ATSO üyelerini uyardı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ATSO) yapılan açıklamada, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin üyeliklerinin askıya alınacağı belirtildi Konu hakkında ATSO'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi '5174 sayılı TOBB Kanunu'nun 10.Maddesi 3. Fıkrası 'İçinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve [&hellip]

ATSO üyelerini uyardı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ATSO) yapılan açıklamada, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin üyeliklerinin askıya alınacağı belirtildi

Konu hakkında ATSO’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “5174 sayılı TOBB Kanunu’nun 10.Maddesi 3. Fıkrası; “İçinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri, Oda Yönetim Kurulu kararıyla, meslek grupları ve seçmen listelerinden silinir; aidat tahakkukları durdurulur. Bu fıkra hükmünün gereğinin her yılın Ocak ayı içinde yerine geti-rilmesinden Oda Yönetim Kurulu sorumludur.” hükmünü amirdir.
Bu çerçevede, 2009 ve 2010 yıllarında tahakkuk eden aidat borçlarını ödememiş olan üyele-rimizin, 31.01.2011 tarihine kadar borçlarını ödemeleri, adres ve durumları tespit edilememiş olan üyelerimizin de güncel adres ve durumlarını Odamıza bildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde söz konusu yasa gereği üye kayıtları askıya alınarak üye isimleri, meslek grupları ve seçmen listelerinden silinecektir. Askıya alınma işleminden sonra:
Aidat borçlarının ödenmemesi nedeniyle üyeliği askıya alınanlardan, aidat borçlarının tamamını ödeyenlerin üyeliği askıdan indirilir ve bu üyelerin isimleri meslek grupları ve seçmen listelerine dahil edilerek aidat tahakkukları yeniden başlatılır. Adres ve durumunun tespit edilmemesi nedeniyle üyeliği askıya alınanlardan, adres ve durumlarını bildirenlerin üyeliği askıdan indirilir ve bu üyelerin isimleri meslek gruplarına dahil edilerek aidat tahakkukları yeniden başlatılır. Ancak bunlar, aidat borçlarının tamamını ödemedikçe seçmen listelerine dahil edilmez.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme