Atıklar hünerli ellerde takıya dönüştü

Atıkların hünerli ellerde görseli yüksek takılara dönüştüğü projenin sonunda açılan sergi büyük beğeni topladı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen “Artık Atık Atma” sloganı “Yerden Bedene Bedenden Kalbe” isimli atık malzemeden takı tasarımı projesi kapsamında üretilen takılar sergilendi. Sergi öncesinde eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları törenle verildi. Sergi ve sertifika töreni AKÜ Yaşamboyu [&hellip]

Atıklar hünerli ellerde takıya dönüştü

Atıkların hünerli ellerde görseli yüksek takılara dönüştüğü projenin sonunda açılan sergi büyük beğeni topladı

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen “Artık Atık Atma” sloganı “Yerden Bedene Bedenden Kalbe” isimli atık malzemeden takı tasarımı projesi kapsamında üretilen takılar sergilendi. Sergi öncesinde eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları törenle verildi. Sergi ve sertifika töreni AKÜ Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde Ömer Faruk Atabek sergi salonunda hafta sonu gerçekleştirildi.
Geri dönüşüm ve
kullanılabilirlik iç içe
“Yerden Bedene Bedenden Kalbe” isimli proje bir geri dönüşüm hikayesini oluşturuyor. Proje AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca Eylem 1-2 kapsamında geleneksel el sanatlarından yola çıkarak çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyan, organik ve inorganik atık malzemelerin geri dönüşümünü, yeniden kullanılabilirliğini sağlıyor. Ayrıca kuyumculuk mesleğinin geniş perspektifine yeni ürünler sunmayı amaçlayan bir gençlik girişimi olarak ifade ediliyor. AKÜ Kuyumculuk Klübü’nün 2009 yılında eski adı Takı Tasarımı ve Süstaşı İşletmeciliği programı öğrencilerince mesleki ve teknik, sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, boş zamanlarını değerlendirip mesleğin genel menfaatlerine uygun gelişim amacıyla kurulan AKÜ’ye bağlı bir öğrenci topluluğu.
Atıklara estetik değerlendirme
AKÜ İscehisar MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı El Sanatları Bölüm Başkanı Pınar Daşçı, sergi ve çalışmanın içeriği hakkında bilgi verdi. Daşçı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı prog-ramında Gemolog olarak görev aldığını belirtti. Projenin süs taşı atölyesinde işlenen taşların atıklarının değerlendirilmesi noktasında ortaya çıktığını anlatan Pınar Daşçı; “Bu atıkları biz ne yapabiliriz diye düşünüyorken Sayın Sedefkar Zafer Karazeybek’in çalışmalarını gördük. Kendisi organik materyallerden geri dönüşümle yeni işlevsel ürünler ortaya çıkarmıştı. Kendisi ile bağlantı kurduk. Bizim organik olan yarı değerli süs taşlarımız ile onun organik olan malzemelerini birleşti-rerek ortaya yeni ürünler çıkarttık ve bunu projelendirmeye karar verdik. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın desteği ve Ulusal Ajansa verdiğimiz proje kabul edilerek bugünlere geldik. Küçük gibi gözüken bu proje çok önemli. Bu işi yapabilecek ve öğrenim yapacak öğrenciler açısından önemli. Sergi iki gün ziyarete açık kalacak. Satış söz konusu değil teşhir amacını taşıyoruz. ” dedi.
Öğrencilerin gelişimlerine
katkı sunuldu
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sedat Büyüksağiş, sertifika töreni öncesinde konuştu. Büyüksağiş, göreve başladıkları son 8 ay içerisinde öğrencilerin mesleki gelişimlerinin yanı sıra akademik kariyerleri ile sanatsal gelişimlerini desteklemek için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Bu bağlamda AB projesinin gençlerin kendi vizyonlarının daha da öteye götürülmesinin, özgüvenlerinin geliştirilmesini hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Doç. Dr. Sedat Büyüksağiş şunları söyledi: “Unutulmuş bazı sanatlarımızın güncel olarak aktarılması için devlet sanatçılarının desteğiyle muhteşem olduğunu düşündüğümüz eserler ortaya çıktı. Özellikle projeye katkı veren herkese ve projenin başından sonuna kadar yüreğini koyan Öğretim Görevlisi Pnar Daşçı’ya teşekkür ediyorum.”
Öğrenciler adına konuşan Elmir Beyoğlu’nun konuşması sonrası başarılı öğrencilere sertifikaları verildi. Tören serginin gezilmesiyle sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme