• Haberler
  • Genel
  • ATSO’da UMEM anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

ATSO’da UMEM anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO’nun Kasım ayı Meclis toplantısı bildirisini kamuoyuyla paylaştı. Hancıoğlu, ATSO Meclisi üyelerine Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ile ilgili bilgiler verildiğini söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO Kasım ayı Meclis toplantısında Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ile ilgili bilgiler verildiğini aktardı. [&hellip]

ATSO'da UMEM anlatıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO’nun Kasım ayı Meclis toplantısı bildirisini kamuoyuyla paylaştı. Hancıoğlu, ATSO Meclisi üyelerine Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ile ilgili bilgiler verildiğini söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO Kasım ayı Meclis toplantısında Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ile ilgili bilgiler verildiğini aktardı. Hancıoğlu, “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) ile ilgili olarak Odamızın Kasım ayı olağan meclis toplantısına Afyonkarahisar İş-Kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Şube Müdürü Süleyman İlkaya ve Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu katılarak bilgiler aktardı” dedi.
Hancıoğlu, projenin temel amaçlarını şöyle açıkladı:
“Projenin temel amaçları; İŞKUR tarafından yürütülmekte olan meslek edindirme faaliyetlerinin özellikle sanayiye dönük alanlardaki mesleki eğitimin; etkinlik ve verimliliğinin artırılması, disipline edilmesi, işgücü piyasanın ihtiyaçları ile uyumlu, işverenlerin katılımına imkân veren bir hale getirilmesine yönelik bir sistemin ortaya konulmasıdır. Bu sistemde eğitilen işsizlerin tümüne staj, büyük çoğunluğuna istihdam imkanlarının sağlanmasıdır. İşsiz sayısının fazla olması ve bu işsizlerin mesleki ve teknik eğitime ihtiyaç duyması, mesleki eğitim kurslarındaki etkinlik ve verimlilik sorunu, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerin doğru tespit edilememesi, hizmetin üretildiği işverenlerin meslek eğitimi yönetimine katılmaması, meslek edindirme kurslarının yeterli düzeyde denetlenememesi, sanayiye yönelik mesleki kursların güncel teknolojilere sahip olmayan kurumlarda verilmesidir.”
Sanayi Tezleri Programı hakkında da bilgi veren Hancıoğlu, “Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Programı, Sanayicilerimizin Ar-Ge’ye dayalı ihtiyaçlarının, üniversite-sanayi işbirliği ile üniversite bilimselliği kapsamında çözüme kavuşturulmasının yanı sıra üniversitelerde de ticarileşebilir ürüne yönelik çalışma yürüten akademisyenlerin de bu çalışmalarını katma değere dönüştürmelerine olanak sağlayacak bir destek mekanizmasıdır. Desteklenmesine karar verilen San-Tez projesinin toplam bütçesinin yüzde 75’i Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından teminatsız ve hibe olarak karşılanmakta olup, toplam proje bedelinin yüzde 25’inin proje ortağı kuruluş tarafından dönemler halinde nakdi olarak karşılanması beklenmektedir” ifadelerini kullandı.
Hancıoğlu, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü de kutladı.

Bakmadan Geçme