'ATSO enerjisi ile işletmelere ışık tutuyor'

ATSO'nun elektrik santrali hakkında bilgilendirme yapan Başkan Serteser, 'ATSO enerjisi ile işletmelere ışık tutuyor. Proje çerçevesindeki 2020 yılında ATSO hizmet binasının geleneksel enerji kaynağının tüketiminin yüzde 20'ye düşeceği yani geleneksel enerjimiz yüzde 20'ye düşüyor. Büyük bir tasarruf. ATSO hizmet binasının elektrik ve su tüketiminde yüzde 30 oranında azalacağını hesaplanıyor. Düşünün bir tane binada biz bunu [&hellip]

ATSO’nun elektrik santrali hakkında bilgilendirme yapan Başkan Serteser, “ATSO enerjisi ile işletmelere ışık tutuyor. Proje çerçevesindeki 2020 yılında ATSO hizmet binasının geleneksel enerji kaynağının tüketiminin yüzde 20’ye düşeceği; yani geleneksel enerjimiz yüzde 20’ye düşüyor. Büyük bir tasarruf. ATSO hizmet binasının elektrik ve su tüketiminde yüzde 30 oranında azalacağını hesaplanıyor. Düşünün bir tane binada biz bunu gerçekleştirmiş olacağız. Bu önemlidir diye düşünüyorum. Tabi biz bununla çok yere ışık tutabilirsek bu ne kadar artarsa bu oranlarda ülke bazında o kadar aşağı inecek diye düşünüyorum ve önemli bir örnek olacak hem odalarımıza, hem kurumlarımıza, hem Türkiye’ye. Aynı zamanda şöyle bir şey var; Yeşil şehir, yeşil üniversite gibi kategorileri var. Ben bu yetkililer ilk geldiğinde eski Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban ile Sayın Bakanımızla o zaman bakandı Veysel Eroğlu’yla tanıştırdım. Hemen bu konuda ‘Yeşil şehir konusunda da gerekli şeyleri ne yapılması gerekiyorsa ki o da uzun süreçli bir şey yapalım’ dedi. Şimdi diyelim ki yeşil şehir, belediyemiz yeşil şehir sertifikası alacak o zaman şuna da bakıyorlar puanlamada; daha önce yeşil bina sertifikası almış kurum, bir üniversite var ise yeşil şehir sertifikası alırken de puanı artıyor. Böylece bizim aslına bakarsanız yarın böyle bir şey olduğu zaman ki o zaman Burhanettin Bey bir çalışmalar başlatmıştı diye hatırlıyorum. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Bey de onun da çok ilgi duyacağını, devam ettireceğini düşünüyorum. Sayın hocalarımız Nurullah Hoca, Mehmet Hoca da üniversitelere bu manada yeşil üniversite ki yeşil şehir alınıncaya kadar iki tane yeşil üniversitemiz gereklerini yapıp olursa yeşil şehir almak biraz daha kolaylaşacak.” dedi.
“KONGRE MERKEZİ
AFYON İÇİN ELZEM”
Bir gazetecinin Afyonkarahisar’a yapılması planlanan Kongre Merkezi hakkında “Yapılması planlanan Kongre Merkezi’nin biraz daha geniş düşünülerek 6-7 bin kişilik bir merkez yapılması gerektiğini düşünüyorum. 6-7 oteli kapatıp yapılan kongreler için ve Afyonkarahisar için çok daha elverişli olacak.” sözlerine katıldığını söyleyen Başkan Serteser, “Biz zaten bunun şöyle olması lazım diye düşünüyorum kongre ve fuar merkezi veya vadisi sizin deyiminizle. Aslında bu Afyon için elzem çünkü bu kadar termal turizmde gelişmiş bir yerde tamam otellerimizin salonları var güzel bin, bin beş yüz. Fakat ortak bir kongre fuar merkezi bu otelleri de kapsayacak bir kongre merkezi olduğu durumda gelenler zaten biliyorsunuz, otel olmaması mümkün değil. Aslında entegre bir kongre ve fuar vadisi zaten bu bölgenin arkasında bir yer belirlemiştik belediye biz ondan arsa aldık. Orada otopark falan belliydi ona projeyi oturtarak yaptık. Tabi projede değişiklikler falan yapılabilir ama biz el birliği ile fuarı da içine alan kongre ve fuar merkezinin yapılmasını biz de söyledik. Bu projede ona bir katkı olsun diye.” şeklinde konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme