ATSO Spor Oyunları'nda 11. yıl

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Spor Oyunları'nın bu yıl 11'incisi düzenleniyor. Spor Oyunları'nın açılış törenleri iki senedir düzenlenemiyordu. Bu sene ise törenle açılışı yapılan ATSO Spor Oyunları'na 73 firma müracaat ederken, bu yılki müsabakalar 6 takım ve 8 bireysel branşda düzenlenecek. Takım branşları Halı Saha Futbol, Voleybol, Basketbol, Halat [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Spor Oyunları’nın bu yıl 11’incisi düzenleniyor. Spor Oyunları’nın açılış törenleri iki senedir düzenlenemiyordu. Bu sene ise törenle açılışı yapılan ATSO Spor Oyunları’na 73 firma müracaat ederken, bu yılki müsabakalar 6 takım ve 8 bireysel branşda düzenlenecek. Takım branşları Halı Saha Futbol, Voleybol, Basketbol, Halat Çekme, Paintball, Dragon Bot olarak belirlenirken bireysel branşlar ise Penaltı Atışı, Bilek Güreşi, Dart, Bowling, Tavla, Kort Tenisi, 100 metre ve 400 metre koşu olarak yapılacak.
94. Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar 11. Geleneksel ATSO Spor Oyunları Atatürk Stadyumu’nda yapılan açılış programıyla başladı. Spor Oyunları açılış törenine Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, oyunlara katılan firma temsilcileri, sporcular ve diğer davetliler katıldı.


AŞÇI OYUNLARIN
ÖNEMİNİ ANLATTI
Törenin açılış konuşmasını yapan Spor Oyunları Tertip Komitesi Başkanı Gürcan Aşçı, Spor Oyunları’nın önemini anlattı.  Aşçı, “Bu yıl 11’incisini gerçekleştireceğimiz ATSO Spor Oyunları; birlik beraberlik ve dostluğumuzun ön plana çıkarılacağı sportif rekabetin centilmence gerçekleşeceği, firmalarımız arasında kaynaşmanın hat safhada olacağı, birliktelik olmasını diliyorum. Spor Oyunları ilimizin en önemli sivil toplum kuruluşu olan ATSO Spor Oyunları arasında gerçekleştirilecektir. Organizasyonumuzun amacı tüm firmaların ve çalışanlarına spor yapma imkanı sağladığı gibi, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincini de yerine getirmektedir. 11. yılında birçok firma ve çalışanının katılacağı bir organizasyon ümit etmekteyiz. Spor Oyunları’na katılan tüm kurum ve kuruluşlara takım ve bireysel dalda yarışacak olan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.
“İLK ANDA KALKIŞMAYA TEPKİ VERDİK”
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde Oda olarak kalkışmaya karşı dik durduklarını belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önleyerek halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, birliğimiz ve oda-borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması Türk Milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma idaresi ile mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefeti ile siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Bizler odamızın ilkeleri doğrultusunda bu hassas gelişmeleri yakından takip ederek tepkilerimizi sizler vasıtası ile kamuoyuna duyurarak devletimizin birlik ve beraberliğine ve dahi demokrasisine sahip çıktığımızı belirttik” ifadesine yer verdi.


“73 FİRMA 6 TAKIM 8 BİREYSEL
DALDA YARIŞACAK”
Spor Oyunları’nda 73 takımın 6 takım ve 8 bireysel dalda yarışacağına dikkat çeken Serteser, “ATSO Spor Oyunları felsefesinde de bu ifadelerimiz vücut bulacaktır. Sporun demokrasinin gelişimine, birliğimize ve barışa olan olumlu katkısını oyunlarımız süresince yaşatarak bu günleri aşmada bir araç olarak kullanacağız. 11 yıl süre ile üye şirketlerimizin katılımları ile süregelen Spor Oyunları artık ilimizin marka etkinlikleri arasında yer almıştır. Şüphesiz burada önemli olan, üyelerimizin bu organizasyona verdikleri katkılarla bu sürece geldiğimizin de bilincindeyiz. Sporun birey ve toplumlar üzerindeki olumlu etkileri herkesçe kabul edilmektedir. Spor, birey üzerinde önemli bir eğitim aracıdır. Sporla fair-play bir birlerini tamamlayan ve bir anlam kazanımına yol açan iki önemli unsurdur. İki unsurun da alt yapısında hoşgörü, disiplin, barış, kardeşlik duyguları vardır. Bu nedenle firmalar arası kaynaşma sağlayarak çalışanlar arasında dostluğun pekiştirilmesini hedeflemekteyiz. ‘Yaşam Boyu Spor’ felsefesiyle firma çalışanlarımıza spor yapma imkanı sağlayan, sportif rekabet, heyecan ve eğlencenin bir arada yaşandığı Afyonkarahisar’ın en kapsamlı spor organizasyonu ATSO Spor Oyunları, 2006 yılından bu yana odamız üyelerinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. ATSO Spor Oyunları her yıl daha fazla katılım ve etkinlikle gerçekleştirilmektedir. Bu yıl oyunlarımıza 73 firma müracaat etmiştir. Spor Oyunları’nda 6 takım ve 8 bireysel branşlarda müsabakalar düzenlenecektir. Takım branşları Halı Saha Futbol, Voleybol, Basketbol, Halat Çekme, Paintball, Dragon Bot, bireysel branşlar ise Penaltı Atışı, Bilek Güreşi, Dart, Bowling, Tavla, Kort Tenisi, 100 metre ve 400 metre koşu olarak yapılacaktır” diye konuştu.
Afyonkarahisar’da Belediye Başkanlığı olarak spora verilen önemi anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar özellikle 2010 yılında temelini attığımız Spor Kompleksi ile Türkiye’de spor denilince akla gelen ilk merkezlerden birisi olmaya başladı. Zaten çok güzel termal otellerimiz vardı. Hem devletimiz, hem Afyon Kocatepe Üniversitemiz sağ olsunlar en güzel şekilde sağlık tesislerini inşa ettiler. Üniversitemiz bunun yanında Sporcu Sağlık Merkezini de ilave etti. Eksik olan tek şey spor turizmiydi. İnşallah biz de onu geçen sene daha inşaatı bitmemiş olmasına rağmen her türlü riskleri göze alarak hizmete sunduk ve çok güzel bir turnuva yaptık. Bu sene ilimizde kamp yapmak için 11 ülke rezervasyon yaptırmasına rağmen maalesef Afyon kampını iptal ettiler. Ancak yurt içinden şimdiye kadar 39 futbol takımı kamp için Afyon’a geldi. Bu takımların hepsi otellerimizden, yemek kalitesinden, hizmet kalitesinden, ama en önemlisi Spor Kompleksimizin imkanlarından övgüyle bahsederek ilimizden ayrıldılar. Bu da Afyonkarahisar için gurur verici bir durum” şeklinde konuştu.
ATSO’nun sürekli olarak düzenlediği Spor Oyunları’nın çok güzel olduğuna dikkat çeken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Zafer Haftası’nda düzenlenen ATSO Spor Oyunları’nın karşılıklı sevgi ve saygı ile kurum ve şirketler arasındaki karşılıklı dostluğu ve sevgiyi geliştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Gerçekten spor hem il içinde, hem ülke içinde, hem de uluslar arası camiada karşılıklı olarak tanışmaya, kaynaşmaya ve birbiriyle sevgiye, saygıya vesile olan bir çalışma alanı, bir disiplinler bütünüdür. Bu vesile ile ATSO’nun bu tür bir etkinliği sürekli hale getirmiş olması çok güzel. Afyonkarahisar bundan sonra sporla daha çok anılacak inşallah. Onlarca tesis, otellerdeki altyapı tesislerimizin kalitesi, iklimin ve coğrafyanın vermiş olduğu imkanlarla, üniversitemizin Fizik Tedavi Merkezi’nin de çok daha gelişmesi ile inşallah Afyonkarahisar sporda olduğu gibi sağlık sporunda da çok önemli bir merkez olacaktır. Bu da ilimizin tanıtımına, esnafımızın daha fazla ticaret yapmasına vesile olacaktır” dedi.
KÖKSAL OYUNLARA DESTEK
VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
ATSO’nun öncülüğünde Afyonkarahisar’da verilen sosyal sorumluluk projesi Spor Oyunları’na emek veren herkese teşekkür eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Öncelikle Afyonkarahisarımıza böylesine güzel bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiği için başta ATSO olmak üzere bu etkinliğin gerçekleşmesinde emek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şu anda Zafer Haftası’nı kutluyoruz. Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramımız. Aslında 15 Temmuz 2016 tarihi bize demokrasiyi, cumhuriyeti ve cumhuriyetin kazanımlarının bir kez daha kıymetini anlamamıza vesile oldu. 15 Temmuz 2016 günü bir avuç vatan haininin karşısında, cuntacının, darbecinin karşısında dimdik duran halkımız, tüm siyasi partiler, emniyet teşkilatı ve Mustafa Kemal’in askerleri gereken dersi verdi. Milli İradeye saygı dedi. Hükümeti belirlemek darbe ile değil sandıkla olur dedi. Milletin iradesine kimse ipotek koyamaz dedi. Bizler kurtuluş savaşında çok bedel ödedik. Dedelerimiz cephelerde omuz omuza çarpıştı. Bu bedeli kanla ödedik, bu topraklarda bağımsızlığımızı kazandık, Cumhuriyeti kurduk. Onun için kurulmuş olan bu Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan bu cumhuriyeti öyle üç beş tane vatan haini darbeciye bırakmayacağız” ifadesini kullandı.
Atatürk’ün verdiği iki emre dikkat çeken Vali Aziz Yıldırım; “Ben müsaadenizle sporun bir başka yönünden bahsedeyim. Atatürk, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir, ileri’ diye bir emir verdi. Bu emri Kocatepe’den verdi. O günkü Büyük Taarruz bununla başladı. Ama Atatürk daha sonra Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında başka bir talimat, başka bir emir daha verdi. Bu hepimizin kulağına da küpe olması gerekir. ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ dedi. Bu önemli bir düsturdur. Zeki, çevik ve ahlaklı olmak. İşte bizim olmamız gereken, gençlerimizin olması gereken, sporcularımızın olması gereken, üzerlerinde taşımaları gereken sıfatlardır bunlar. Bunları hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Spor kardeşliği, dostluğu, bir biri ile olan yakınlığı temin ettiği sürece büyük bir önem taşıyor. Rekabet önemlidir ama bu rekabet hiçbir zaman düşmanca bir rekabet olmamalıdır. Dostça bir rekabet olmalıdır” şeklinde konuştu.
“SPOR İÇİN BUGÜN EN ÖNEMLİ
OLAN ŞEY SPONSORLUKTUR”
Spor için en önemli şeyin sponsorluk olduğuna dikkat çeken Vali Yıldırım, “Sporun hangi dalıyla uğraşırsanız uğraşın, hangi dalına gönül verirsek verelim hiç fark etmez. Netice itibariyle karşılıklı rekabete giren bir mücadele söz konusu. Ama bu mücadele neticede bir savaş değil. Dostlukla geçen, dostlukla sonuçlanan ve sonrasında da yine dostlukla devam eden bir mücadele olmalı. Böylece biz sporcumuzun ahlaklısını da ortaya koymuş olacağız, sporun ahlakı da daha çok tezahür etmiş olacak. Spor için bugün en önemli olan şey sponsorluktur” diye konuştu.
“SEYİRCİYİ DE DESTEKLEMELİYİZ”
Seyircinin de desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Bunlardan da doğrusu benim beklentim aynı zamanda bir takım spor dallarını desteklemeleri ve sporcu yetiştirmeleridir. Belki bunu yaparsak bugün belli branşlarda iyi bir yerde olan Afyonkarahisarımızın başka branşlarda da çok önemli bir yere geleceğine inanıyorum. Türkiye’de atletizm dalında uluslar arası müsabakalara çok yer verilmiyor. Çünkü Uluslararası Atletizm Federasyonu ‘Sizin yeterli seyirciniz yok’ diyor. Biz aynı zamanda seyirciyi de desteklemeliyiz, seyirci de olmalıyız” dedi.
Daha sonra programa desteklerinden dolayı protokol üyelerine plaket takdim edildi. Geleneksel ATSO Spor Oyunlarının ilk günkü programı penaltı atışları yapılması ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme