Atilla Taş Nasıl Ünlü Oldu?

Atilla Taş nasıl ünlü oldu?Sorusu bugün internette en çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Atilla Taş nasıl ünlü oldu? Detayları haberimizde…

Türk sanatçı olan ünlü şarkıcı Atilla Taş nasıl ünlü olduğu ve neden tutuklandığı merak konusu oldu. Peki Atilla Taş nasıl ünlü oldu?

ATİLLA TAŞ NASIL ÜNLÜ OLDU?

Atilla Taş 1975 yılında Adana’da doğdu. Taş, annesinin yurt dışına gitmesi nedeniyle anneannesi tarafından büyütülmüştür. Taş, eğitiminde İlkokul ve ortaokulunu Ceyhan’da tamamlarken, liseyi de İstanbul, Davutpaşa’da tamamladı. Atilla Taş 1991 İlkay Sarıköse evlendi. . Atilla Taş ve İlkay Sarıköse çiftinin 1992 yılında ilk çocukları dünyaya geldi. Atilla Taş zorunlu askerlik nedeniyle Manisa ve Hakkâri’de görev yaptı. Atilla Taş daha sonra şarkıcılık yapabilmek için İstanbul’a döndü. Atilla Taş ve İlkay Sarıköse yaşadığı bazı ekonomik olaylardan sonra çift evliliğini bitirdi. Atilla Taş 1998 yılında Erol Kös’nin yapım şirketinden olan ve ilk albümü Kırmızılım’ı piyasa çıkaran Taş, bu albümdeki “Ham Çökelek” şarkısıyla hafızalara kazındı. Atilla Taş ayrıca 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde bu albümle “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” olan Atilla Taş,  ‘’Zilyoner’’ adlı dizide rol aldı. 2000 yılında ABD’ye giden Atilla Taş, New York Film Akademisi’nde sinema ve televizyon eğitimi alıp aynı zamanda müziğe de devam etti. Atilla Taş’ın çıkarmış olduğu albümler 2009 yılında olan Çikolata çalışmaları müzik listelerine girememiştir. Daha sonra 1999 yılında David Copperfield’ın illüzyonlarından bir tanesini bildiğini tüm herkese duyurup Türkiye’de manşetlere çıktı. Atilla Taş 2007 yılında Kanal 7 TV’de program sunan Taş Show TV’de yarışma programında da yer almıştır.2012 yılında Taş  PSY’ın dünya listelerine giren “Gangnam Style” şarkısının “Yamyam Style” adındaki parodisini yayımladı. O dönemde Türkiye’de iktidarda bulunan AKP’ye yaptığı yorumlarıyla ve Gezi Parkı protestolarından itibaren yaptığı eleştirileriyle ve mizahi paylaşımlarıyla Twitter’da bir fenomen hâline gelmiştir. 62. Hükûmet Başbakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı eleştiriler ve yorumlar yüzünden Atilla Taş’a hakaret davası açtı davada takipsizlik kararı çıktı. Atilla Taş Samsung’la yaptığı mizah ile 2 günde yaklaşık 1 milyondan fazla görüntüleme aldı. Atilla Taş son olarak Flash TV’de program sundu. Bir eğlence mekanında çıkan tartışmada Taş polise darp ve hakaret suçları nedeninden tutuklanmıştır.

Bakmadan Geçme