ATSO, 8 yılda 4,5 milyon dolar hibe aldı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üyelerinden oluşan 23 kişilik heyet, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 'Oda olarak son 8 yılda ulusal ve uluslararası 22 projeye imza atmış durumdayız.  Bu projelerden toplam 4,5 milyon dolar [&hellip]

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üyelerinden oluşan 23 kişilik heyet, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Oda olarak son 8 yılda ulusal ve uluslararası 22 projeye imza atmış durumdayız.  Bu projelerden toplam 4,5 milyon dolar hibe desteği aldık.  Bunlardan birisi hizmet binamızın arka tarafında bulunan 550 kilovatlık güneş enerji panellerinden enerjimizi sağlayarak teknolojiyi ve doğayı sonuna kadar kullanmaktayız. Bir diğer projemiz olan doğal taş sektörüne yönelik UR-GE projemiz devam etmekte olup yurtdışı iş gezileri yapılmaktadır” dedi.
MERMER İHRACATININ
YÜZDE 10’U AFYON’DAN
Afyonkarahisar’ın ihracat rakamlarının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Serteser, “İlimiz, yolların buluşma noktasında doğal ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm merkezi olmasının yanı sıra önemli bir ticaret şehridir. Afyonkarahisar maden çeşitliliği ve rezervler bakımından son derece zengin bir ildir. İlimizde uzmanlaşma sağlanmış sektörler; mermer, gıda, toprak sanayi-tuğla, hayvancılık, termal turizm ve seracılıktır. İlimizden yaklaşık 300 milyon dolar ihracat yapılmakta bu ihracatın yüzde 58’ni mermer oluşturmaktadır. Ülkemizin de yüzde 10 mermer ihracatı ilimizden gerçekleştirilmektedir. Diğer önemli ihracat kalemlerimiz ise Yumurta, Mutfak Gereçleri, Haşhaş, Mermer Makineleri, Maden Suyu ve Kon-veyör Bant’tır” ifadelerini kullandı.
STK’LARIN SORUNLARINI ODA İLETİYOR
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise Aksaray’ın gelişmesi için çalıştıklarını vurguladı. Kocaş, “Aksaray’ımızda mobilyacılar sitesi hayalimiz var. Mobilyacılarımı-zın şehrin içerisinde yerleri dar ve sıkıntılı. İleride bu hayalimizi gerçekleştireceğiz inşallah. Ayrıca Demiryolu projemiz var. 2019 da başlanacağı söyleniyor. Aksaray için olmazsa olmaz bir proje. Bir de STK platformu oluşturduk. STK’larımızı bir araya getirip onların öncüsü olarak, 2-3 ayda bir Aksaray’ımızın sorunlarını Belediye Başkanımıza aktarıyoruz. Üniversite, sanayi işbirliğine de çok büyük önem veriyoruz. İşbirliğimizi hareketlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
YURTDIŞINDAN 100 İŞADAMINI
AĞIRLAYACAKLAR
Kocaş, şöyle devam etti: “Odalar arasında diyalog çalışmalarına çok önem veriyoruz ve artırarak devam etmek istiyoruz. Bursa ziyaretimizde ihracat rakamlarından çok etkilendik. Buna istinaden ihracat rakamlarımızı canlandırmak için her yıl yurt dışından 100’e yakın işadamını tespit edip getireceğiz. 1 hafta ya da 10 gün misafir ederek ve ceplerinden tek kuruş harcatmadan Aksaray’ımızı tanıtıp gezdirip geri göndereceğiz. Bu şekilde ihracat rakamlarımızın daha artmasını umut ediyoruz.”

KOCAŞ’TAN
SERTESER’E ÖVGÜ
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’den övgü ile bahsetti. Kocaş, “Hakikaten kendisini tanıdığım ilk günden bugüne kadar kendisine hep saygı ve sevgi duydum. Çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir ağabeyimiz. Bu dostluğumuz Ankara TOBB’de başladı ama inşallah Mevla’m bu canı verdiği sürece Aksaray’da her zaman bir kardeşinizin olduğunu hiçbir zaman unutmayın değerli başkanım. Sizin gibi bir insanı tanımaktan çok onurlu ve mutlu olduğumu bilmenizi istiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme