• Haberler
  • Genel
  • 'Atatürk'ün izinde 28 Mayıs'ta sandıklara sahip çıkacağız'

'Atatürk'ün izinde 28 Mayıs'ta sandıklara sahip çıkacağız'

CHP Afyonkarahisar örgütleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çelenk töreni düzenledi. CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme ile Milletvekili Burcu Köksal, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Atatürk'ün izinde sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundular Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve [&hellip]

CHP Afyonkarahisar örgütleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çelenk töreni düzenledi. CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme ile Milletvekili Burcu Köksal, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Atatürk’ün izinde sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundular

Haber

Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda dün öğlen saat 12.00’de çelenk töreni düzenlendi. Törende Merkez İlçe Başkanlığı yönetici ve üyeleri ile il yönetim kurulu üyeleri ve partililer hazır bulundu.
“ATATÜRK’ÜN İZİNDE 28 MAYIS’TA SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Seçme, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemizin çetin günlerini kaleme aldığı söyleminde yaşanılan zorlukları paylaştı. Nutuk’ta anlatıldığı şekilde milli mücadelemiz nasıl ki cumhuriyetle taçlandırıldıysa süreç önümüzdeki 28 Mayıs 2023 tarihi itibariyle de cumhuriyetin kazanımlarını korumak adına, aziz şehitlerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iznine gidebilmek adına, oy kullandığınız sandıklara 28 Mayıs günü de aynı şekilde sahip çıkacağız. Böylece cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yeniden bu zaferi taçlandırmak istiyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun.” dedi.
“GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, çelenk töreninde yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın kurtuluş ateşinin yandığı, Milli Mücadelenin başlangıç günü olduğunu söyledi. Köksal şöyle konuştu: “Düşman işgalinden kurtulmanın ilk adımı 104 yıl önce bugün 19 Mayıs tarihinde atılmıştır. Atatürk bilhassa Kurtuluş Savaşı mücadelesinden çıkardığımız dersleri unutmamaları için bugünü gençlere armağan etmiştir. Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bugünün armağan edildiği geleceğimiz ve ümidimiz olan gençlik eğitimden çalışma yaşamına kadar bugün AKP iktidarında pek çok sorunla karşı karşıya bırakılmıştır. İktidarın gençlere umut olamaması ve sürdürdüğü baskıcı politikalar yüzünden gençlerimizin büyük çoğunluğu bugün yurt dışında yaşama hayali kurmaktadır. Batı ülkelerindeki akranlarının aksine gençlerimiz için tatil yapmak, teknolojiye ayak uydurup, dünyayı görmek artık neredeyse hayal olmuştur. 21 yılda hepimiz aynı gemideyiz diye 3-5 yerden maaş bağlayıp, haksız kazançlarla, kendi çocuklarını zengin edenler ülkemizin gençlerini işsizliğe mahkûm etmiştir. Gençlerimiz kapı kapı iş ararken iktidarın zenginleştirdiği çocukları, pudra şekeri tüketerek milletle alay etmiştir. İşte tam da bu yüzden biz bu çıkarcılarla, rantçılarla, menfaatçilerle aynı gemide değiliz. Türk milleti olarak Ata’mızın izinde bizler Bandırma Vapurundayız. Şartlar ne olursa olsun bu gemiyi adaletin, liyakatin, demokrasinin egemen olduğu, yoksulluğun sona erdiği, her türlü terör örgütünün kökünün kazındığı, mültecilerin geri gönderildiği, herkesin hakkını alabildiği limana yanaştıracağız.”
“28 MAYIS PAZAR GÜNÜ GALİP GELECEĞİZ”
Köksal sözlerini şöyle tamamladı: “Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizi hak ettiği imkânlara kavuşturacağız. 19 Mayıs’ta Samsun’un vatansever insanları ve o vatanseverleri selamlayan, Ata’mızın taşıdığı ruhla sizleri selamlıyorum. 28 Mayıs’ta gençlerimizin, cumhuriyetimizin değerini geleceğe taşıyarak, ülkemizin aydın günlerine yürüyüşe önderlik edeceklerine inanıyorum. Zaferin büyüklüğü savaşın çetinliğiyle ölçülür. O gün çetin savaşlar vererek nasıl galip geldiysek 28 Mayıs’ta da aynen öyle galip geleceğiz. Onun için vatanını seven herkes 28 Mayıs’ta sandığa gitsin ve gitmeyecek olanları ikna etsin. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı kutluyor, bayram günü kutlayacağımız iktidar hasretiyle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”
AKYILDIZ MÜŞAHİT VE BİLET DESTEĞİ İSTEDİ, KADINLARDA MÜŞAHİTLERİ ZİYARET ETMELERİNİ TALEP ETTİ
Çelenk töreninin sonunda söz alan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, partililerden 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için sandıklara müşahit ve bilet alımı için destek istedi. Akyıldız’a bir kadın, “Sayın Başkan lütfen birde sandık müşahitlerini ziyaret edin.” sözleriyle tepki verdi.

Bakmadan Geçme