• Haberler
  • Genel
  • ATSO Meclisi’nden terör tepkisi – Kocatepe Gazetesi

ATSO Meclisi’nden terör tepkisi – Kocatepe Gazetesi

ATSO Meclisi’nin aylık toplantısı sonrasında yapılan değerlendirmede artan terör olaylarına tepki gösterildi ATSO Meclisi tarafandın yapılan aylık değerlendirmede güncel konularla ilgili görüş belirtildi. ATSO Meclisi’nin Ağustos ayı değerlendirmesinde şu görüşlere yer verildi:'Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak, son günlerde artan terör eylemlerinden büyük endişe duyuyor ve teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış [&hellip]

ATSO Meclisi'nden terör tepkisi

ATSO Meclisi’nin aylık toplantısı sonrasında yapılan değerlendirmede artan terör olaylarına tepki gösterildi

ATSO Meclisi tarafandın yapılan aylık değerlendirmede güncel konularla ilgili görüş belirtildi. ATSO Meclisi’nin Ağustos ayı değerlendirmesinde şu görüşlere yer verildi:
“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak, son günlerde artan terör eylemlerinden büyük endişe duyuyor ve teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevap, millet olarak milli ve demokratik değerlerimize ve ülkemizin bütünlüğüne sağ duyulu sahip çıkmaktır.
Bu acıların tekrar yaşanmaması dileği hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Yüce Türk Milletine ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, Gazilerimize acil şifa sağlık ve sabır diliyoruz.
Afrika’da 40 milyonun üzerinde insan, özellikle de çocuklar, kuraklığın da etkisiyle kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıyadır. Doğu Afrika’nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleri olan Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. 21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olması insani bir dram ve ayıptır. Sefalet içinde ızdırap çeken onbinlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğumuz hem de insani, vicdani yükümlülüğümüz vardır. TOBB’un başlatmış olduğu Yardım kampanyasına tüm halkımızı katılması için davet ediyoruz. Kampanyaya katılmak isteyenler Odamız web adresi www.afyonkarahisartso.org.tr bilgi alabilirler.
Sosyal sorumluluk kapsamında Odamız lisans öğrencilerine bu yılda destek oluyor. Odamız Yurt içinde Örgün Eğitim gören Lisans öğrencilerine burs vermektedir. 2011-2012 Öğretim dönemi için, halen burs verilen öğrencilere ek olarak, yurt içinde örgün eğitim gören lisans öğrencile-rine burs verilecektir. Öğrencilerimize katkı sağlamak tüm kurum ve kuruluşlarımıza örnek olmasını temenni ediyoruz. Ayrıntılı bilgi Odamız web adresinde www.afyonkarahisartso.org.tr bulunmaktadır.
Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmıştır. Varlığına kastedilen, esaret altına alınmak isteyen Yüce Türk Milleti, tek ses ve tek yürek olarak direnmiş ve vatanını işgalden kurtarmıştır. Büyük bir savaştan zaferle çıkan Türk Halkı, askeri zafer sonrası diğer alanlarda zafer kazanmak için çalışmaya başlamıştır Atatürk’ün İstiklal Savaşımızdan hemen sonra söylemiş olduğu “Askeri Zaferler ne kadar büyük olursa olsun iktisadi zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak zaferler yaşayamaz, kısa zamanda söner” sözü ekonomiye ne kadar önem verdiğini göstermektedir.
Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramı’nı daha karşılayacak olmanın mutluluğu içindeyiz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni edi-yoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme