Atatürk'ün Afyon ziyaretleri konuşuldu

Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar, Mustafa Kemal Atatürk'ün Afyonkarahisar'a gerçekleştirdiği ziyaretleri anlattı   Gün FM'de Geçmiş Zaman Olur ki programının Ekim bölümü yayınlandı. Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar ve Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyonkarahisar ziyaretlerini konuştular. Mustafa Kemal Atatürk'ün Afyonkarahisar ziyaretlerine değinen Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar, 'Atatürk, ilimizin önemli bir kavşak [&hellip]

Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar, Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği ziyaretleri anlattı

Gün FM’de Geçmiş Zaman Olur ki programının Ekim bölümü yayınlandı. Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar ve Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyonkarahisar ziyaretlerini konuştular.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyonkarahisar ziyaretlerine değinen Araştırmacı-Yazar Hasan Özpunar, “Atatürk, ilimizin önemli bir kavşak olmasından dolayı Çanakkale Savaşları’nın hemen ardından atandığı 16. Kolordu Komutanlığı görevine başlamak üzere gitmesi esnasında ilk olarak Afyonkarahisar’dan geçmiştir. Bundan sonra görev aldığı İkinci Ordu Komutanlığı, 7. Ordu Komutanlığı, Yıldırım Orduları Grup Komutanlığı esnasında da birçok kez İstanbul’dan hareketle Afyonkarahisar’a gelmiş, İstanbul’a dönüşleri esnasında da Afyonkarahisar’dan geçmiştir. Milli Mücadele’nin başlamasından itibaren ve sonrasında da pek çok defalar Afyonkarahisar’a uğramıştır. Bu ziyaretlerin bir kısmı doğrudan trenle geçme biçiminde bazılarında belirli bir süre dinlenme biçiminde olmuştur.” diye konuştu.
“SON ZİYARETİ 20 KASIM 1937 GÜNÜ OLMUŞTUR”
Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyonkarahisar’a Milli Mücadele döneminde ilk kez 6 Ağustos 1920’de milletvekillerinden oluşan bir heyetle geldiğini kaydeden Özpunar, “Son ziyareti ise 20 Kasım 1937 günü olmuştur.” dedi.
Cumhuriyetimizin 96. yılı anısına Atatürk’ün Afyon ziyaretlerinde çekilen fotoğraflardan Kent Meydanı’nda bir sergi açacağını da dile getiren Özpunar serginin 29 Ekim Salı günü gün boyu ziyarete açık olacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme