'Atatürk'ün İzinde, Halkımızın Hizmetindeyiz'

Türk Jandarma Teşkilatının 185'inci yıl kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, 'Atatürk'ün izinde, halkımızın hizmetindeyiz.' dedi.

Türk Jandarma Teşkilatının 185’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün akşam İl Jandarma Komutanlığı’nda kutlama töreni gerçekleştirildi.

Haber

TÖRENE YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Serdar Köken, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Sezer, Cumhuriyet Savcısı Gülşen Sezer, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, AGC Başkanı Önder Artuk, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, siyasi partilerin il temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, jandarma teşkilatı mensupları ve aileleri katıldılar.

Haber

“MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜNÜN BİLİNCİNDE HAREKET EDİYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından izlenen tanıtım videosu sonrası programın açış konuşmasını İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan yaptı. Mensubu olmaktan gurur duyduğu jandarma teşkilatının kuruluşunun 185’inci yıl dönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını belirten Albay Yağan, “Uzaktan yakından törenimize teşrif ederek heyecanımıza ortak olan konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Başarılarla dolu, 185 yıllık, köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü koruması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle, düzeninin sağlanması yönündeki hizmetlerle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, ağır olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız.  Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana, günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeliyle jandarma üstün birlik ve silah arkadaşları ruhu, vatandaşa insan merkezi adaletli sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman milletinin yanında yer almıştır. Kahramanca, canı pahasına, her türlü zor koşullarda, en zor arazi kesimlerinde terörist ve mücadele harekâtı icra eden jandarma, Emniyet Teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı, milletinden aldığı destekler fedakârca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı’nın tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları ve nizamları kendisine rehber almaktan her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır.” dedi.

Haber

“JANDARMA TEŞKİLATI MARAŞ DEPREMİNDE DESTAN YAZDI”

“Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla göre yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarmayız. Jandarma olarak, Atatürk ilke ve inkılaplarının dışında hukuk devletinin kurallarına uygun vatandaşımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimsemiştir.” diyen Albay Yağan, “Jandarma olarak halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkânlarını yetkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışına sahibiz. Büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindeyiz. Jandarma Teşkilatı konuklarımızın tanıtım filminde de izlediği gibi Kurtuluş Savaşı’ndan, Kıbrıs Barış Harekatı’na teröristle mücadele eden doğal afetlere kadar her alanına her daim hazır olmuştur. Geçen yıl büyük acılarla yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde naçizane benimde bizzat şahit olduğum kurtarma ve yardım faaliyetlerinde Jandarma Teşkilatı destansı bir görev icra ederek şanlı tarihine yeni başarılar eklemiştir. Jandarma Genel Komutanlığı deprem bölgesinde teknik ve yeraltı görüntüleme cihazları ile birlikte arama kurtarma çalışmalarında ve enkaz kaldırma faaliyetleri, arama kurtarma ekiplerinin sevk, idaresi ve yönlendirilmesini sağlamıştır. Mağdur vatandaşlarımızın güvenli bölgelere sevki, havadan, karadan en ücra noktalara yardım faaliyetlerinin ulaştırılması ve uydu yer terminalleri vasıtasıyla bölgede halkla iletişimin tesis edilmesini gerçekleştirmiştir. Mobil mutfak ve fırınlar vasıtasıyla vatandaşlara sıcak yemek sunulması, yardım konvoylarının uygun alanlara sevk edilmesi, çadırların kurulması ve yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması, çadır kent ve konteyner bölgeleriyle binaların enkazların güvenliğinin sağlanması, yağma olaylarına karşı devri ve güvenlik hizmetlerini yerine getirmesine kadar tüm kritik görevleri üstlendi. Allah milletimize bir daha böyle acılar göstermesin. Ancak Jandarma Teşkilatı etkili ve gerçekçi eğitim mantığıyla, kapsamlı bir çalıştay ile tecrübesini detaylı şekilde incelemiş ve çıkardığı derslerle planlı eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Aziz yurdumuzun her neresinde küçük veya büyük bir affet olursa hiç şüpheniz olmasın jandarma teşkilatını orada hazır bulacaksınız.” diye konuştu.

Haber

“ALLAH HER DAİM MUZAFFER KILSIN”

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar’da büyük zaferin kazanıldığı topraklarda Serhat boylarından, Aktütün’den ülkemizin dört bir köşesinde emniyet ve asayişi sağlamak adına fedakarca görevinin başında olan tüm jandarma personelini, her biriyle aynı üniformayı giymekten onur duyduğum silah arkadaşlarımı selamlıyorum. Buradan, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklardan, Pençe Kilit Harekâtları ile Irak’ın kuzeyinden Libya’ya, Barış Pınarı ve Zeytin Dal Harekâtları ile Suriye’nin kuzeyinden Bosna’ya, dünyanın dört bir yanında kahramanca bayrağımızı dalgalandıran milletimizin göz bebeği, Türk Sağlık Kuvvetleri’nin generalinden erine hepsini selamlıyorum. Allah onları her daim muzaffer kılsın. Buradan herşeyin başladığı Kocatepe’nin şehrinden, omuz omuza ve tam bir eş gülüm halinde görev yapmaktan onur duyduğumuz Emniyet Teşkilatımızın tüm kahraman personelini selamlıyorum. Buradan Afyonkarahisar’ın gölgesinden, vatanı için kanını akıtmış, ercesine vuruşup gül bahçesine girenleri, 15 Temmuz’a aklını ve vicdanını emperyalistlere ve dış istihbarat örgütlerine ipotek ettiren hainlerle hiçbir karşılık beklemeden fedakârca mücadele edenleri, darbeci haini alnının çatından vuran Ömer Halis Demirleri selamlıyorum. Ve elbette buradan, ecdadın kanıyla sulanmış topraklardan, tarihin gördüğü en görkemli anti-emperyalist zaferin mimarı, vizyoner devlet adamı, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hürmetle selamlıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bu anlamlı gün nedeniyle Jandarma Teşkilatı’nın ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terle bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza ve müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı onlara daima minnet dağılacaktır. Jandarma Teşkilatımızın 185. kuruluş yıldönümü nedeniyle başta Ulu Önder, Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Haber

“İLİMİZDE JANDARMA ASAYİŞ VAKFINI KURDUK”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, törenin son konuşmasını yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, yurttaşların huzur ve güvenliği için 185 yıldır azim ve kararlılıkla görevini yürüten Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü en içten dilekleriyle kutladığını söyledi. Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “1839 yılından bu yana görevlerini kahramanca ve fedakârca yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın her bir neferini ayrı ayrı tebrik ediyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum. Aziz vatanımızın korunması ve vatandaşlarımızın güvenliği uğrana canlarını ortaya koyarak şehit olan tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Devletimizin en köklü ve en deneyimli kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatımızın, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin korunması ve şehirlerimizin en uzak noktalarında asayişin temini için iyi eğitimli, disiplinli ve donanımlı personeliyle iki asırdır fedakârca yürüttüğü görev hepimizi gururlandırmaktadır. Sorumluluğun üstlendiği alanlarda mülki, idari ve askeri görevlerini yüksek bir vazife şuuruyla yerine getiren jandarma personelimiz milletimizin nazarında bölgeye mazhar olacak başarıyla gözümüzü kabartmaktadır. İl Jandarma Komutanımızın ifade ettiği ve videoda da izlediğimiz gibi son yaşadığımız büyük afette bende depremde görev yapan bir vali olarak kendilerine, tüm personelimize, tüm jandarma teşkilatımızın en üstten en alta kadar tüm kadrolarına ayrı ayrı bu olağanüstü dönemde yaptıkları fedakârca çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz aylarda jandarma teşkilatımızın milletimiz nezdinde kazandığı onur ve gururu ileriye taşımak ve yine jandarma personeline ve yakınlarına da daha fazla destek olabilmek amacıyla Jandarma Asayiş Vakfı’nın ilimizde açılışını gerçekleştirdik. Vakfımızın jandarma faaliyetlerinin tanıtılması daha da yaygınlaştırılması, jandarma ve vatandaş iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve özellikle jandarma şehitleri ve gazilerimiz için bağışlar yoluyla elde edilebilecek gelirler ve yardımların daha da güçlendirilmesiyle ilgili amaçlar doğrultusunda şehrimize ve ülkemize önemli bir katkı sunacaktır. İl Jandarma Komutanlığımızın şehrimizde yürüttüğü başarılı operasyonlar ve sağladığı huzur ve güven ortamı için başta İl Jandarma Komutanımız Albay Tolga Yağan olmak üzere tüm Jandarma Teşkilatı mensuplarımıza ilimizdeki görevlerini hakkıyla ifade eden tüm kıymetli mesai arkadaşlarıma bu güzel gün vesilesiyle ayrı ayrı şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kez daha bu uğurda şehit olan kahramanlarımızı jandarmanın kuruluşundan bugüne yaklaşık iki asırlık süreçte vatan koruması uğruna canlarını hiçe sayan tüm kahraman şehitlerimizi ayrı ayrı minnetle şükrandan anıyorum. Aynı zamanda 185. kuruluş yıl dönümümüz vesilesiyle Büyük Taarruzun gerçekleştirildiği kuruluşun şehri, zaferin şehrinde başta kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm ecdadımızı da huzurlarınızda saygı ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum. Böylesine özel bir günde jandarma personelimizin çok kıymetli ailelerine de ayrı ayrı fedakârlıkları sebebiyle teşekkürlerimi sunuyorum. Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” Tören jandarma köpeklerinin gösterisi, özel birliklerin gösterisi ve tören geçişiyle tamamlandı.

Bakmadan Geçme