• Haberler
  • Gündem
  • ATSO heyeti, İstihdam Şûrası'nda – Kocatepe Gazetesi

ATSO heyeti, İstihdam Şûrası'nda – Kocatepe Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni düzenlendi. Ödül törenine ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Ahmet Şükrü Köse, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aktan, Metin Mercan, [&hellip]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreni düzenlendi. Ödül törenine ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Ahmet Şükrü Köse, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aktan, Metin Mercan, Hüseyin Karabulut, Ahmet Yılmaz Kasap, Genel Sekreter Ali Şenol, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berna Tokman ve Kurul Üyeleri Memnune Soykasap, Mesude İntepe, Ayşegül Mutlu, Zeliha Ertek, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hasan Mert Özdeğirmenci ve Kurul Üyesi Ertan Özkara katıldı.
1 BUÇUK MİLYON VATANDAŞA İŞ
Törende Başbakan Binali Yıldırım konuşmalarında, “Ekonomi Şurası’nda bir istihdam seferberliği başlatmıştık. Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak siz de üyelerinizi en az bir ilave istihdam sağlamaya davet ettiniz. Bugün de buna benzer bir şey bu toplantıda az sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile gerçekleşecek. Bu sefer artık bir olmaz, daha fazla olacak. Son bir yıl içerisinde bu istihdam seferberliği başlatıldığı andan itibaren 1 buçuk milyon vatandaşımıza yeni iş bulduk, aş bulduk, imkan sağladık” dedi.
BÜYÜME TABANA YAYILMALI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarında TOBB Başkanına seslenerek “Büyüme oranımız ikiye katlandığına göre, TOBB gibi kurumlarımız artı 2 istihdam sağlamak için çalışma yapmalı. İş adamlarımıza sesleniyorum: Var mıyız? Eğer artı 2 istihdamı sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletip yayacak, kıskananları çıldırtacaktır. 2017’nin başından beri 1.5 milyon istihdam sağlanması ülkemiz için bir rekordur. İstihdam seferberliğine katkı yapan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bizim için büyümenin en önemli göstergelerinden biri de istihdamdır. İstihdama katkı yapmayan büyüme tabana yayılmıyor demektir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme