Atıksu bertaraf bedeli kararı incelenecek

İGM Ocak ayı toplantılarının ilki dün tamamlandı. Toplantıda İl Özel İdaresi'nin de üyesi olduğu Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği'nin tüzüğündeki, atıksu bertaraf bedeli ile ilgili alınan kararların tekrar gözden geçirilmesi için ilgili komisyonların konuyu değerlendirmesi kararı alındı İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının ilk birleşim dün yapıldı. Meclis Başkanı Salih Sel, [&hellip]

Atıksu bertaraf bedeli kararı incelenecek

İGM Ocak ayı toplantılarının ilki dün tamamlandı. Toplantıda İl Özel İdaresi’nin de üyesi olduğu Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’nin tüzüğündeki, atıksu bertaraf bedeli ile ilgili alınan kararların tekrar gözden geçirilmesi için ilgili komisyonların konuyu değerlendirmesi kararı alındı

İl Genel Meclisi (İGM) Ocak ayı toplantılarının ilk birleşim dün yapıldı. Meclis Başkanı Salih Sel, 2013 yılında daha çok ve hayırlı hizmetlere imza atabilmeyi temenni ederek toplantıyı açtı. Sel, herkese mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yıl ve ülkede de barışın olduğu bir yıl geçirmeyi diledi.
GÜNDEME İLAVELER YAPILDI
Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okunarak gündeme dahil edildi. Dazkırı Belediyesi’ne ait tapunun 124 ada 178 parselde kayıtlı 39,05 metrekare alanlı taşınmazın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildiği, buraya yapılacak kapalı spor salonuna ilişkin konu İmar Bayındırlık, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülecek. Evciler Özel İdare Merkezi’nde 3. katta, 301 numaralı ve 270 metrekare kafeterya lokalin ilçe halkının sosyal ve kültürel ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Evciler SYDV Başkanlığı ve Evciler Diyanet Vakfı Başkanlığına tahsis talebi ise; İdari ve Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülmesine karar verildi.
PLANLAR VE EKLERİ GÖRÜŞÜLECEK
İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyünde yer alan ön izin sözleşmesi ile Tosul deresi mevkiinde J24 C21 A pafta, 187 ada, 40 ve 58 parsel numaları ile kayıtlı mülkiyeti hazineye ait Çetin Gıda Hayvancılık Ltd Şirketine tahsis edilen toplam 330 bin 345,95 metrekarelik taşınmaz üzerinde entegre hayvancılık üzerinde 2 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 7 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin idarenin İmar Planı İnceleme komisyonunca incelendiği açıklandı. İmar plan ve tadilat eklerinin incelenip uygun görülmesi halinde onaylanması talebi İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülecek.
İTFAİYE ARACI DEVRİ GÜNDEMDE
Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na İl Özel İdaresi’nden, 2005 model Ford Cargo 10 ton kapasiteli, SP37 saç tankı cadde sulamalı, 700 litre köpük tanklı, 24 metre merdivenli, elektronik dengeli, sepetli itfaiye aracını bedelsiz olarak devri İdari ve Hukuk İşleri komisyonuna gönderildi. Kızılören köyünün 3194 sayılı İmar Kanununun 27. maddesi hükmüne istinaden Köy Yerleşik Alanının yeniden tespit edilmesi talebi İmar Bayındırlık, İdari hukuk işleri komisyonlarında görüşülmesine karar verildi. 2013 yılı 1 (a) Grubu Maden İşletme Ruhsat sürelerinin 5 yıl süre ile uzatılıp uzatılmaması için, İl Encümenine yetki verilmesi talebinin İdari ve Hukuk İşleri komisyonunda görüşülmesine karar verildi.
İLÇELERDE İKİŞER
ÜYE SEÇİLECEK
İl Özel İdaresi’nin de üyesi olduğu Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğinin tüzüğündeki, atıksu bertaraf bedeli ile ilgili alınan kararların tekrar gözden geçirilmesi konusu ilgili komisyonlara rapor hazırlanmak üzere gönderildi. MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, konu ile ilgili olarak vatandaşın ödemesi gereken bedeli İl Özel İdaresi’nce ödenmesini doğru bulmadığını, bu durumun mali anlamda Özel İdareye yük getireceği düşüncesini ifade etti. 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanununun 10. maddesine göre; İlçelerdeki Vakıf Mütevelli Heyetinde görev almak üzere, hayırsever vatandaşlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına iki temsilci seçilmesi konusu Kültür Turizm Sosyal İşler komisyonunda görüşülecek. Ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimi bugün yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme