• Haberler
  • Genel
  • ATSO ve STK'lar, havaalanı için bir araya gelecek

ATSO ve STK'lar, havaalanı için bir araya gelecek

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, HÜRSİAD'ın yeni binasını ziyaret etti. Ziyarette yapılan sohbette Askeri Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması üzerinde duruldu Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ramazan Özçelik'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Serteser, bölgesel havaalanı konusundaki gelişmeleri ilgili makamlarla görüştüklerini [&hellip]

ATSO ve STK’lar, havaalanı için bir araya gelecek

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, HÜRSİAD’ın yeni binasını ziyaret etti. Ziyarette yapılan sohbette Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması üzerinde duruldu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ramazan Özçelik’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Serteser, bölgesel havaalanı konusundaki gelişmeleri ilgili makamlarla görüştüklerini belirtti. Serteser, “Kütahya’daki havaalanı konusunda Şükrü Koçoğlu’yla da, Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nafi Güral’la da değişik görüşmeler yaptık. Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’yla da, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’la görüşmelerimiz oldu. 8 tane önemli firma, şartname almasına rağmen, 4 buçuk milyon Avroluk yıllık devlet desteği olmasına rağmen bu projenin fizibıl olmadığı gördü” dedi.
Bölgesel havaalanı olur, ama…
Serteser, “Bundan sonra bizim ATSO olarak en önemli üzerinde durduğumuz nokta, biz bölgesel havaalanına karşı değiliz. Bölgesel havaalanı yine yapılacaksa yapılmalıdır. O yapılıncaya kadar Afyonumuzun önünü açmak için bir an önce Askeri Havaalanı’nın açılması gerekmektedir. Bunun için önümüzdeki hafta daha önce otoyolda olduğu gibi tüm sivil toplum kuruluşlarına davet çıkaracağız. Ortak deklarasyon yayınlayacağız” diye konuştu.
Big Star için görüşmeler devam ediyor
Hükümetin istemesi hâlinde NATO’nun Askeri Havaalanı için istediği paranın verilebileceğini hatırlatan Serteser, Askeri Havaalanı’nın geçici bir süreliğine de açılabileceğini, bunun maliyetinin ise beklenenden düşük olacağını kaydetti. Serteser, Zafer Havaalanı için de yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini, terminal bölümünün devlet tarafından yapılması hâlinde tekliflerin gelebileceğini belirtti. Serteser, Megabirlik A.Ş. olarak hayata geçirmeyi planladıkları Big Star Havayolu Şirketi için de görüşmelerin devam ettiğini, uygun ve verimli bir ortam sağlanması hâlinde hemen hayata geçirileceğini vurguladı.
“Pişmiş aşa su katmak istemedik”
HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik de Zafer Havaalanı konusunda Serteser’e katıldığını söyledi. Özçelik, “Önceden alınmış karar, yapılmış çalışmalar vardı. Pişmiş aşa su katılmasın kabilinden çok fazla beyanımız olmadı. Doğrusu, Afyonkarahisar’daki Askeri Havaalanı’nın açılması” dedi. Özçelik, Zafer Havaalanı’nın 3 yıldır gündemde olduğunu ama Afyonkarahisar’ın maddi ve manevi 3 yıllık kaybının olduğunu sözlerine ekledi.
Karşılıklı nezaket
ATSO’nun HÜRSİAD’ı ziyaretinde iki kuruluşun çalışmaları da ele alındı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Özçelik’e hitaben “Birçok üyenizle Meclis’te de beraberiz. Bu işbirliğinin ilerleyerek devam etmesini arzu ederiz” derken, Özçelik de “Biz de bugüne kadar yapmış olduğunuz faydalı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Biz de Afyonumuza daha güzel hizmet vermek için bu dernekteki faaliyetlerimize devam edi-yoruz. Yeni bir yapılanmaya geçtik. Afyon’un lokomotif sektörleri ile ilgili alt birimler oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Projelerde birlikte olabiliriz”
Gazetecilerin “Birlikte bir projeye imza atacak mısınız?” sorusuna Serteser, “Şehrimizin önemli işadamlarının bulunduğu HÜRSİAD’la tabii ki her zaman her türlü projede beraber olabiliriz. Bunu HÜRSİAD tarafı da önerebilir, ATSO da önerebilir. Kaldı ki organik bir bağ olmasa da ATSO, işadamları ve sanayicilerin bir çatı kuruluşudur. Dolayısıyla Afyonkarahisar’a hizmet etmek için kurulan her türlü işadamı kuruluşu ile şüphesiz her türlü projede ortak çalışmalar yapabilir” yanıtı verdi. Özçelik ise bu soruyu “Geçen dönem Melih Başkan’la, bu dönem de Hüsnü Başkan’la bir araya geliyoruz. Ama adına müşterek program demiyoruz” biçiminde cevapladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme