Ata'ya kar altında anma – Kocatepe Gazetesi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da anıldı. Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı ve yönettiği Kocatepe'de de Türk Bayrağı yarıya indirildi. Kocatepe'de buluşan üniversite öğrencileri ve Afyonkarahisarlılar Ata'yı kar altında andı Atatürk'ün 26 Ağustos 1922 sabah saat 05.00'da Kurtuluş Savaşı'nı başlatarak, düşmana taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe [&hellip]

Ata’ya kar altında anma

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74’üncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da anıldı. Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı ve yönettiği Kocatepe’de de Türk Bayrağı yarıya indirildi. Kocatepe’de buluşan üniversite öğrencileri ve Afyonkarahisarlılar Ata’yı kar altında andı

Atatürk’ün 26 Ağustos 1922 sabah saat 05.00’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak, düşmana taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe farklı bir anma törenine sahne oldu. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun ardından Atatürk’ün savaşı yöneterek ‘ordular ilk hedefiniz Akdeniz. İleri!’ emrini yazdığı Zafer Müzesi’nden sabah erken saatlerinde yola çıkan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5’inci Bölge Müdürlüğü’nden bir görevli, Kocatepe’deki bayrağı yarıya indirdi. 24 Saat önce yenilenen Ay Yıldızlı bayrağın ucunun yırtıldığı Kocatepe’de bayrağın gövdesinin de buz tuttuğu dikkat çekti. Bir kez daha yenisiyle değiştirilen bayrak, Ata’nın anısına gönderin yarısında sabitlendi.
Ata’yı anmak için iki otobüsle Kocatepe’ye gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Tarih Kulübü üyesi 40 öğrenci, yoğun sis ve rüzgara rağmen Kocatepe’yi gezdi. Atatürk’ün bulunduğu siper ve mevziiyi gezen öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Hava sıcaklığının -10 dereceye kadar düştüğü Kocatepe’de saat 09.05’te şapkalarını çıkararak, saygı duruşunda bulunan öğrenciler, İstiklal Marşı’nı da hep bir ağızdan söylediler. Afyonkarahisarlı Şerif ve Ismahan Alagöz çiftinin de katılığı tören sonrası AKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Altıntaş öğrencilere Kocatepe ve Büyük Taarruz hakkında bilgiler verdi.
Öğrencilerin ayrılmasının ardından Kocatepe’de kar yağışı etkisini arttırırken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5’inci Bölge Müdürlüğü’nden Kocatepe’yle birlikte Reşat Çiğiltepe Şehitliği, Büyük Taarruz Şehitliği, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği, Yıldırım Kemal Şehitliği, Anıtkaya Şehitliği ve Giresunlular Şehitliği’nde de bayraklar yarıya indirildiği öğrenildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme