• Haberler
  • Genel
  • Atıl mermerler ekonomiye kazandırılacak – Kocatepe Gazetesi

Atıl mermerler ekonomiye kazandırılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, atıl durumdaki mermerleri ekonomiye kazandırmak için yeni bir projeye imza atıyor Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık İtalya'nın Spoleto şehrindeki proje ortağı AZZURRA Società Cooperativa Sociale eğitim merkezine ziyarette bulundu. Projeyle ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sarıışık, [&hellip]

Atıl mermerler ekonomiye kazandırılacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi, atıl durumdaki mermerleri ekonomiye kazandırmak için yeni bir projeye imza atıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık; İtalya’nın Spoleto şehrindeki proje ortağı AZZURRA Società Cooperativa Sociale eğitim merkezine ziyarette bulundu. Projeyle ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sarıışık, Türkiye’de günümüzde gelişen mermer sektöründe atıl haldeki mermer artıklarını üreterek ekonomiye kazandırmak ve değerlendirmek için mermer ürünlerinin büyük bir sektör haline geldiğini bildirdi. Doğal taş ürünlerinin özelliklerine göre yeni endüstriyel ürün tasarımı yapılması, yeni ürün tasarım uygulamalarının AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde yaygınlaştırılması için gerekli bilgi paylaşımı sağlanacağını ifade eden Sarıışık, şunları kaydetti:
“Projede sanat eserlerinden yola çıkarak çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz; doğaya zarar vermeyi önleyen ve geri dönüşümle yeni ürünler üretebilen bir kalkınma stratejisi oluşturmaya çalışıyoruz. Projemiz, katılımcıların doğal artıkların sanat eserine dönüştürülmesi tekniklerinin kullanılarak teorik ve pratik eğitim almalarını, sosyal, kültürel, akademik, mesleki bilgi, beceri ve iş ahlaklarının artmasını, dil becerilerinin gelişmesini sağlayacaktır. Doğal artıkların sanat eserine dönüştürülmesi tekniklerinin geliştirilmesi, öğrenilmesi, yaygınlaştırılması, değerlendirildiği yeni bir eğitim modeli, katılımcıların diğer mesleklerde çalışanlar ile daha iyi daha verimli çalışma ortamlarının oluşmasını sağlayacaktır. Ekonomik değeri düşük artıkları, katma değeri yüksek, istenilen özellikleri kazanmış, kullanıcıların zevklerine ve uluslararası standartlara uygun ürünler olarak yeniden üretilebilecek yeni teknolojilerin incelenmesi ve geliştirilmesini sağlayacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme