ATATÜRK'ÜN ADI YOK! – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bazı köprü ve üst geçitlere Atatürk'ün özlü sözlerinin yer aldığı pankartlar astırdı. Pankartlara ilgili sivil toplum kuruluşlarının amblemleri konulmasına rağmen, sözlerin asıl sahibi Atatürk'ün adı yazılmadı.Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yoğunlaştığı şu günlerde, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Esnaf [&hellip]

ATATÜRK’ÜN ADI YOK!

Afyonkarahisar Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bazı köprü ve üst geçitlere Atatürk’ün özlü sözlerinin yer aldığı pankartlar astırdı.

Pankartlara ilgili sivil toplum kuruluşlarının amblemleri konulmasına rağmen, sözlerin asıl sahibi Atatürk’ün adı yazılmadı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yoğunlaştığı şu günlerde, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği de kutlamalara katkıda bulunmak için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önündeki üst geçit ile Alpaslan Türkeş Köprüsü’nün parmaklıklarına Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, Cumhuriyetle ilgili özlü sözlerinin yer aldığı pankartlar astırdı.
Büyük Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”, “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister,” gibi özlü sözlerinin yazıldığı pankartların alt kısımlarına ATSO, ATB ve AESOB’un logoları konulmasına rağmen, bu sözlerin asıl sahibi olan Atatürk’ün isminin yazılmaması hayretle karşılandı.
Atatürk’ün Cumhuriyetle ilgili özlü sözlerinin sanki pankartı yaptıran üç sivil toplum kuruluşunun kendilerininmiş gibi bir imaj uyandıran bu durumun bir unutkanlık veya özensizlikten kaynaklanmasını diledik- lerini belirten vatandaşlar, “Cumhuriyet’i kuran kişi Atatürk’tür. Atatürk’ün adını anmaktan kimse korkmamalı” diyerek tepki gösterdi.

Bakmadan Geçme