Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atıksu İzleme Sistemi’nin kabulü yapıldı

Sürekli Atıksu İzleme İstasyonları
Atıksu İzleme Sistemi'nin kabulü yapıldı

Sürekli Atıksu İzleme İstasyonları Tebliği’ne uygun olarak Türkiye’de ilk defa Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi’nde kurulan Sürekli Atıksu İzleme Sisteminin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ölçüm ve izleme Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kabulü yapıldı.
Atıksu Arıtma Birlik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tesisin faaliyete girdiği 2012 yılından bu yana 7 gün 24 saat boyunca her 5 dakikada bir çıkış sularından otomatik olarak numune alınıp çözünmüş oksijen, pH ve iletkenlik analizi yapıldığı belirtildi. Bu sisteme ek olarak, 2015 yılında yayımlanan yeni tebliğe göre, kimyasal oksijen ihtiyacı ve askıda katı madde parametreleri ile soğutuculu numune alma ve saklama ünitesinin eklenmesi istendiği ifade edildi.
 KOİ, AKM parametrelerinin anlık ölçümünü gerçekleştiren sistemin Türkiye’de ilk olarak Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde devreye alındığı belirtilirken, sisteminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ölçüm ve İzleme Daire Başkanlığı’nca kabulünün yapıldığı kaydedildi. İncelemenin bakanlık personelleri ve il müdürlüğü yetkilileri tarafından yapıldığı, ayrıca sistemi kuran firma yetkililerinin de incelemeler sırasında hazır bulunduğu belirtildi. Bakanlık yetkilileri, Türkiye’nin çeşitli illerine gittiklerini birçok tesiste sistemsel ve çıkış suyu kalitesinde problemler yaşadıklarını fakat ilk defa Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi’nde kusursuz kabul yaptıklarını belirterek, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve tesis yetkililerine teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti