• Haberler
  • Genel
  • Atık su ve katı atık tarifeleri yönetmeliği yürürlüğe girdi

Atık su ve katı atık tarifeleri yönetmeliği yürürlüğe girdi

Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik, 27 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi Konuyla ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nce de şu açıklama yapıldı: “Söz konusu yönetmeliğin uyum sürecini içeren geçici 1. maddesinde ise, “Atık su alt Yapı Yönetimleri ve Evsel Katı Atık İdareleri bu [&hellip]

Atık su ve katı atık tarifeleri yönetmeliği yürürlüğe girdi

Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik, 27 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Konuyla ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nce de şu açıklama yapıldı: “Söz konusu yönetmeliğin uyum sürecini içeren geçici 1. maddesinde ise, “Atık su alt Yapı Yönetimleri ve Evsel Katı Atık İdareleri bu yönetmeliğe yayımı tarihinden itibaren 1 (bir) yıl içerisinde uyum sağlamakla yükümlüdürler.” hükmü getirilerek başta Belediyeler olmak üzere tüm ilgili kuruluş, birlik, yönetim idare ve yöneticilere bu konuda yetki ve görevler verilerek yükümlülükler getirildi.
Ayrıca yönetmeliğin 23.Maddesinde “2872 sayılı Çevre Kanununun 11. Maddesinde belirtilen İdarelerce ve Belediye Meclisi’nce Atık su ve Evsel Katı atık tarifeler ve esasları hakkında bilgilendirilmesi, görüş ve önerilerinin alınması maksadıyla ücretlerin hangi esaslar çerçevesinde belirlendiği, hangi ana maliyet kalemlerinin dikkate alındığını, geçmiş yıllardaki maliyetleri, planlanan yatırım programını ve önerilen tarifeleri içerecek bir rapor hazırlanır” denilmektedir.
Bu nedenle, söz konusu yönetmeliğin 20. maddesinde belirtildiği üzere, Belediyemizce her atık üreticisine, sadece aldıkları hizmetlerin maliyetini dikkate alarak rapor hazırlanmıştır.
Bu konu ile ilgili Sivil Toplum Örgütlerine yazı yazılmış ve ilgili kanun maddeleri yazımız ekinde gönderilmiş olup, Sayın Halkımızın evsel Katı Atık Tarife Ücretleri hakkında görüş ve önerilerini 31 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar Belediyemize bildirmeleri gerekmektedir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme