• Haberler
  • Genel
  • ATSO KOBİ Akademisi Hafta Sonu Eğitim Düzenliyor

ATSO KOBİ Akademisi Hafta Sonu Eğitim Düzenliyor

ATSO KOBİ Akademisi tarafından hafta sonu finans, şirket yönetimi başlıklarında bir gün süreli eğitim programı düzenlenecek.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) KOBİ Akademisi’nde, 29 Haziran 2024 Cumartesi günü, gün boyu sürecek ve finans, şirket yönetimi ve değerlemesinin görüşüleceği eğitim düzenleyecek.

Erkin Şahinöz, tarafından verilecek eğitimde şirket yönetim ilkeleri, finansal tabloların yorumlanması, finansal gözden geçirme, stratejik finans, şirket yönetimi ve iş zekâsı, şirket değerleme konuları detaylı bir şekilde irdelenecek. Eğitim 29 Haziran 2024 Cumartesi günü ATSO Toplantı Salonunda sabah saat 9.30 başlayıp, akşam saat 17.30’da tamamlanacak. Eğitim programında Yönetim İlkeleri kapsamında; Sermaye yeterliliği, varlık kalitesi, yönetim kalitesi, karlılık kalitesi, likidite yönetimi, risklere hassasiyet analizi, en iyi uygulamalara uyumluluk başlıkları ele alınacak. Finansal tabloların yorumlanması başlığında ise bilanço, gelir tablosu, serbest nakit akışı, uygulamalı analizi yapılacak. Finansal Gözden Geçirme başlığında da finansal check-up, likidite, verimlilik, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi, evrensel ve sektörel oranlarla değerlendirme, bilançonun “üç boyutlu” analizi, bilançoyu saat yönünde ya da saate ters yönde çevirme konuları işlenecek. Aynı zamanda DuPont analizi, S-Skoru ve finansal analiz teknikleri, üst düzey rasyo analizi ve analiz şablonu oluşturulması, uygulamalı analizi irdelenecek. Stratejik finans konusunda ise kayan 12 aylık gelir tablosu ve bilanço yapısı, faaliyet kaldıracı, başabaş noktası analizi, şirkete derecelendirme notunun verilmesi, faiz yönetimi – tahmini borçlanma maliyeti yapısının oturtulması, “Kar var, Para nerede” – FAVÖK’ten SNA’ya geçiş, net işletme sermayesi için simülasyon kurulması, serbest nakit akışı için simülasyon kurulması, AOSM ve ROIC kıyaslaması, uygulamalı analizi işlenecek. Şirket Yönetimi ve İş Zekası konusunda da ürün bazında gelir tablosu, ürün bazında SNA tablosu, ürün bazında faaliyet kaldıracı, ürün bazında net işletme sermayesi için simülasyon kurulması, mizan mimarisinin değiştirilmesi, bütçe SNA, yalın görseller, başarı kriterleri, uygulamalı analizi ele alınacak.  Şirket değerini etkileyen faktörler, marka, kontrat ve müşteri portföyü gibi maddi olmayan varlıkların değerlemesi, şirket değerini artırmaya yönelik öneriler, piyasa çarpanları yöntemi de eğitim konuları arasında yer alacak.

Bakmadan Geçme