• Haberler
  • Genel
  • ATSO, etkinliklerle ufuk açtı – Kocatepe Gazetesi

ATSO, etkinliklerle ufuk açtı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, 2013 yılında göreve geldikten sonra birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, ATSO seçimlerinden bu yana yapılan faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı. Çarkgil, '2013 yılının Mayıs ayında seçilerek göreve gelen meclis üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve odamız personeli ile birlikte fedakâr [&hellip]

ATSO, etkinliklerle ufuk açtı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, 2013 yılında göreve geldikten sonra birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, ATSO seçimlerinden bu yana yapılan faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı. Çarkgil, “2013 yılının Mayıs ayında seçilerek göreve gelen meclis üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve odamız personeli ile birlikte fedakâr bir şekilde, gerek yönetim kurulu toplantıları, gerekse meclis toplantıları ile zaman mefhumu gözetmeden çalışmış, gündeme gelen, iş dünyamızı ve odamız üyelerini direkt olarak ilgilendiren konularda gerekli koordinasyon sağlanmıştır. 2013 yılının son meclis toplantısı 26 Aralık 2013 Perşembe günü yapılmış olup; 2014 yılı tahmini bütçemiz onaylanmıştır” dedi.
HER AY ETKİNLİK
Hemen hemen her ay bir etkinliğe imza attıklarını hatırlatan Çarkgil, “20 Mayıs 2013 tarihinde Başbakanlık Müşaviri ve beraberinde gelen Alman yatırım fonu heyeti ile birlikte Gelecek Sağlık, Turizm ve Termal Enerji Yatırımları Toplantısı düzenlendi. 26 Haziran 2013 tarihinde AFSİAD ve Odamız işbirliği ile Dünyada ve Türkiye’de Ekonomi ve Piyasalarla İlgili Son Gelişmeler, Beklentiler konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 4 Temmuz 2013 tarihinde Odamız ve X Trade Brokers Menkul Değerler A.Ş. işbirliği ile Ekonomist Ateşan Aybars, Satış Müdürü Barış Güngör ve Genel Müdür Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Divanlıoğlu’nun katılımı ile Forex Semineri düzenlendi. Seminerde Ateşan Aybars ekonomi ilgili konuşma yaptı. 5 Temmuz 2013 tarihinde Odamızda Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Günay Kart ve İl Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde, İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve Ege Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Tartan’ın başkanlığında, Uşak, Aydın, Manisa, Denizli, Muğla Kadın Girişimciler Kurulu başkanlarının katılımı ile 2. Ege Kadın Girişimciler İcra Komitesi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kurulların işleyişi, yürütülen çalışmalar ve ileride yapılabilecek ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. 16 Ağustos 2013 tarihinde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku’nun katılımıyla mermercilerle birlikte sohbetli toplantı düzenlendi” dedi.
ZEKA’DAN PROJE DESTEĞİ
Ramazan ayında 500 kişilik iftar çadırı kurulduğunu, burada yaklaşık 15 bin kişinin iftar yaptığını hatırlatan Çarkgil, “Afyonkarahisar’daki İşletmeler Gücünü Güneş Enerjisinden Alıyor” isimli projemiz, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında teknik ve mali değerlendirme ile yönetim kurulu tarafından desteklenmesine olumlu karar verildi. 20 Ağustos 2013 tarihinde Pegasus Havayolları’nın 6 Eylül’den itibaren Zafer Bölgesel Havalimanı’na seferleri iptal etmesi üzerine, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ile birlikte bölgenin gelişiminin hızlanması ve bu havalimanın devam etmesi açısından, uçakların istenilen doluluk oranına ulaştırılması gerektiği vurgulanan bir basın açıklaması yapıldı. Zafer Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında destek alan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yabancı Dil Eğitim ve Gelişim Merkezi projemiz için faaliyetlerimiz devam etti- Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı’na Odamız tarafından verilen TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemi Danışmanlığı projesi desteklenmeye hak kazandı. 2014 yılının ilk aylarında faaliyete geçecek projenin amacı; Odamızın hizmet kalitesini ve kurumsallaşma seviyesini yükselterek, üyelere hizmet konusunda yaşanan sorunları en aza indirmek ve üyelerimize en üst seviyede hizmet vermektir. TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Projesi TR33 bölgesinde bir ilk olup Uşak, Kütahya ve Manisa illerinde örnek teşkil edeceği düşünülmektedir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Çarkgil’in kamuoyuyla paylaştığı diğer etkinlikler şöyle:
– 1.11.2013 tarihinde Ekonomi Bakanlığı tarafından odamızda ihracatçı firmalara yönelik yol haritası bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
– 11.11.2013 tarihinde Afyonkarahisar-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) kurucu heyeti imza protokolü düzenlendi. Kurucu heyet Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi, Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD), Afyonkarahisar Boğaz Mermerciler Derneği’nden oluştu.
– 28.11.2013 tarihinde Türk Hava Yolları Ankara Satış Müdürü Emrullah Kirişçi, THY Zafer Havalimanı Satış Trafik Şefi Süleyman Ergürler ve ilimizde bulunan 5 yıldızlı otellerin genel müdürlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
– 2.12.2013 tarihinde Globrand Danışmanlık firması, Yönetim Kurulu Üyeleri ve mermer sektörü temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Danışmanlık firması, Ekonomi Bakanlığı URGE projeleri hakkında bilgi aktardı.
– 11.12.2013 tarihinde Tunus Yatırım Ajansı yetkilileri ve Tunus Yatırım Bakanı Riadh Bettaieb ve Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya’nın katılımı ile Tunus’un tanıtımının yapıldığı ve iş adamlarının da bulunduğu bir toplantı gerçekleştirildi.
– 18.12.2013 tarihinde Afyon Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile İletişim Uzmanı Feray Alpay ve Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’nun konuşmacı olarak katıldıkları “İletişim üzerine söylenecek çok şey var” konulu konferans düzenlendi.
– 7.12.2013 tarihinde ATSO ve Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Afyonkarahisar Şube işbirliğinde Lisans gerektirmeyen güneş enerjisinden elektrik üretimi hakkında seminer düzenlendi.
24.12.2013 tarihinde TSE Ege Bölgesi Koordinatörlüğü ile toplantı düzenlendi.

Bakmadan Geçme