• Haberler
  • Genel
  • Atık yağlar, makinelerde depolanacak – Kocatepe Gazetesi

Atık yağlar, makinelerde depolanacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, kent genelinde 15 okulda atık yağ makinesi kuruldu. Makineler atık yağları depolayacak öğrenciler ise makinelere döktükleri litre başına 25 kuruş kazanacak Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortak bir projeye imza attı. Proje çerçevesinde şehirdeki 15 okula atık yağ makinesi konuldu. 200 litrelik depolama kapasitesine sahip [&hellip]

Atık yağlar, makinelerde depolanacak

Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, kent genelinde 15 okulda atık yağ makinesi kuruldu. Makineler atık yağları depolayacak; öğrenciler ise makinelere döktükleri litre başına 25 kuruş kazanacak

Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortak bir projeye imza attı. Proje çerçevesinde şehirdeki 15 okula atık yağ makinesi konuldu. 200 litrelik depolama kapasitesine sahip makineler sayesinde, atık yağların kanalizasyon şebekesine dökülmesi engellenecek. Makinelere atık yağ döken öğrenciler ise litre başına 25 kuruş kazanacak. Öğrencilerin temsili hediyeleri, makinenin gövdesindeki küçük bölümden verilecek.
ÖĞRENCİLER İÇİN DE FIRSAT
Atık yağ makinelerinin Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda yapılan tanımında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye olarak çevre hizmetlerine önem verdiklerini söyledi. Çoban, “İlk kez atıksularımız arıtılıyor. Eber Gölü bizden dolayı kirlenmiyor. İçme sularımızda ilerleme kaydettik. Bu çalışmalarımıza yenisini ekliyoruz. Biz bir yılda 7 milyon metreküp suyu faturalandırıyoruz. Afyon’da her işyerinden, her meskenden ayda birer litre yağ, atıksu kanalizasyon sistemine bırakılsa, Afyon’daki su kaynaklarımız bundan kirleniyor demektir. Türkiye’de ikinci defa olarak il belediyesi, 15 okulumuza atık yağ makinelerini kurdu. Bu sistemde öğrencilerimiz atık yağları bu makineye dökecekler. Makine, içinde ne kadar yağ var, ne kadar su var ayırt edebiliyor. Çocuklarımız da litre başı 25 kuruş para alacaklar” dedi.
ÇEVRE TEMİZLİĞİ, MEDENİYETİMİZDE VAR
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da çevre konusundaki duyarlılığın önemine işaret etti. Yalçın, “Bizim medeniyetimize baktığımızda, insana olan sevgi o kadar yükselmiş ki, insana hizmetten başka çevre konusunda da bir duyarlılık var. Biz de çevreciliğe çok önem veriyoruz. Son yıllarda çevre konusunda önemli protokoller imzalıyoruz. Belediyemize bu duyarlılığı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Şemsettin Karahisari Ortaokulu Müdürü Hamza Evlice de projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme