ATSO'dan aidat ve takograf uyarısı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını yaptı. Cumhuriyetimizin kazanılmasında payı olan şehitlerimizin rahmetle anıldığı ATSO Meclisi toplantısında ATSO üyelerine de çeşitli uyarılarda bulunuldu Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO Meclisi’nin Eylül ayında yaptığı toplantının sonuç bildirgesini kamuoyuna açıkladı. ATSO Meclis Başkanı Hancıoğlu, '25-30 Ağustos tarihleri arasında (Zafer [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını yaptı. Cumhuriyetimizin kazanılmasında payı olan şehitlerimizin rahmetle anıldığı ATSO Meclisi toplantısında ATSO üyelerine de çeşitli uyarılarda bulunuldu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO Meclisi’nin Eylül ayında yaptığı toplantının sonuç bildirgesini kamuoyuna açıkladı. ATSO Meclis Başkanı Hancıoğlu, “25-30 Ağustos tarihleri arasında (Zafer Haftası’nda) Büyük Taarruz ve Afyonkarahisarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen yüzlerce öğrenci ve vatandaşların katıldığı Zafer Yürüyüşü’yle başlayarak ilimizde coşkuyla kutlandı. Bu vesile ile bizlere bu güzel ülkeyi ve Cumhuriyet’i emanet eden başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün ecdadımızı bir defa daha rahmetle, minnetle ve şükranla anar, bütün şehitlerimizin ruhlarının şad olmasını dileriz” dedi.
Hancıoğlu, “21 Mayıs 2010 tarihli ve 27587 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, uluslararası karayolu taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan takograf cihazları yönetmeliği gereğince; 16 Haziran 2010 tarihi itibariyle, yeni tescil edilen (ağırlığı 3,5 tondan fazla kamyon ve çekici ile 9 kişiden fazla yolcu taşıyan otobüsler) ticari araçların uluslararası taşımalarında, sayısal takograf cihazı ve kartı kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 16 Haziran 2010 tarihinde imzalanan bir protokol ile bakanlık sayısal takograf sistemi içerisinde kullanılacak sürücü, şirket, servis ve denetim kartlarının sertifikalandırılarak, kişiselleştirilmek suretiyle sahiplerine ulaştırılması hususlarında TOBB yetki-lendirilmiştir” diye konuştu.
Hancıoğlu, sayısal takograf kartlarının verilmesi ile ilgili olarak ATSO’nun yetkili kılındığını belirtti.
Hancıoğlu, ATSO üyelerine de şu hatırlatmayı yaptı:“5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu, kayıt ücreti ile yıllık ve munzam aidatın tespiti ve ödenmesi hakkında yönetmelik gereği ücret ve aidatların ödeme zamanı 8. maddeye göre yıllık ve munzam aidat her yılın haziran ve ekim aylarında eşit iki taksitte ödenir. Bu bağlamda; 2010 yılı oda aidatlarının (yıllık ve munzam) 2.taksitleri ekim 2010 tarihinde alınmaya başlanacak olup üyelerimizin odamıza bizzat gelerek, vezneden, kredi kartı veya odamızın resmi web sitesinden ödeme imkanı bulabileceklerdir. aidat ödemelerini yapacak üyelerimizin muhtemel yoğunluğu da göz önüne bulundurarak, ödemelerini son günlere ertelememeleri kendi menfaatlerine olacaktır.”

Bakmadan Geçme