Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ata’yı silmeye kalkanların kendileri silindi

VİDEOYU PAYLAŞ

CHP İl Başkanlığı’nca organize edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk töreninde hiçbir milli zaferin siyasete alet edilemeyeceği vurgulandı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, partisinin düzenlediği çelenk töreninde yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün adını anmayarak Atamızı unutturmaya, silmeye çalışanlara iki çift lafım var. Geçmişe bakıldığında Mustafa Kemal Atatürk’ü silmeye kalkanlar tarih sahnesinde kendileri silinmişlerdir” dedi

Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk töreninde Atatürk Anıtına sırasıyla; CHP İl Başkanlığı, ADD Şube Başkanlığı ve ÇYDD Şube Başkanlığının çelenkleri sunuldu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
“ŞANLI ZAFERİN TOHUMU 26 AĞUSTOS’TA ATILDI”
Törenin ilk konuşmasını CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Şöhret Can Kolsuz yaptı. Aziz şehitleri anmak ve hatıralarını yüceltmek için bir araya geldiklerini belirten Kolsuz, “97 yıl önce 26 Ağustos sabahı sonu Dumlupınar’da düşmanın bozguna uğratılmasıyla bitecek şanlı zaferin tohumları Kocatepe’den atılıyordu. Bu zafer hasta adamı yatağından kaldıracak, bir milletin kaderini değiştirecekti. Bir avuç hür toprak için kana yemin etmiş evlatlar canını hiçe sayacak, başkasının esareti altında yaşamaya isyan edecekti. Senelerdir savaşmaktan belini doğrultamamış, iktidar sahiplerinin hıyanetiyle vatanının anahtarı düşmana teslim edilmiş Anadolu halkı, masaya yumruğunu en güçlü şekliyle vuracaktı. Gördesli Makbule’nin, Halime Çavuş’un, Albay Reşat’ın, Hasan Tahsin’in ve adını sayamadığımız binlerce kahramanın top yekûn mücadelesiyle düşman yurttan kovulacak ve yeni bir tarih yazılmaya başlanacaktı.” dedi.
“İHTİYAÇ CUMHURİYETİ SAVUNACAK GENÇLER”
Cumhuriyeti, Başkomutan Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurucu değerleri silmeye çalışan anlayışla “30 Ağustos millete mal olmuş bir bayram değildir” algısı oluşturulduğunu söyleyen Kolsuz, “Kendi vatandaşını düşman gören, illet zillet hatta terörist diye bölen bir zihniyet vardır. Vatan toprağını altını üstüne getirerek talan eden Kanadalı’ya, Abdli’ye peşkeş çeken; adaleti, ekonomiyi, sağlığı, eğitimi, sporu, siyaseti rezil eden zihniyete karşı duracak, Cumhuriyetin kazanıldığı toprakları dün atalarının savunduğu gibi müdafaa edecek nesiller yetiştirmeye ihtiyaç var.” diye konuştu.
“ATATÜRK’ÜN ADINI ANMADAN ZAFER BAYRAMI OLUR MU?”
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başladı. “Bizler bu gerçekleştirdiğimiz organizasyona alternatif tören” diyoruz sözleri ile konuşmasına devam eden Ercan, “Bu alternatif töreni düzenlemek zorunda kalmamızın nedeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ve kurtuluşu ile ilgili bayramların şimdiye kadar hepsinin sıradanlaştırılmaya çalışılmasından kaynaklanıyor. Bu durum bizleri üzmektedir. Halkın gönlünden, Türk Milletinin ruhundan bunu silip atamazsınız. Törenler yapılıyor mu yapılıyor. Ama içi boşaltılarak yapılıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmadan Zafer Bayramı olur mu? Şuhut’ta ki programda getirdikleri sanatçının hitabında bunu gördük. Sanatçı gelmiş geçmiş evliyaya, enbiyaya, Yozgat’ta ki Hasan Efendi’ye kadar herkesi anıyor. Tabii ki onlarda bizim için çok değerli. Şehitlerimizin ve merhum gazilerimizin ruhları şad olsun. Ama devletimizin kurucusu Atatürk’e Kocatepe’ye savaşa çıktığı Şuhut’ta bir rahmet okunmuyor.” şeklinde konuştu.


“30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÖNEMLİ”
Ercan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Yine Şuhut’ta bir yetkili diyor ki, ‘Şuhut çok önemli. Askerler Şuhut’tan Kocatepe’ye çıktılar ve zaferi kazandık.’ Yani bu nasıl bir aymazlık ve düşünce yapısıdır? Çok ciddi bir hazırlıktan sonra Kocatepe’ye taarruz için çıkıldı. Unutturmak istedikleri tarih, üzerine kül dökülen tarih tekrar canlanacaktır. Tekrar en güçlü şekilde milli ve yapılan mücadelenin önemine binaen gelecek kuşaklar kutlayacaklardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı önemli bir bayramdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna sebep olan bir bayramdır.”
“HİÇBİR ZAFER SİYASİ EMELLERE ALET EDİLMEMELİ”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“İyi ki varız. Bu memlekette atasına, bayrağına ve vatanına sahip çıkanlar olarak bir aradayız. Parti gözetmeksizin bugün bir görev günüdür. 30 Ağustos 1922’de ki o büyük savaşı görmemeye çalışan bir zihniyetin sonunda bizleri ikinci bir program yapmaya mecbur etmesini de esefle kınıyorum. Hâlbuki gösterilmeye çalışılmayan bir kahramanlığımız var. Hiçbir zafer siyasi emellere alet edilmemelidir. Çanakkale cephesinde de savaşan benim dedem, Kurtuluş Savaşında savaşan benim dedemdir. Geldiler Atatürk İlke ve İnkılâplarını kötüleyerek kendilerini farklı düşünce ve yollara saptılar. Bize düşen görev bundan sonra evlatlarımıza en yakından başlamak üzere kahraman Atatürk’ü, kahraman atalarımızı, vatan toprağının kıymetini öğretmektir.”
“BİLMEYENLER ÖĞRENSİNLER DİYE SÖYLÜYORUM”
Törenin son konuşmasını CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal gerçekleştirdi. Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman birliklerini Anadolu topraklarından çıkartmak için başlattığı harekât sonucu işgalcilerin Anadolu topraklarından çıkarıldığını söyleyen Köksal şöyle konuştu:
“Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasının ardından düşman Yunan Orduları İzmir’e kadar takip edildi. Nihayetinde Yunan Orduları İzmir de denize döküldü. Büyük Taarruz Türk Ordusunun Kurtuluş Savaşında işgalci kuvvetlere kesin ve son hamleyi yapmak ve onları Anadolu topraklarından atmak için planlanmış bir harekâttır. 1926 yılından itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanan Başkumandan Zaferi 1 Nisan 1926 tarihinde kabul edilen kanunla 30 Ağustos Başkumandan Zaferi olarak kutlanmaya devam edilmiştir. Bunları özellikle söylüyorum dahi bilmeyen birileri belki bilir ve öğrenir diye.”
“ATATÜRK’Ü SİLMEYE KALKANLARIN KENDİLERİ SİLİNDİ”
Köksal, “O gün yokluklar ve imkânsızlıklar içerisindeyken yurdumuza göz dikmiş düşman kuvvetlerine karşı canı pahasına düşmanı ülkeden sürenlerin öncelikli olarak bağımsızlığı amaç edinmişlerdi. Onlar işgalci Yunan askerine teslim olmayıp mücadele edenlerdir. Bugün ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyenlerin cenazesinde saf tutanlardan değil o yürekli, vatansever, bağımsızlık mücadelesini veren Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarının yolundayız. Milli bayramlarda, Zafer Haftasında Atatürk’ün resmini kenara, köşeye, arkaya asarak Zafer Bayramı ruhuna uygun şiirleri, marşları söylemekten kaçınarak Atatürk’ün adını anmayarak Atamızı unutturmaya, silmeye çalışanlara iki çift lafım var. Geçmişe bakıldığında Mustafa Kemal Atatürk’ü silmeye kalkanlar tarih sahnesinde kendileri silinmişlerdir.” dedi.
Törene; CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Şöhret Can Kolsuz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, ÇYDD yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR