ATSO Spor Oyunları’nda 17. yıl

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 17. Spor Oyunları başladı. 700’den fazla sporcunun katıldığı müsabakalarda takım sporları için 200’den fazla lisans çıkarıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen ATSO Spor Oyunları’nın açılış töreni, Kocatepe Spor Kompleksi Atletizm Sahası’nda il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayp Özdemir, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ATSO üyeleri katıldı.

Haber

KONSER TAKDİR TOPLADI

Açılış töreninden önce ayak tenisi, bocce, uzun atlama, penaltı yarışı, ok atma, 100 metre koşu müsabakaları yapıldı. Törenin açılışında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyen ve öğrencileri, Atatürk’ün sevdiği şarkılar konseri verdi. ATSO’nun makam aracı olarak kullandığı Türkiye’nin Otomobili TOGG’un da ilgi gördüğü açılış töreni, saygı duruşu ve AKÜ Devlet Konservatuvarı akademisyen ve öğrencilerinin tüm katılımcılarla birlikte söylediği İstiklâl Marşı ile devam etti.

Haber

“200 SPORCUYA LİSANS HAZIRLANDI”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Spor Oyunları’nı 101’inci yılını kutlanılan Zafer Haftası’nda 17’nci kez düzenlemekten duyduğu gururu ve mutluluğu ifade eden ederek, “ATSO Spor Oyunlarımız, üyelerimiz ve ilimizdeki kurum temsilcilerinin dostluk ve rekabeti bir arada yaşamasına, aynı zamanda tanışıp kaynaşmasına da vesile oluyor. Bu yıl futbol, basketbol, voleybol ve halat çekme gibi takım sporlarının yanı sıra ayak tenisi, ayran içme, penaltı yarışı, bilek güreşi, masa tenisi, 100 ve 400 metre koşu, uzun atlama, ok atma, bowling, hedef vurma, dart, tavla, denge çubuk, bocce gibi bireysel oyunlarımızla, takım ve bireysel branşlarda toplam 700’ü aşkın sporcumuzla mücadelelere şahit olacağız. Bu yıl takım oyunları için lisans bastırdık, yaklaşık 200 sporcumuzun 17. ATSO Spor Oyunları Lisansı bulunuyor. ATSO Spor Oyunlarımızın klasiği olan iş dünyası-kamu kurumları halat çekme yarışmasını da düzenleyeceğiz. Son yıllarda iş dünyası bu yarışmayı hep kaybetse de bu yıl umutluyuz. Zaten biliyoruz ki devletimiz kazanırsa hepimiz kazanırız.” ifadelerini kullandı.

Haber

“SPOR BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜMÜZDÜR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 17. ATSO Spor Oyunları’nın hayırlı olmasını dileyerek, “Müsabakaları kim kazanır bilmiyorum, ama Ticaret ve Sanayi Odamız kazansın diye dua ediyorum. Hüsnü Başkanımız, ‘Halat çekme yarışında özel sektör kazanmıyor, kamu kazanıyor’ dedi; ama inşallah bu sene kazanırlar. Spor, bizim birleştirici gücümüzdür.” ifadelerine yer verdi.

Haber

“ATSO SPOR OYUNLARI ETKİNLİĞİNİ ÇOK KIYMETLİ”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun Zaferin 101. yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hâle getirilen Spor Oyunları’nın 17’ncisi gerçekleştirildiğini belirterek, “Sporcular arasında rekabet ve dayanışma duygusunu perçinleyen Spor Oyunlarının, Zafer Haftası’nda yapılaması da ayrı bir güzellik teşkil ediyor. Böyle bir spor organizasyonun Türkiye’de başka bir örneğini duymadım. Bu da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Spor Oyunları’nın önemini bir kat daha artırmaktadır. Büyük Taarruz’un 101. yıldönümünde Spor Oyunlarının etkinlikler arasında çok önemli bir yeri var. Zaferimizin yıldönümünde coşkumuz, gururumuz gün geçtikçe farklı etkinliklerle gelişiyor. Bu anlamda ATSO Spor Oyunları etkinliğini çok kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Haber

“ANADOLU’NUN KAPISI SONSUZA DEK BİZE AÇIK”

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ise 17. ATSO Spor Oyunları’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Hepimizin bildiği gibi necip milletimiz için Ağustos ayı zafer ayıdır. Milli tarihimizin dönüm noktalarını teşkil eden iki önemli ve büyük zafer, Ağustos ayı içerisinde cereyan etmiştir. 26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan komutasındaki Şanlı Ordumuz, Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapısını bizlere sonsuza dek açarken, 26 Ağustos 1922 tarihinde bu kapıyı kapatmak isteyen emperyalist güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Şanlı Ordumuz, çok büyük bir ders vermiş ve Başkomutan Meydan Muharebesi Zaferi ile bu kapının sonsuza dek bize açık olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Zafer Haftası ve Zafer Ayı vesilesiyle kutsal Anadolu toprağını canıyla, kanıyla bizlere vatan yapan Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar, canlarımızı vatanımız uğruna vermiş tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla ve tazimle yâd ediyoruz. Şu an yaşayan tüm gazilerimize de sağlık, afiyet ve huzur içerisinde bir yaşam temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber

BU KEZ İŞ DÜNYASI KAZANDI

Protokol konuşmalarının ardından 100 metre koşu finali gerçekleştirildi. ATSO Spor Oyunları’nın geleneği haline gelen kamu kurumları-iş dünyası halat çekme yarışması ise kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Halat çekme yarışmasında, son yılların aksine iş dünyası galip geldi. Açılış töreninde 17. ATSO Spor Oyunları etkinlik sponsorları olan Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’ne Teşekkür Şilti takdim edildi. Tören, protokol üyelerinin penaltı atışının ardından 400 metre koşu, ayran içme, bilek güreşi ve denge çubuk yarışmalarıyla devam etti. Müsabakalarda dereceye giren sporcular, plaketlerini ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ellerinden aldı.

Haber

Bakmadan Geçme