• Haberler
  • Genel
  • Atay: Kullanıldım, Afyon'da İYİ Parti'den uzak durun

Atay: Kullanıldım, Afyon'da İYİ Parti'den uzak durun

İYİ Parti'ye Gençlik Kolları Başkanı olması için aldığı teklifi kabul ettiğini belirten Metin Atay, iki ay süre ile kullandığını söyledi. Atay, 'Resmen kullanılıp, çöpe atıldım. Genç kardeşlerime tavsiyem kesinlikle Afyon'da İYİ Parti'den uzak durun olur' dedi İYİ Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı olarak iki ay boyunca görevlendirme yazısı beklediğini ifade eden taksici Metin Atay, eski [&hellip]

İYİ Parti’ye Gençlik Kolları Başkanı olması için aldığı teklifi kabul ettiğini belirten Metin Atay, iki ay süre ile kullandığını söyledi. Atay, “Resmen kullanılıp, çöpe atıldım. Genç kardeşlerime tavsiyem kesinlikle Afyon’da İYİ Parti’den uzak durun olur” dedi

Haber

İYİ Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı olarak iki ay boyunca görevlendirme yazısı beklediğini ifade eden taksici Metin Atay, eski partisinin İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve bazı partililer tarafından kullanıldığını iddia etti. Atay, gazeteniz Kocatepe’ye gelerek iki aylık süreçte yaşadıklarını anlattı.
“İKİ AY FEDAKÂRCA ÇALIŞTIM”
“Sayın İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Gençlik Kolları Başkanı olmadığım yönünde açıklama yaptı. Rencide oldum.” diyen Atay, “24 Aralık 2022 Cumartesi günü partide katılımlarına vesile olduğum çok sayıda arkadaşımla birlikte rozet takma törenimiz oldu. Şahsımla birlikte genç kardeşlerimize partiye üye olmamız sonucu törenle rozet takıldı. Çekilen fotoğraflar bu gerçekliği ortaya koymaktadır. Bana sevdiğim abilerim tarafından dediler ki ‘Metin senin genç çevren var. Temiz insansın. Saygılı insansın. İYİ Partiye Gençlik Kolları Başkanı olarak düşünüyoruz.’ diyebana bir teklifte bulundular. Dedim ki abi sizin hatırınız çok. Tamam dedim. Siz öyle uygun gördüyseniz öyle yapalım. Sayın Muhammet Mısırlıoğlu’nun yanına gittik. Bana İYİ Parti cephesinden ön ayak oldular. Muhammet Başkan tamam dedi. Partinin Merkez İlçe Başkanı İzzet Kökende vardı onayladılar. Yönetimimi oluşturmamı söylediler. Bende yönetimimi oluşturdum. Kişi ve isimleri belirledim. Artık tek yapılacak şey genel merkezden gelecek Gençlik Kolları Başkanlığı görevlendirme yazısıydı. Aradan iki ay geçti. Çalıştık, çabaladık. Ailemizden çoluk çoluğumuzdan fedakârlık ettik.” dedi.
“DİKSİYONLARI BOZUK
LAFINI MİDEM KALDIRMADI”
“İki aylık sürede bir gün Muhammet Mısırlıoğlu beni yanına çağırdı. Dedi ki ‘Metin yanında gezdirdiğin adamların diksiyonu bozuk. Yanındaki adamları değiştir.’ dedi.” diyen Atay, “Biz sandığa gittiğimiz zaman insanları diksiyonu bozuk veya diksiyonu iyi diye ayırmıyoruz. Sonuçta herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı, herkesin bir oyu var. Önemli olan budur desemde ben bu ifadeye takıldım. Çünkü o ‘diksiyunu bozuk’ olduğunu söylediği kişiler benim can ciğer arkadaşlarım. Bizim hatırımız için partiye üye oldular. Hatta bana ‘Siyasetle, partiyle işimiz olmaz. Ama Metin senin hatırına bu yolu yürürüz.’ diyenler bile oldu. Uzun lafın kısası bu ‘diksiyonları bozuk’ lafını benim midem kaldırmadı. Onlara karşı kendimi sorumlu hissettim. Sonra Muhammet Mısırlıoğlu’na ‘Ya Başkanım 2 ay oldu. Benim Gençlik Kolları Başkanı olduğuma dair görevlendirme yazısı ne zaman gelecek?’ diye sordum. Şöyle, böyle derken aradan iki hafta daha geçti. Baktım ki oyalanıyor ve üzerine kullanılıyorum üyeliklerine vesile olduğum genç arkadaşlarımızla birlikte topluca istifa ettik.” diye konuştu.
“RESMEN KULLANLIP ÇÖPE ATILDIM”
Metin Atay sözlerine şöyle devam etti: “Siyasette yol, iz bilmem. Siyasi bir geçmişim yok. Güler yüze kandık, kendimiz gibi samimi sandık bu yola girdik. Fakat resmen kullanılıp, çöpe atıldım. Madem ben Gençlik Kolları Başkanı değildim de Sinanpaşa, Hocalar, Sandıklı ilçelerine, beldelere, köylere hangi sıfatla ziyaretler gerçekleştirdim? İlçe Başkanları ziyaretlerimizin ardından ‘Gençlik Kolları Başkanımız Metin Atay ziyaretimize geldi’ etiketiyle fotoğrafları sosyal medya da paylaştılar. Halen daha bu paylaşımlar duruyor, fotoğraflarda mevcut. Adam adama sormaz mı Sayın İl Başkanı ben sadece bir parti üyesi olarak ilçelere teşkilatlara kafama göre ziyarette bulanabilir miyim? Ben ilçe başkanlığına ziyaret gerçekleştirdiğimde ‘Metin, sen ne sıfatla ilçelere gidip ziyaret gerçekleştiriyorsun diye niye sorulmadı? Hani bana diyor ya Gençlik Kolları Başkanı değilsin. Sen sadece bir parti üyesiydin diyor. Bende soruyorum hangi parti üyesi kafasına göre ziyaretler yapabilir?Akşamları beni telefonla arayan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ‘Oğlum sağ olasın. İyi gidiyorsun, çalışıyorsun.’ diye takdir ediyordu. 40 kişilik bir grupla topluca bir gecede istifa ettik. İstifamızın ardından Muhammet Mısıroğlu, beni aradı. Niye istifa ettin dedi. Bende olup bitenin zoruma gittiğini kendisine söyledim. Bu süreçte ben eşimden, işimden, çocuklarımdan, eşimden ve dostumdan fedakârlık ederek çalıştım. Gece şahsıma ait ticari taksi ile taksicilik yaptım. Gece yarısı evime geliyordum. Gündüz parti için koşturuyordum.”
“GENÇLER AFYON’DA
İYİ PARTİ’DEN UZAK DURUN”
Tatlı bir dille konuşulabileceğini, yapılan tavır ve muamelenin insani ve ahlaki olmadığını söyleyen Atay şunları kaydetti: “Ben parti içinfedakârlık yaptıysam sizin bünyeniz altında çalıştım. Bunun karşılığı bu mu? Oturup tatlı dille konuşabilirdik. İki aylık süreçte kullanılıp bir köşeye atılmak benim kalbimin saflığına geldi. Yazıktır günahtır. Siyaset yapmak isteyen genç kardeşlerime tavsiyem kesinlikle Afyon’da İYİ Parti’den uzak durun olur. Afyon küçük memleket burada herkes birbirini bilir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme