ATSO yönetiminden açık destek çağrısı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve KOSGEB İl Müdürü Mahmut Güngör’e yaptı. Ziyaretlerde kurumlar arası işbirliğinin önemine değinen Serteser, destek istenildiğinde yerine getirmeye hazır oldukları mesajını verdi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Küçük ve Orta [&hellip]

ATSO yönetiminden açık destek çağrısı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve KOSGEB İl Müdürü Mahmut Güngör’e yaptı. Ziyaretlerde kurumlar arası işbirliğinin önemine değinen Serteser, destek istenildiğinde yerine getirmeye hazır oldukları mesajını verdi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İl Müdürü Mahmut Güngör’ü makamlarında ziyaret etti.
“AFYON’A İYİ HİZMETLER YAPILACAK”
ATSO heyeti dün ilk ziyaretlerini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a yaptı. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir ilde çok önemli bir makam olduğunu söyledi. Eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Serteser; “Eğitimin çok önemli olduğu bir ülkede bu makam bizim için çok önemli. Bizler hem hayırlı olsun dileklerimizi iletelim hem de başarılar dilemek için ATSO adına ziyaret etmek istedik. Yoğun ve zor bir görev. Allah’ın izni ile üstesinden geleceğinizi ve en iyi şekilde Afyonkarahisar’ın eğitimine hizmet edeceğinize eminiz. Bizde bu çalışmalar sırasında ATSO olarak daha önceden de olduğu gibi sonuna kadar yanınızdayız. Ne zaman ne türlü bir destek isterseniz yerine getirmeye hazırız. Sizinde bizimle aynı dirsek teması içinde çalışacağınızı ve Afyon’a iyi hizmetler yapacağımıza inanıyoruz.” dedi.
“STK’LAR BİZİM PAYDAŞLARIMIZ”
ATSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, eğitimin bir toplum için en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Eğitimin sorumluluk açısından, gerçekten yüklü bir görev olduğuna temas eden Yalçın; “Bütün vatandaşlarımızın halkımızın sorumluluğu üzerimizde. Bir toplumun eğitim seviyesi ne kadar yükselirse o toplumun gelişimi, huzuru, mutluluğu o kadar gelişir. Bütün kurum ve kuruluşlar kamu, özel hatta bireysel olarak dernekler, sivil toplum kuruluşları bizim paydaşlarımız. Çünkü eğitim her yerde. Eğitimin olmadığı bir yer yok. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası da bizim paydaşımızdır. Gelişiniz bizim için en büyük destektir. Bizim için bir güç kaynağıdır. Meşhur bir söz vardır. Eğitim sadece Milli Eğitim’e bırakılacak kadar basit bir değildir.” diye konuştu.
PAYDAŞLARDAN DESTEK ŞART
Eğitimin büyük bir mesele olduğunu öncelikle eğitim öğretimden yöneticiler olarak kendilerinin sorumlu olduklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın şöyle konuştu: “Bu bizim asli vazifemiz. Ama bu yeterli değil. Mutlaka paydaşlarımızdan destek almamız lazım. Bu toplumsal bir olaydır. Eğitim seviyesi düşük olan kişilerin ticaret yapması ile eğitim seviyesi yüksek olan kişilerin ticaret yapması arasındaki farkla eğitimin önemi bir kez daha ortaya çıkar. Eğitimde kaliteli niteliği ne kadar artırabilirsek, ticari gelişimi o kadar iyi sağlarız. Bu anlayışla bu düşünceyle görevimize bakıyoruz. Bu çabalar içerisindeyiz. Afyon’da öğretimde başarıyı artırma noktasında kaliteli insan oluşturma noktasında elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Afyon’da eğitim seviyesini bir adım daha ileriye götürmek olacaktır. Eğitimde Afyon’un güzelliği bizim güzelliğimizdir. Kişisel bir beklentimiz yoktur. Bizi en çok mutlu edecek şey eğitimin gelişmesidir.”
“DESTEĞİN KARŞILIKLI ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
ATSO heyeti, ikinci ziyareti KOSGEB İl Müdürü Mahmut Güngör’e gerçekleştirdi. Artık aynı kurummuş gibi çalıştıklarını belirten ATSO Başkanı Hüsnü Serteser; “Çok dirsek temasındayız. Belirli kurumlarla hep birlikte çalışıyoruz. Bu vesile en iyi sıkı temas ettiğimiz kurumlardansınız. Geldiğimiz günden bugüne, üyelerimize gönderdiğiniz yakın ilgiden memnunuz. Üyelerimizin teşekkürlerini getirdik. Bu işbirliklerinin ve desteğin karşılıklı artacağını düşünüyoruz ve eminiz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun dilerimiz sunar görevinizde başarılar dileriz. Desteğimiz sizinle.” şeklinde konuştu.
“AFYON’A HİZMET İÇİN ÇALIŞILACAK”
KOSGEB Başkanı Mahmut Güngör, ATSO heyetine nazik ziyaretleri için teşekkür etti. öreve geldiği günden beri meslek kuruluşları, kamu kuruluşları, üniversitelerle, ortak çalışma içinde olmaya çalıştığını aktaran Güngör sözlerine şöyle devam etti: “En fazla TSO ile temas halinde çalışıyoruz. Bu birlikteliğin meyvesi olarak Mayıs ayında Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni açtık. Bu açılışta sizin çok büyük katkınız oldu. Bu konuda size özellikle teşekkür etmek istiyoruz. KOBİ Proje Kurulu’nda hep birlikteyiz. Geçen hafta düzenlenen yılın en başarılı iş adamları ödüllerinde yine birlikte idik. Üyelerimizle sürekli dirsek teması halindeyiz. İşletmeler ile ilgili bir hiç problem olmadan doğrudan ulaşmalarını istiyoruz. Benim kapım sürekli açık. Hiç kimseyi randevu randevusu geri çevirmedim. Biz hizmet odaklı çalışıyoruz. Bundan sonrada Afyon’a hizmet etmek için çalışacağız.” Serteser’e ziyaretlerinde; ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Aşçı eşlik etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme