlar, toplam 10 Ferdi ve 3 Takım dallarında düzenlenmiştir. Takım branşları Futbol (halı saha), Voleybol, Halat çekme, Bireysel Branşlar Dart, Bowling, Bilek Güreşi, Penaltı Yarışı, Tavla, Satranç, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Atış ve bu yol ilk defa Karting olarak yapılmıştır. Bu yılki oyunlara 72 firma ve 750’ye yakın sporcu katıldı. Spor oyunlarımızın kapanış töreni 01 Temmuz Cuma günü saat 20.00’de Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacaktır. Tüm üyelerimiz kapanış törenine davetlidir.
Aidatları unutmayın
Üyelerimiz 2011 yılı Oda aidat ve munzam aidatlarının 1.taksit ödemelerini son gün olan 30 Haziran 2011 tarihi mesai bitimine kadar Odamız veznesine veya banka hesaplarımıza defaten ödeme yapılabilinir. Ayrıca 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun kapsamında, üyelerimizin geçmiş yıllarına ait aidat ve munzam aidat borçlarının gecikme zamları, Ağustos sonuna kadar ödenmek kaydı ile silinecektir. Geçmiş dönem aidat ve munzam aidat borçlarına kredi kartına taksitle ödenme kolaylığı da getirilmiş olup, üyelerimizin kanun hükümlerinden yararlanmaları, aksi takdirde mevzuat gereği cebri icraya mazur kalacakları hususu önemle duyurulur.
Hibe desteklere dikkat
Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nde, bölgesel kalkınma alanında faaliyet gösteren T.C. Zafer Kalkınma Ajansı, 1 Haziran 2011 tarihi itibarıyla “Doğrudan Faaliyet Desteği” programını yürürlüğe koymuştur. Destek Programının hedef kitlesi TR33 Bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, üniversitelere bağlı birimler, organize sanayi bölge müdürlükleri, meslek kuruluşları, belediyeler, il özel idareleri ve diğer kamu kurumları gibi kar amacı gütmeyen tüm kurum ve kuruluşlardan oluşmaktadır. Zafer Kalkınma Ajansı söz konusu destek programına 950 Bin TL’lik kaynak ayırmıştır. Bölgenin ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünün ve tanınırlığının arttırılması, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi, etkin işbirliği ağları oluşturulması, bilgi ve iletişim altyapısının geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması öncelikleri ile uyumlu iş ve yatırımların gerçekleşmesini destekleyecek, bu tür yatırımlara ön ayak olacak araştırma, fizibilite, stratejik planlama ve analiz vb. çalışmalara hibe desteği sağlanacaktır. Başvuru Rehberi (www.zafer.org.tr), son başvuru 2 Aralık 2011’dir.
KOBİ’lere büyük destek
7. Destek Programı olarak açıklanan ‘Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı’nın’ uygulama esaslarını belirledi. Bu kapsamda sağlanan desteğin toplam üst limiti 100 bin lira olup geri ödemesiz olduğu açıklandı. Bu Destek Programı kapsamında KOBİ’lerin paylarının gelişen işletmeler piyasası’nda işlem görmek üzere halka açılma sürecinde şirketlere 6 koldan destek verecek. “Piyasa Danışmanı Danışmanlık Hizmet Bedeli, Bağımsız Denetim Hizmeti Bedeli, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurul Kaydına Alma Ücreti, İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası Listesi’ne Kabul Ücreti, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) masrafı, aracı kuruluşa ödenecek aracılık komisyonu KOSGEB tarafından desteklenecek”tir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme