• Haberler
  • Genel
  • Atıl binalar, Afyon'a yakışmıyor – Kocatepe Gazetesi

Atıl binalar, Afyon'a yakışmıyor – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, atıl durumdaki kamu binalarını, yerinde inceledi. Yılmaz, Afyonkarahisar'daki binaların en iyi şekilde değerlendirilebileceğini belirterek idarecilere çağrıda bulundu Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Gazeteniz Kocatepe ekibiyle, atıl vaziyetteki binaları inceledi. Devlet Malzeme Ofisi'nin eski Bölge Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi ve İzmir Karayolu'ndaki Olimpik Yüzme Havuzu'nun kullanılmadıkça [&hellip]

Atıl binalar, Afyon’a yakışmıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, atıl durumdaki kamu binalarını, yerinde inceledi. Yılmaz, Afyonkarahisar’daki binaların en iyi şekilde değerlendirilebileceğini belirterek idarecilere çağrıda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Gazeteniz Kocatepe ekibiyle, atıl vaziyetteki binaları inceledi. Devlet Malzeme Ofisi’nin eski Bölge Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi ve İzmir Karayolu’ndaki Olimpik Yüzme Havuzu’nun kullanılmadıkça yıkılmaya yüz tuttuğuna işaret eden Yılmaz, yöneticileri bu konuda duyarlı olmaya davet etti.
HER GÜN BİR ŞEY EKSİLİYOR
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, ilk olarak Devlet Malzeme Ofisi’nin şu anda Özelleştirme İdaresi’nin elinde bulunan Bölge Müdürlüğü, Lojman ve Depo alanlarını gezdi. Camları kırılan, radyatörleri sökülen, odalarda bali ve tiner kalıntılarının bulunduğu DMO binası hakkında konuşan Yılmaz, milli servetin heba olduğunu belirtti.
FARKLI ŞEKİLLERDE DEĞERLENDİRİLEBİLİR
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde başka arkadaşlarla buraya gelmiştik. Gerçekten içeride balicisinden tutun da ne ararsanız vardı. Şimdi yine aynı şekilde kimsesiz çocukların, uyuşturucu bağımlısı çocukların mekân edindiği bir yer. İnsan buraya gelmeye korkuyor. Buranın hali yürekler acısı. Geçtiğimiz günlerde bu konuyu dile getirdiğimde şehrin en kıymetli arazilerinde yapılan Acil Afet İşleri Müdürlüğü buraya getirilebilir görüşü ortaya çıkmıştı. Sivil Savunma’nın bulunduğu arazi çok kıymetli. Orası turistik işletmelerin kurulduğu turizm bölgesi. Oraya değil de Acil Afet Müdürlüğü buraya kurulabilirdi. Çünkü buranın depoları da var. İdari binaları da, lojmanları da var. Ama burayı tamamen mezbelelik bir halde. Gezerken fark ediliyor bir şarap kokusu var. Hiç hoş değil” dedi.
14 BİN METREKARELİK ARAZİ
DMO binasının geniş bir alana yayıldığına dikkat çeken Yılmaz, “Burası 14 bin metrekarelik bir arazi. Depoları görenler bilirler. Üst katlarda idare binası, makam odaları vs var. İçeride çalışma ofisleri var. Buraya ben aktif halde iken defalarca gelmiştim. DMO Bölge Müdürlüğü buradan tasfiye oldu. DMO Genel Müdürlüğü aktif halde duruyor. Ama Afyon’daki Bölge Müdürlüğü kaldırılınca burayı tasfiye ettiler. Buranın mülkiyeti DMO’dan Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmiş. Milli Emlak Müdürlüğü’nden Özelleştirme İdaresi’ne geçmiş. Şu anda Özelleştirme İdaresi’nde. Ama korunması ve kullanılması Valilik’in emrinde” diye konuştu.
HURDASI BİLE SERVET
DMO’nun hurda malzemesinin bile servet değerinde olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Üst katta yine müdür lojmanları var. Kazan daireleri araç gereçler buranın hurdası bile milli servet. Hurdası bile milyonlar eder. Ama kazan dairesinde bile bakıyorsunuz devir daim motorları sökülmüş, bakıldığında özellikle aralardaki vanalar kıymetli. Gezerken gördük bir tanesi sökememişler kalmış. Bir çok değerli malzeme var burada. Dikkat çeken şeylerin başında bir güvenlik tedbiri hiçbir şekilde alınmamasıdır. Burayı aylar öncesinde dile getirdiğimizde Valilik’ten ses gelmedi. Defterdarlık mı, Valilik mi, Milli Emlak Müdürlüğü mü? Buranın sahibi kimse buraya sahip çıksın, burayı korusun kollasın. Bir takım art niyetli insanların mekanı olmaktan uzaklaştırılsın. Tamam boş kalabilir ama tamamen kaderine terk edilmesin. Serzenişlerimize sadece Defterdarlıktan bir yazı geldi” ifadelerini kullandı.
GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMALI
Yılmaz, şöyle devam etti:
“Burası her türlü depo olabilir, bölgesel depo olabilir. Allah korusun afet işleri için kullanılabilir. Kızılay için kullanılabilir. Alış veriş merkezine bile dönüşebilir. İnşaata bakıldığında bir tane çatlak yok. Gayet güzel. Bu depolar soğutmalı ve ısıtmalı. Devir daim pompaları hem soğutma hem de ısıtma için kullanılıyor. Kışın ısıtma yazın ise soğutma için. Bu depodaki malzemelerin rutubetten veya sıcaktan zarar görmemesi için hem ısıtma hem de soğutmalı depolar yapılmış. Ama maalesef görünen bu. Bakıldığında fanlar yine sökülmüş. Buradaki borular son derece kıymetli borular. Hiç olmazsa bir güvenlik önlemi alınması lazım. Buranın heder olmasını önlemek için. Yazıktır günahtır. Elektrik tesisatından soğutma deposuna kadar görüldüğü üzere tüm bunlar sökülmüş. Nereye gittiği belli değil. Tutanın elinde kalmış. Ya şarap parası ya da uyuşturucu parasına dönüşmüş olabilir. Yaklaşık olarak 7 veya 8 ay önce bu konuyu dile getirmiştik. Yapılan hiçbir şey yok. Burası toplam 14 bin metrekare. Kentsel dönüşüm bölgesi içerisinde değerlendirilebilir. Niye olmasın? Burası her şey olabilir. Park problemi yok. Pırıl pırıl bir alan.”
ARAZİ PEŞKEŞ Mİ
ÇEKİLECEK?
DMO depolarının 4’er bin metrekarelik geniş bir alana sahip olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Yaklaşık 4’er bin metrekarelik depolar. Orada lojmanları yine ayrıca nizamiyesi var. Burası iki tane Özdilek AVM gibi. İşte oraya biz Alışveriş Merkezi yapacağız, şunu yapacağız, bunu yapacağız dediler. Burayı da bilmiyorum ne amaçla yapacaklar. Ama biz toplumsal duyarlılığımız gereği dile getirdik. Köpek öldüren diye tabir edilen boş şarap petleri görülüyor. Çakmak gazları, bira şişeleri, jiletler. Ne ararsanız var. Tam rezilli. Lojman binalarına girildiğinde küçük düzenlemelerle yeniden kulanılabileceği görülüyor. Ama ilgisizlikten buraya gelen meçhul kişiler taban tahtalarını bile söküp yakmaya başlamış. Sansar diye imza atılmış. Lambiriler gayet güzel duruyor. Tanisi 100-150 TL olan yangın sensörleri yerlerde geziyor. Çoğu gitmiş ama bazılarını götürürken düşürmüşler herhalde. Burada bürokratik açıdan izlenecek yok; Vali diyecek ki burası metrukhane burayı kurtarın. Kurtarılmak istenirse kurtarılır. Burayı komple gözden çıkarıp arazi olarak birilerine rant olarak peşkeş çekeceklerse olay başka.” dedi.
HALKIN HİZMETİNE
SUNULABİLİR
Sorumlu bir siyasetçi olarak konuyu daha önce de gündeme getirdiğini belirten Yılmaz, “Biz bu konuya sorumlu ve seviyeli bir siyasetçi olarak dile getirdik. Yetkilileri göreve çağırdık. Ama sorumlusunu bulamadık. Yaklaşık 5-6 yıldır ucube kalan bir arazi değerlendirilmeli. İhale şeklini beğenirsini beğenmezsiniz. Alanları takip eder veya etmezsiniz. Ama bir şeyler olacak. Olması lazım. Burada 14 dekar arazi ve üst yapıları var. Depoları var, 8 tane lojmanı var. Kentsel dönüşüm bölgesinde kalıyor. Şu hali ile bile kullanılır. Alt yapısı var. Bu hali ile faaliyete geçirmek yıkıp yapmaktan daha pahalı olabilir. Ama burada şehrin çağdaş şehircilik anlayışı içerisinde 10-20-50 yıllık perspektifte şehrin gelişmesi doğrultusunda burası şu veya bu şekilde, şehirdeki karar alıcıların karar alıp halkın hizmetine sunulabilir. Ama böyle bir kamu arazisi ve üst yapısının metrukhane olarak kalması insanı huzursuz ediyor. Sizler de şahitsiniz bir yıldır malzemelerde eksilen var” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Gerekirse yıkılsın…

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, eski SSK Binası’nın gerekirse yıkılarak atıllıktan kurtarılmasını istedi. Yılmaz, “Hastanenin kapıları daha önce açıktı. Herhalde bizlerin gelip gittiğini görüncü kapatmışlar, sahip çıkmışlar. Burası her şey olabilir. Semt polikliniği bile olabilir. Yapılamıyorsa yıkılacak, yeniden yapılacak. Her yer dökülüyor. Yaşatamıyorsanız, terk edilmişse yıkılacaktır. İçerisi harabe hâlinde. Kapıları sandalyeyle kapatmışlar. Ne de olsa bir tedbirdir. Ama daha önce başıboştu. Başı boş yerler balicinin, tinercinin mekanı oluyor. Camlardan içeri bakınca durumu görüşorsunuz. Binanın tabanı su almaya başlamış. Rutubet had safhada. İnsanlarımız camilerdeki şadırvanı sökecek kadar ihtiyaç sahibiyse bu tür metruk yerlerin de elektrik tesisatını sökerler, radyatörlerini sökerler. Rögarlar su çekmiyor. Giderlerinde de bir sıkıntı var. Yarın illa ki rezil hale gelip birilerine rant için verilecekse buna çok üzülürüm. Burası yıkılmadan da değerlendirilebilir. Çağdaş şehircilik anlayışı ile yeni modern binalar inşa edilebilir” dedi.

Yüzme havuzunun hâli içler acısı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İzmir Karayolu’ndaki Olimpik Yüzme Havuzu’nun hâlinin de içler acısı olduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İzmir Karayolu’nda inşa edilen ama kullanılmayan Olimpik Yüzme Havuzu’nun durumunu değerlendirdi. Yılmaz, “Havuza giderken engelliler için bir özel yol yapılmıştı. Ama kullanım nasip olmadı. Binanın yukarısından ciddi bir su akışı var. Yazık günah, insanı gam duvarı nem yıkar derler. Bizim dile getirdiğimiz zamandan bu yana bir gelişme yok. Bina yok olmak üzere. Burada gerçekten yürekler acısı bir durum var. İl Özel İdaresi imkanları ile yapılmış olan bir tesis. Olimpik yüzme havuzu olarak düşünülmüş ama bir takım alt yapı eksikliklerinden dolayı kullanılamaz durumda. İçeride büyükçe bir havuz, güzel tribünleri var. İçine bir takım elektronik cihazlar da yerleştirildi. Her ne hikmetse havuz suyunun gideri yapılmamıştı. Mutlaka bir pompa ile suyun atılması lazım. Yer olarak fazlaca bir yükselti olmadığı için suyu çekmemiş. Diğer taraftan içerideki havuzunda her türlü fayansları kalkmış durumda. Duvarlarda büyük yarıklar vardı” dedi.
SİYASİ BİR TERCİH
Konuyla ilgili incelemelerin yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, “İGM üyeleri burayı gezdiler, raporda verdiler. Rahatsızlık dile getirildi. Üniversiteye verildi. Ben rektör beyle konuştuğumda ‘Bize devredildi. Ama bizim orası ile hiçbir diyalogumuz yok. Biz sadece bayrağımızı asıyoruz.’ demişti. Üniversitenin hiçbir bağı yok ama bayrağı duruyor. Üniversitenin bağı yoksa bayrağının ya da flamasının asılmaması lazım. Burada üniversitenin bekçisi nöbet tutuyor. Onun nöbet tutmaması lazım. Üniversite burayı ya aktif hale getirmeli ya da getiremiyorsa kim aktif hale getirecekse ona devir edilmesi lazım. Sayın Vali Ahmet Özyurt zamanında 90’lı yıllarda yapılmıştı. 2004 yılına kadarki İGM’lerin Başkanı Valilerdi. Şimdi İGM üyeleri valinin taleplerini ret edebiliyor veya tartışabiliyorlar. Ama o zaman tartışmak mümkün değildi. Vali ne derse oluyordu. Siyasi bir tercih. Çok atıl bir tercih” diye konuştu. (Kocatepe)

“Rüyalarıma giriyor…”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz: “Şehir merkezindeki eski SSK hastanesi, DMO’nun yerleri ve olimpik yüzme havuzunun yeri inanın rüyalarıma giriyor. Bu kadar imkanların, zengin kaynakların bizler fakir bekçisi olmaya devam ediyoruz. Buralarda güzel bir imkan var. Devlet ve diş hastaneleri ile ilgili de çok ciddi bilgiler geliyor. Bunları zaman içerisinde sizlerle paylaşacağım. Ama eski hastane binaları hiç olmazsa güvenlik içine alınmış. Korunup kullanılmaya çalışılıyor, ama oraların da bakımı eksik. Binalar yıpranıyor.”

ATSO ve ATB
binaları
yanlış yerde

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası binalarının yanlış yerde inşa edildiğini belirtti. Yılmaz, “İzmir Karayolu’nda ATSO ve ATB’nin de binaları var. Bu kıymetli arazi içerisinde bana kalırsa bir gül bahçesinde farklı bir görüntü var. Keşke oralarda da turistik tesislerimiz olmuş olsaydı. Oda ve borsanın yeri çok daha farklı yerlerde olabilirdi. Oraya idari binaların yapılması son derece yanlış bir şey oldu. Pek çok oda ve borsa üyesi mensubu da benimle aynı görüşü paylaşıyorlar. Ama yapıldı bir kere, keşke oraya değil de başka bir yere yapılsa çok daha rantabıl olurdu. Bu arazilere katma değer, istihdam sağlayan sektörler girseydi çok daha güzel olurdu” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme