ATSO inşaatına imar planı düzenlenecek

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı tamamlandı. Toplantıda ATSO tarafından yaptırılacak tesisler için yeniden imar plan düzenlenmesi yapılmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar komisyon raporu kabul edildi Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın il dışında olması nedeniyle Belediye Meclis Üyesi M. Emin Birliktir’in başkanlığında toplanan meclis, bir önceki toplantıya [&hellip]

ATSO inşaatına imar planı düzenlenecek

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı tamamlandı. Toplantıda; ATSO tarafından yaptırılacak tesisler için yeniden imar plan düzenlenmesi yapılmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar komisyon raporu kabul edildi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın il dışında olması nedeniyle Belediye Meclis Üyesi M. Emin Birliktir’in başkanlığında toplanan meclis, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.
Kanlıca’ya bilgi evi yapılacak
Merkeze bağlı Akçin köyünde 7 pafta, 1449 nolu parselin bulunduğu alanda ilave imar planı yapılması ilgili kurum görüşlerinin toplanması sonra yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Kanlıca Mahallesi 18K-2A pafta, 2498 ada, 1 parselin bulunduğu alanda Bilgi Evi yapılarak bölge ihtiyaçlarının karşılanması için yeniden imar plan düzenlenmesi yapılmasını uygun gören raporu uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Merkeze bağlı Çakır köyü 2II-4A, 2II-1D pafta, 110 ada, 1 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması, Ticaret ve Sanayı Odası’nca yapılacak tesisler için emsal 1.30 olmak üzere ekli planda belirtildiği şekilde yeniden imar plan düzenlenmesi yapılmasını uygun gören komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
Arazi ekonomik kullanılacak
Fatih Mahallesi 18L-IA, 18L-ID pafta, 2730 ada, 7 nolu parsel nolu gayrimenkulün bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması hakkındaki komisyon raporu oylandı. Komisyon; söz konusu yerin mevcut imar planında 3 ve 4 kat yapı nizamına sahip olan yerin tek parsel alınmasına rağmen farklı yoldan cephe aldığından dolayı kat farkının ortaya çıkması nedeniyle bu parsele inşaat yapılamadığı bildirildi. Müteahhitlik hizmetlerinin devam etmesi, vatandaşların daha ucuz konut sahibi olabilmeleri için arazinin ekonomik kullanılması, ancak emsal artışı yapılmadan mevcut alan üzerinden emsal belirlenmesinin uygun olacağı görüşü aktarıldı. Haksızlığı önleme adına ada bazında üç nolu parselin 4 nolu parselle birleşmesi halinde emsal 1.40, birleşmediği takdirde emsalin 1.20 olacağı kaydedildi. Ayrık nizam üç kat yapı şartı ile yapı emsali belirlenerek yapılmasını İmar Kanunu’nun ilgili maddesince uygun gören rapor kabul edildi.
Hayvan pazar yeri tekrar görüşülecek
Karşıyaka ve Osmangazi mahallerinde bulunan cadde ve sokak isimlerinden mükerrer olanların değiştirilmesi, cadde ve sokak isimleri olmayan yerlere yeni numara veya isim verilmesi hakkındaki rapor oy birliği ile kabul edildi. İsimlendirmenin numaralandırma şeklinde yapıldığı kaydedildi. Akcin köyü 1,2 pafta 103,104, 105, 106, 107, 1185 nolu parsellerin hayvan park pazar yeri ve zahire pazarı yapılması için hazırlanan imar planlarının meclisin 1 Ekim 2010 tarihinde aldığını, yapılan proje çalışmalarında bu alanın yetersiz kaldığı tespiti aktarıldı. Alanın büyütülmesi isteğini inceleyen komisyon raporunda; Ticaret Borsası’nın mevcut alana düşünülen projeye göre uygun olmadığı, yetersiz kalacağından Akcin köyü 2 pafta, 108, 11, 113, 114, 1433, 121 ve 125 nolu parsellere ilave imar plan yapımı talep edildiği bildirildi. Talebi olumlu bulan komisyon; imar planı dışında kalan bu alanı imar kanunun planlama ilkesi gereğince ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş almak şartıyla, hazırlanacak hayvan park pazar yeri ve zahire pazarı amaçlı ilave imar planının onanmak üzere meclis günde-mine sunulmasını uygun gördü. Rapor kabul edildi.
Baykara’nın önergesini
komisyon görüşecek
GSM baz istasyonlarının şehir dışına taşınması hakkında ilgili konunun incelenerek tekrar meclis gündemine getirilmesine karar verildi. Merkezi anten sistemine geçilmesi, site ve konutlarda merkezi güneş enerjisi sisteminin balkon ye-rine çatıda kullanılmasının özendirilmesi, işyeri levhalarının görüntü ve karmaşa oluşturmaması açısından belirli standartlara getiril-mesi hususlarının incelendiği açıklandı. Görsel kirliliğin önlenmesi için ilgili yönergenin hazırlanıp uygulamaya yönelik kurulun belirlenmesi amacıyla konu tekrar meclis gündemine getirilecek. Toplu taşıma sorunlarının çözümüne yönelik detaylı bir çalışma yapan Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara’nın önergesi görüşülmek üzere oy birliği ile Trafik Komisyonuna gönderildi.
“Proje komisyonda görüşülecek”
MHP’li Belediye Meclisi ve Trafik Komisyonu üyesi Halil İbrahim Baykara, toplu taşıma sorunun çözümü için hazırladığı önergesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Toplu taşımacılıkta güzergahlarla ilgili sorunlara çare bulmaya çalıştıkça başkaca problemlerin oluştuğundan söz eden Baykara, 1,5 ay önce yaptığı çalışma ile sorunu çözmeye gayret ettiğini kaydetti. İlde en büyük problemin araç sıkışıklığı olduğunu kaydeden Baykara; “Araç sıkışıklığının yanında yolcular istedikleri yere zamanında varamıyorlar. Örneğin ben Jandarma mevkiiden herhangi bir toplu taşıta bindiğimde 25 dakikada şehre ulaşırken yaya olarak 10 dakikada ulaşımı sağlıyorum. Hem param hemde zamanım gidiyor. Benim gibi Afyon’da yaşayan herkes bundan muzdarip. Çözüm bulmak için buna kafa yorduk. Hem vatandaş ana arterlere gidebilsin hem bütün minibüsler buralara girebilsin hemde trafik sıkışıklığı olmasın. Bunun için kendim bir proje geliştirdim. Bu proje ile çok basit şekilde trafik problemimizi çözeceğimize inanıyor takdirlerinize sunuyorum.” dedi. Önerge rapor hazırlanması için oy birliği ile trafik komisyonuna gönderildi. Baykara, meclis üyeleri olarak hiç kimse ile dost ya da düşman olma lüksüne sahip bulunmadıklarının altını çizdi. Halil İbrahim Baykara, minibüs ve toplu taşıtların tamamı için adil bir çözüm üretme çabasında olduğunu sözlerine ekledi. Bir sonraki toplantının 01 Mart Perşembe günü saat 19.00’da yapılması kararlaştırıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme